Scurta oprire la Trsteno Beach Budva, plaja micuta ideala pentru familiile cu copii

Zona Budva Muntenegru a fost binecuvantata cu unele dintre cele mai frumoase plaje ale tarii, iar Trsteno Beach nu face o exceptie in acest sens, chiar daca are dimensiuni reduse. 

Localizata intr-un golf ingust, Trsteno este aleasa in mod frecvent de catre familiile cu copii, are un fundal de exceptie, insa poate deveni aglomerata in plin sezon. 

Mai multe amanunte despre Trsteno Beach gasesti in cele ce urmeaza. 

Unde se afla Trsteno Beach Budva si distante din principalele orase si statiuni

Plaja Trsteno este localizata la 8,7 kilometri departare de centrul orasului Budva, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 15 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din statiunea Becici si pana la aceasta plaja sunt 12,4 kilometri, iar din Sveti Stefan si pana la Trsteno vorbim despre o distanta de circa 17,5 kilometri (adica in jur de 25 minute pe drum). 

Intre Kotor si Trsteno Beach sunt 21 kilometri, iar din orasul Bar si pana aici sunt 46 kilometri. 

Se poate parca gratuit, in zona din spatele plajei, spatial fiind unul generos. 

Cum arata Trsteno Beach Budva si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Trsteno are dimensiuni reduse, lucru de care e bine sa tii cont daca vii aici in miez de vara. 

In latime, Trsteno atinge in jur de 50 metri, iar in latime aproximativ 10 metri. 

Are atat segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, cat si zona de plaja libera. In iulie 2023, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Trsteno Beach cu 15 euro – un pret relativ bun daca ne raportam la plajele organizate din imprejurimile orasului Budva. 

Plaja este inconjurata de o vegetatie abundenta, asadar, te vei putea bucura aici de un peisaj frumos si de un aer mai curat. 

Intrarea in apa este foarte lina la Trsteno Beach, ceea ce inseamna ca locul este potrivit si pentru familiile cu copii. In plus, apa de la mal se incalzeste foarte repede. 

In zona din spate si lateral stanga gasesti bar, restaurant si toalete. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Trsteno Beach Budva

Trsteno a inceput sa capete in ultimii ani din ce in ce mai multa popularitate, dovada fiind si cele peste 800 de recenzii stranse pe Google. Fiindca are dimensiuni reduse, se poate aglomera in plin sezon, iar numarul de sezlonguri este limitat. 

Asadar, daca urmeaza sa-ti faci vacanta in zona in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la Trsteno Beach la primele ore ale diminetii, pentru ca dupa 10.00-11.00 sunt sanse sa nu mai gasesti sezlong de inchiriat. 

Totusi, daca nu ai setat inca perioada concediului tau in Muntenegru, e bine de stiut ca intreaga zona de litoral si implicit plaja Trsteno sunt mai degajate in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In plus, vei avea avantajul de a te bucura si de preturi mai bune la cazare, dar si de cozi mai mici la obiectivele turistice din imprejurimi. 

Alte plaje apropiate de Trsteno Beach Budva 

Daca tot ajungi pana la Trsteno Beach, e bine sa fii familiarizat si cu celelalte plaje din vecinatate, mai ales daca vrei sa ai la dispozitie ceva mai mult spatiu sau posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice. 

Plaja Jaz este destul de apropiata de Trsteno (intre cele doua sunt 3,6 kilometri) si este una dintre cele mai lungi din zona Budva.

Este faimoasa pentru unele evenimente muzicale de amploare care au avut loc aici (concertul The Rolling Stones, concertul Madonna) si este segmentata in doua parti, de o stanca. 

Gasesti amenajare cu sezlonguri pe ambele segmente, mai multe variante de restaurante si baruri, cabine de schimb, dusuri, dar si centru de sporturi acvatice. 

Plaja Ploce este un alt loc cat se poate de popular in aceasta zona. Se afla la 1,8 kilometri de Trsteno (drumul cu masina intre cele doua dureaza cam 5 minute intr-o zi cu trafic normal), este formata din pietris si este amenajata cu baruri, piscine si sezlonguri la malul marii. 

Aici au loc frecvent in plin sezon petreceri cu spuma, cu muzica, iar la malul marii sunt amplasate si o serie de atractii gonflabile. 

Ploce poate sa devina destul de aglomerata in plin sezon. 

Plaja Mogren este una dintre plajele aflate in zona centrului vechi din orasul Budva. O gasesti la 6,9 kilometri distanta de Trsteno, este bine organizata, insa nu poti ajunge aici cu masina, ci doar pe jos.

Drumul care porneste din zona castelului si pana la plaja Mogren este foarte frumos, insa fiind vorba despre o plaja la care se ajunge usor pornind de la obiectivele turistice din partea veche a orasului, o vei gasi automat si foarte aglomerata (cu precadere in intervalul iulie-august). 

In loc de concluzie

Trsteno Beach este una dintre plajele deosebite din zona Budva, are un fundal incantator, o apa a marii calda si o intrare foarte lina in mare, fiind potrivita in mod particular familiilor cu copii. 

Daca ai ajuns recent la Trsteno, asteptam cu interes si alte informatii actualizate despre acest loc superb de la malul Marii Adriatice. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?