Ghid taverne Sithonia. Care sunt unele dintre cele mai apreciate locuri in care poti lua masa

Daca te-ai apucat deja de planificarea unei vacante in Sithonia, mai mult ca sigur stii ca tavernele cu mancare traditionala reprezinta adevarate atractii pentru cei care aleg sa vina aici in concediu. 

Desigur, pentru ca regimul de cazare all inclusive este relativ absent, mesele la taverna pot fi considerate o necesitate, iar daca tot vei lua masa in oras, de ce sa nu te orientezi catre unele dintre cele mai apreciate locuri?  

Mai jos gasesti un top al tavernelor din Sithonia, realizat pe baza recenziilor celor care le-au calcat pragul de-a lungul ultimilor ani, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Taverne in statiuni apropiate de intrarea pe bratul Sithonia 

Chiar la intrarea pe Sithonia, de-o parte si de alta a bratului, te asteapta statiunile Nikiti (care are rol de capitala administrativa) si linistitul Ormos Panagias

Nikiti este una dintre cele mai dezvoltate asezari ale Sithoniei, motiv pentru care numarul tavernelor de aici este unul ridicat. Sunt multe locuri in care se mananca bine, majoritatea cu fructe de mare si vitrina de peste proaspat in zona din fata, insa daca ar fi sa selectam cateva dintre cele mai apreciate, acestea ar fi Akrogiali 2, Arsanas, Gyromania, Marina Restaurant, Synagrida Restaurant Nikiti, Capri Nuovo, AVRA Restaurant Beach Bar.  

Akrogiali 2 a strans peste 1500 recenzii pe Google, este localizata chiar la malul marii, asadar, te vei putea bucura si de o priveliste frumoasa cata vreme mananci, iar multi dintre cei care au luat masa aici spun ca mancarea a fost gustoasa, iar personalul amabil. 

Meniul este incarcat cu sectiuni destul de stufoase pentru salate, aperitive, fructe de mare, paste, carne la gratar, alaturi de cateva mancaruri traditionale grecesti precum musaca, pastitsio, ardei umpluti, etc. 

Micuta statiune Ormos Panagias are, de asemenea, multe de oferit la capitolul experiente culinare. In zona portului, gasesti o insiruire de taverne cu review-uri bune, insa dintre toate, noua ne-a atras atentia Aristos, pe care am si vizitat-o, 2 seri la rand. 

Taverna Aristos are un decor modern, o priveliste de exceptie catre port, e drept, preturi usor mai ridicate, insa si preparate cat se poate de gustoase. Noi am incercat aici o buna parte a salatelor, fagri, sea bass, dovleceii pane si florile de dovlecei umplute cu orez. 

Alte taverne apreciate din Ormos Panagias mai sunt si Avra, Barbouni Sea Food si Barsilico

Taverne din vestul Sithoniei 

Neos Marmaras este cea mai animata statiune din Sithonia, are un aer cat se poate de cosmopolit, o multime de terase, taverne si baruri, motiv pentru care e practic imposibil sa nu gasesti aici un loc in care se mananca bine. Printre restaurantele cu recenzii bune se numara Alcano, Okyalos sea food restaurant, Karanasou, Kantina ladokolla si multe altele, insa vom alege sa abordam separat si doua taverne putin mai indepartate de centrul Neos Marmaras, pe care e bine sa le ai in vedere: 

Taverna Paul din Parthenonas a strans peste 1800 de recenzii pe Google si este una dintre cele mai renumite din aceasta parte a Sithoniei. Tocmai de aceea, mai ales daca vii aici in plin sezon (iulie-august) iti recomandam sa faci o rezervare din timp. 

Atmosfera este unica, cu o vedere superba catre golful Toroneos si cu preparate traditionale descrise ca fiind delicioase. Coastele de miel si frigaruile de pui invelite in bacon se numara printre felurile de mancare pentru care bucatarul a primit laude. 

Un minus poate fi faptul ca in zona isi fac aparitia destul de multe viespi.  

Intre Neos Marmaras si Parthenonas sunt doar 6 kilometri. 

Restaurantul Panos Fish Tavern, deschis intre Neos Marmaras si Toroni, este o alta locatie cu renume in zona. A strans deja, pana in august 2023, nu mai putin de 3800 recenzii pe Google, iar nota este de de 4,8 din 5, ceea ce-l face sa se situeze printre cele mai bune. 

In meniul celor de la Panos gasesti clasicele aperitive reci si calde (tzatziki, htipiti, dovlecei pane, vinete la cuptor cu feta), alaturi de salate, paste, carne la gratar, fructe de mare din belsug (calamari, midii, caracatita, creveti, lobster) si diferite soiuri de peste. 

Si in acest caz, se recomanda sa faci o rezervare, in mod special daca ai in plan sa vii alaturi de un grup mai mare. 

Taverne in estul Sithoniei, in zona statiunii Sarti 

In cazul in care ai in plan sa-ti rezervi cazare in zona Sarti sau fie si sa ajungi intr-o zi pe aici pentru a explora plajele din imprejurimi, cu siguranta va veni si momentul in care ti se va face foame 🙂 

E bine de stiut ca majoritatea tavernelor din Sarti sunt localizate in partea de nord a statiuni, asadar, in partea stanga a plajei cum te uiti la mare, cu mici exceptii pe care le gasesti si in sud. 

