Freddie Mercury Museum, una dintre cele mai cunoscute atractii din Stone Town, Zanzibar

Nu sunt multi cei care stiu ca regretatul artist Freddie Mercury s-a nascut in Zanzibar, intr-o zi de septembrie a anului 1946, purtand numele de Farrokh Bulsara. Parintii acestuia, Bomi Bulsara si Jer Bulsara, si-au crescut fiul in Zanzibar pana la varsta de 8 ani, moment in care cel care avea sa devina unul dintre cei mai faimosi cantareti din intreaga lume, a fost trimis la scoala St. Peters din Panchgani, India.

In prezent, cei care aleg sa viziteze Zanzibarul si implicit centrul istoric al capitalei, Stone Town, au ocazia sa paseasca in casa in care Freddie Mercury si-ar fi petrecut prima parte a copilariei si totodata locul in care, incepand cu 2019, functioneaza Freddie Mercury Museum. 

Localizare Freddie Mercury Museum si cum poti sa ajungi aici 

Daca ai in plan sa pui la cale o vacanta in exoticul Zanzibar, mai mult ca sigur vei face o oprire si in Stone Town, centrul istoric al capitalei Zanzibar City. Locul este incarcat destul de bine de istorie, insa ce-l face sa fie atat de special este in primul rand atmosfera aparte de aici, alaturi de cele cateva obiective care merita bifate intr-un scurt tur al orasului. 

Freddie Mercury Museum este localizat central, pe Shangani Street, destul de aproape de faleza, la circa 200-300 metri de Forodhani Park si la 350 metri de Old Fort of Zanzibar. 

De la plaja publica din Stone Town si pana la Freddie Mercury Museum sunt tot cam 200 metri de mers pe jos, asadar 5 minute ar trebui sa fie suficiente cat sa te deplasezi lejer dintr-un loc in altul. 

Practic, atata vreme cat vei fi cazat in Stone Town si mai ales in apropierea falezei, Freddie Mercury Museum va fi foarte usor de bifat. 

Daca vei sta in alta parte a insulei, cel mai comod mod prin care poti ajunge in Stone Town este prin intermediul unui tur organizat. Vei fi preluat de la hotel, adus inapoi, iar pe tot parcursul experientei vei fi asistat de un ghid care-ti va prezenta toate atractiile, inclusiv Freddie Mercury Museum si implicit casa in care ar fi copilarit faimosul artist. 

Poti ajunge in Stone Town si cu dala dala (cea mai ieftina varianta de transport, insa si cea mai putin confortabila), dar si cu Zanzibusul (al carui program poate fi verificat aici) sau cu taxi. Daca iei taxi, intelege-te asupra pretului inainte sa pornesti la drum. 

Ce poti vedea la Freddie Mercury Museum, program de vizitare si tarif de intrare

Localizat in aceeasi cladire cu Mercury House (casa in care ar fi crescut artistul, deschisa publicului de catre Javed Jafferji pe 12 ianuarie 2002), Freddie Mercury Museum a fost inaugurat oficial pe 24 noiembrie 2019 (de catre Andrea Boero si Javed Jafferji), pentru a aduce un omagiu cu ocazia implinirii a 28 de ani de la moartea legendei muzicii rock. 

Muzeul a fost deschis in parteneriat cu Queen Productions Ltd. din Regatul Unit si prezinta o istorie in detaliu a copilariei artistului in Zanzibar, dar si momente din calatoria sa catre succesul pe care l-a cunoscut ulterior mutarii de aici. 

Pretul unui bilet de intrare nu este afisat, pentru moment, pe site-ul muzeului, insa turistii care au fost aici in ultima perioada spun ca pentru a vizita interiorul, o persoana trebuie sa plateasca in jur de 8-10 dolari. 

Freddie Mercury Museum poate fi vizitat in fiecare zi, in intervalul orar 10 AM – 6 PM, iar pentru mai multe detalii referitoare la pret si vizite, poti da un mail la adresa info@freddiemercurymuseum.com

Putem spune ca vizita la Freddie Mercury Museum depinde totusi putin si de gradul de interes pe care-l manifesti pentru acest subiect. Daca ai apreciat dintotdeauna muzica trupei Queen sau daca ai fost fascinat de vocea si viata celebrului artist, cu siguranta o vizita aici te-ar incanta.

Alte atractii in apropiere de Freddie Mercury Museum 

Freddie Mercury Museum are si avantajul de a fi localizat intr-o zona intens vizitata de catre turisti si presarata cu mai multe obiective, motiv pentru care, mai ales daca ai o singura zi la dispozitie in Stone Town, poti face in asa fel incat sa le bifezi in majoritate. 

Forodhani Gardens sau Forodhani Park, asa cum mai este cunoscut, se afla la doar cateva minute de mers pe jos de Freddie Mercury Museum si poate fi locul in care sa-ti tragi sufletul pe o banca dupa un tur de forta prin soare, dar si un adevarat centru animat pe timp de seara, pentru iubitorii de street food. 

Old Fort of Zanzibar (sau Fortul Arab), este localizat la 350 metri distanta de Freddie Mercury Museum. Aceasta este una dintre cele mai vechi constructii din Stone Town (ridicata in secolul al 17-lea), cu rol de inchisoare in secolul al 19-lea si chiar rol de gara intre anii 1905-1928. Intrare aici este libera, iar in curtea interioara se afla si cateva tarabe cu produse locale si suveniruri. Periodic, au loc tot felul de evenimente si spectacole la amifiteatrul de la Old Fort of Zanzibar. 

Casa Minunilor, cea mai inalta cladire din Stone Town, ridicata in 1883, se afla tot in imediata apropiere. Aceasta a fost prima cladire cu electricitate din Zanzibar si totodata prima cladire din Africa de Est cu lift. In prezent, se executa lucrari de consolidare si alte reparatii aici. 

Darajani Market este faimoasa zona de bazar din Stone Town, pe care insa e mai bine sa o vezi dimineata devreme, pentru a te bucura de toate produsele fresh pe care le vei gasi aici. Desi nu vei fi inconjurat de cel mai placut miros, in piata de peste ai ocazia sa observi capturi dintre cele mai interesante, iar agitatia specifica zonei este mai mult decat fascinanta, cu mentiunea ca ar fi mai bine sa vii aici alaturi de un ghid care sa stie sa te directioneze pe unde trebuie. 

De la Freddie Mercury Museum si pana la aceasta piata sunt in jur de 800 metri, pe care poti sa-i parcurgi in 10 minute luand-o pe stradutele intortocheate din centrul istoric, insa nu te astepta sa gasesti prea multe indicatoare sau sa nimeresti chiar din prima daca esti pe cont propriu 🙂 

In zona pietei se afla si Vechea Piata de Sclavi, dar si Catedrala Anglicana

Vechiul Dispensar, una dintre cladirile emblematice din Stone Town (cunoscuta si sub denumirea de Ithnashiri Dispensary), poate fi vazuta in zona falezei, la o distanta de aproximativ 750 metri de Freddie Mercury Museum.

In loc de concluzie

Freddie Mercury Museum este una dintre atractiile mai noi ale centrului istoric Stone Town si poate fi un bun punct de oprire daca te numeri printre fanii infocati ai celebrului star. Chiar si daca alegi sa nu vizitezi muzeul, o poti lua la plimbare pe strada Shangani pentru o poza in fata acestei case, iar faptul ca zona este impanzita si de alte obiective reprezinta un plus pentru o vizita de o zi sau chiar si de jumatate de zi, la pas prin Stone Town.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?