Old Fort of Zanzibar sau Fortul Arab, una dintre cele mai vechi cladiri din Stone Town

Old Fort of Zanzibar este una dintre atractiile centrului istoric Stone Town si este inclus in aproape fiecare tur ghidat al orasului, fiind totodata si una dintre cele mai vechi constructii de aici.

Chiar daca Stone Town nu exceleaza la capitolul monumente istorice, impresionand mai degraba prin vibe-ul aparte, aceasta constructie merita bifata, mai ales ca o oprire aici nu ar trebui sa-ti rapeasca prea mult timp. 

Daca urmeaza sa pleci in Zanzibar si vrei sa te cazezi in zona Stone Town sau daca ti-ai propus sa vizitezi aceasta parte de oras si implicit Vechiul Fort chiar daca hotelul tau se afla pe una dintre plajele mai retrase din celelalte colturi ale insulei, gasesti in cele ce urmeaza o serie de detalii care-ti pot fi utile.  

Unde este localizat Old Fort of Zanzibar si cum ajungi aici

Old Fort of Zanzibar se afla in Stone Town, la 8,5 kilometri distanta de aeroport si la doar 200 de metri de Gradinile Forodhani (Forodhani Park), aproape de malul oceanului. Il vei gasi in vecinatatea Casei Minunilor, construita de catre cel de-al doilea sultan al Zanzibarului. 

Este un obiectiv imposibil de ratat daca o iei la pas pe stradutele din Stone Town si prin zona centrala, asadar, daca vei fi cazat in acest oras, teoretic nu ai cum sa nu treci si pe langa Vechiul Fort. 

In cele mai multe dintre cazuri, Old Fort of Zanzibar este inclus in turul ghidat al orasului, experienta atat de prezenta in oferta operatorilor locali. 

Daca vei avea cazare in alta parte a insulei, pana in Stone Town ar trebui sa parcurgi urmatoarele distante: 

  • distanta Nungwi  Stone Town – 58 kilometri 
  • distanta Paje Stone Town – 50 kilometri
  • distanta Jambiani Stone Town – 56 kilometri
  • distanta Kiwengwa Stone Town 39 kilometri

Se poate ajunge in Stone Town fie cu dala dala (minibus-urile locale, care nu sunt insa atat de confortabile), cu taxiul, cu Zanzibusul (shuttle) sau prin intermediul excursiilor organizate. 

La taxi, e bine sa cazi de acord asupra pretului cu soferul inainte sa pornesti la drum, in timp ce pentru Zanzibus, poti consulta orarul si preturile curselor pe acest site

Ce sa stii despre Old Fort of Zanzibar

Old Fort of Zanzibar mai este cunoscut si sub denumirea de The Arab Fort sau Ngome Kongwe in Swahili (in traducere, Vechiul Fort) si este una dintre cele mai vechi cladiri din oras. 

Old Fort a fost ridicat in secolul al 17-lea de catre portughezi si ulterior reconstruit de catre omanezi in secolul al 18-lea. 

Constructia a avut rol de inchisoare in secolul al 19-lea si chiar rol de gara in perioada 1905-1928. 

In prezent, exista foarte putine ruine din vechea structura, printre care si ramasitele unei vechi biserici. 

Fortul Vechi are o forma relativ patrata, cu ziduri inalte care protejeaza o curte interioara. In respectiva curte pot fi vizitate cateva ruine si tot aici vei observa ca exista si o serie de tarabe cu tot felul de produse locale, suveniruri si articole vestimentare.

Exista aici si un amfiteatru construit in aer liber, unde sunt organizate frecvent spectacole de muzica live si de dans si alte evenimente (precum Festivalul International de Film din Zanzibar). 

Programul de vizitare se desfasoara intre orele 08.00 AM si 18.00 PM, exceptand zilele in care sunt organizate evenimente – cand Old Fort este deschis pana mai tarziu, iar intrarea este libera. 

Alte atractii in apropiere de Old Fort of Zanzibar

Pentru ca vizita la Old Fort of Zanzibar nu ar trebui sa dureze, in general, mai mult de 15-20 de minute, e bine sa ai in vedere ca in aceeasi zona mai poti vizita si alte obiective. 

Zona de faleza, in care este localizat si Vechiul Fort, este considerata a fi o atractie in sine. Pe timp de seara, aici vei gasi o multime de gherete cu street food, iar catre apus, tinerii localnici se aduna pentru a se intrece la sarituri in apa, chiar in apropierea pietei cu mancare. 

Forodhani Park este un spatiu verde dragut amenajat intre Vechiul Fort si faleza, si poate fi locul in care poti poposi pentru a te odihni la umbra unui copac, pe o banca, savurand o inghetata sau un fresh de fructe. 

Freddie Mercury Museum se afla la doar 350 de metri distanta de Old Fort of Zanzibar si este o alta atractie care strange destul de multi vizitatori. Merita vazut daca te consideri un admirator infocat al celebrului artist, insa vei plati un bilet de 8-10 dolari pentru a intra. 

Tot in centru se mai afla si Casa Minunilor, Palatul Sultanului, Baile Persane, Vechea Piata de Sclavi, Vechiul Dispensar, insa o simpla plimbare prin Stone Town, chiar si fara a intra in toate aceste obiective, iti va forma o idee asupra locului si asupra atmosferei aparte de aici. 

In loc de concluzie,

Old Fort of Zanzibar este una dintre atractiile principale din Stone Town si totodata una dintre cele mai vechi cladiri, pe care merita sa o vizitezi insa doar intr-un tur al orasului, ci nu neaparat sa te deplasezi strict pentru o oprire aici. Daca ai ajuns in acest loc sau daca urmeaza sa vizitezi in curand Stone Town si implicit Old Fort of Zanzibar, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?