Taverna Pirofani este una dintre cele mai faimoase din zona. Se afla prin centrul statiunii, la vreo 5-10 minute de mers de la malul marii, iar in meniu gasesti preparate precum frigarui, musaca, fructe de mare de toate felurile, peste, aperitive reci si calde si multe altele. 

Taverna Orestis se afla la doar 250 metri departare de Pirofani, asadar, daca nu gasesti loc la una, poti incerca rapid la cealalta 🙂 Si in acest caz, review-urile sunt bune, iar printre preparatele descrise ca fiind delicioase se numara caracatita, stifado, cotletul de vitel, calamarul la gratar, salata greceasca si altele. 

Nu sunt putini cei care au descris Orestis ca fiind acel gen de loc, afacere de familie, unde mananci mancare greceasca traditionala in adevaratul sens al cuvantului, gatita in casa. 

Emmanuel’s Beer House Tavern e unul dintre locurile pe care le poti alege daca vrei sa ai vedere catre mare cat timp iei masa. Au si o selectie interesanta de beri, diferite preparate in stil barbeque, pizza, paste, fructe de mare, alaturi de mai multe mancaruri traditionale. 

La noi pe blog te asteapta un ghid mai detaliat al tavernelor din zona acestei statiuni: Ghid taverne Sarti. Unde si ce poti sa mananci in aceasta statiune populara a Sithoniei

Taverne apropiate de capatul bratului Sithonia 

Daca se intampla sa ajungi mai departe, in sudul, sud-estul sau sud-vestul Sithoniei, iti mai poti indrepta atentia si catre tavernele din zonele Kalamitsi, Toroni, Porto Koufo si chiar catre cele din zona Sykia.

Taverna 5 steps in the sand din zona plajei Pigadaki este un alt restaurant devenit celebru in ultimii ani.

Cu peste 3600 de recenzii pe Google si o nota de 4,5 din 5, aceasta taverna poate fi unul dintre cele mai bune locuri in care sa te bucuri de o atmosfera greceasca si de preparate traditionale. Se afla in zona Sykia, insa poate fi si relativ la indemana celor cazati in Sarti sau chiar si in Toroni. 

Meniul este stufos, insa iti vom trece in revista cateva dintre soiurile de peste si fructe de mare pe care le poti incerca aici: midii, creveti, calamari umpluti, caracatita, platica, dorada, fagri, biban de mare, rechin, peste spada si altele. 

La noi pe blog te asteapta un articol dedicat special acestui loc: Vizita la 5 steps in the sand, taverna celebra din dreptul plajei Pigadaki, Sithonia

Ne mutam mai in sud, in zona Kalamitsi, unde ne atrag atentia alte cateva taverne care merita incercate. 

Taverna Panorama din Kalamitsi este, asa cum probabil te-ai gandit deja, un loc cat se poate de potrivit pentru o priveliste spectaculoasa si pentru poze reusite. A strans peste 1100 de recenzii si o nota de 4.4 din 5, iar in meniul lor gasesti preparate precum carne de miel gatita in sos cu paste, carne de miel la cuptor cu cartofi, tocana de vita, biban de mare, dorada, creveti si caracatita la gratar, salate de diferite feluri, aperitive si multe altele. 

Privelistea catre Muntele Athos este, totusi, unul dintre motivele pentru care vei vrea sa revii categoric aici. 

Taverna Zorbas este localizata chiar pe plaja din Kalamitsi si e cat se poate de autentica. Este fix genul acela de taverna greceasca, cu fete de mese din hartie, caracatita intinsa pe sarma, scaune de lemn si mese asezate direct pe nisip – practic, genul de loc care te face sa te simti asa cum trebuie in Grecia. 

Si in acest caz vei gasi preparate clasice in meniu, alaturi de alte cateva propuneri interesante. Printre felurile de mancare descrise ca fiind gustoase se numara caracatita, musacaua, dovlecei prajiti si calamarul umplut. 

Ne mutam pe malul opus al bratului, in vestul statiunii Kalamitsi, si ajungem in Porto Koufo, unul dintre cele mai mari si mai adanci porturi naturale ale Greciei. 

Atmosfera de aici este idilica si in general linistita, pentru ca practic ai senzatia ca stai pe malul unui lac, nu neaparat la malul marii, caci portul are o foarte mica deschidere catre mare (“Porto Koufo” inseamna, in traducere, “portul surd”)

Taverna Tzitzikas din Porto Koufo se numara printre cele mai apreciate (are peste 3600 recenzii pe Google si o nota de 4.7 din 5). 

La capitolul peste, ai de ales intre fagri, seabass, grouper, peste spada, dorada si multe alte soiuri, insa e bine sa intrebi si care este captura zilei.

Nu lipsesc nici preparatele la gratar (souvlaki de porc, de pui), burgerii, aperitivele, salatele, legumele la gratar, alaturi de o selectie interesanta de vinuri 🙂 

In loc de concluzie

In acest articol am incercat sa inconjuram, pe cat posibil, bratul Sithonia, facand un fel de tur al restaurantelor bine cotate pe care le vei intalni aici. Totusi, suntem cat se poate de convinsi ca exista mult mai multe locuri in care se mananca bine, motiv pentru care te invitam sa ne trimiti oricand sugestii care pot completa cu succes lista de mai sus. 

Iti reamintim si ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, dintre care sa poti alege simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?