Plimbare cu submarinul in Hurghada. Ce sa ai in vedere despre aceasta experienta unica

Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in Hurghada Egipt si vrei sa stii inca de pe acum care sunt cele mai interesante experiente pe care le poti avea in acest oras-statiune deosebit de popular de la Marea Rosie, pe langa snorkeling, diving, obiective turistice mai apropiate sau mai indepartate, te-ar putea interesa si o plimbare cu submarinul. 

Mai ales daca nu esti foarte incantat de ideea de a intra in apa, daca nu stii sa inoti, dar si daca te vei afla in vacanta alaturi de copii, o plimbare cu submarinul iti va oferi ocazia perfecta de a observa frumusetea vietii marine din imprejurimile Hurghadei, fara sa fii nevoit sa intri in contact direct cu apa. 

Gasesti mai jos toate detaliile de care ai nevoie pentru o plimbare cu submarinul in zona Hurghada, dar si alte idei de excursii optionale similare, care ar putea fi pe placul tau.

Submarine si semi-submarine in Hurghada, pentru o plimbare in Marea Rosie

Cei de la Sindbad Submarines (Sindbad Experiences) sunt singurii care ofera plimbari cu submarine turistice in Marea Rosie, coborand pana la o adancime de 25 de metri, oferindu-le astfel participantilor posibilitatea de a observa recife de corali pe care poate, in alte circumstante, nu ar fi fost dispusi sa le exploreze. 

O plimbare de acest fel iti da astfel oportunitatea sa observi viata din Marea Rosie (de altfel celebra pentru diversitatea de vietuitoare si de culori), fara sa fii nevoit sa intri in apa, sa te uzi, sa faci snorkeling sau scufundari. Un submarin are 46 de locuri, dintre care doua rezervate personalului. 

Plimbarea dureaza in jur de o ora, timp in care vei explora aproximativ 500 de metri de recif. Exista si posibilitatea de a achizitiona o excursie care sa includa preluarea de la hotel si returul.  

In prezent, exista in jur de 14 astfel de submarine recreationale (turistice) in lume, iar doua dintre ele apartin de Sindbad Experiences, pe care ii vei gasi in Hurghada, 1 Mohamed Said Street, la circa 5 kilometri de Hurghada Marina si la circa 3 kilometri de Hurghada Marriott Beach Resort Hotel. 

Pe langa posibilitatea de a te plimba cu submarinul, mai ai si varianta de a alege o experienta cu un semi-submarin, o ambarcatiune cu doua niveluri (cel de jos, unde peretii sunt fabricati din sticla prin care se poate observa viata marina, si cel de sus, deasupra marii, unde exista de asemenea scaune pentru turisti). 

Pentru o astfel de calatorie, te poti orienta catre alt centru, precum Submarine adventures – Hurghada (in zona Hurghada Marina) sau altele. 

Cat costa o plimbare cu submarinul in Hurghada

In ceea ce priveste plimbarea cu submarinul turistic (Sindbad Submarines), in august 2022, preturile afisate pe site-ul oficial al operatorului aratau cam asa:

  • adulti – 45 dolari
  • copii cu varsta intre 4 si 10 ani – 22.5 dolari
  • copii cu varsta de pana in 4 ani – gratuit 

La bordul submarinului sunt fotografi care se vor oferi sa-ti faca poze pe parcursul calatoriei, insa cei care au mai fost spun ca pretul fotografiilor este destul de ridicat (in jur de 10 dolari sau mai mult, care insa poate fi negociat).

Pentru plimbarea cu semi-submarinul, preturile sunt mai mici (in jur de 15-20 dolari/adult, 8 dolari/copil), insa pot fi diferite de la un operator la altul. 

Unii dintre turistii care s-au inscris la aceasta experienta spun ca platesti mai mult daca achizitionezi pachetul printr-un intermediar (de la hotel, etc), decat daca ai cumpara excursia direct de la operatorul principal. Si in acest caz exista posibilitatea sa dai peste fotografii de la bord, care vor incerca sa te convinga sa cumperi poze de la ei. 

Alte informatii utile despre plimbarea cu submarinul in Hurghada 

Daca ai optat pentru o plimbare cu submarinul, trebuie sa stii ca acesta este dotat cu aer conditionat si cu un hublou pentru fiecare pasager. La finalul calatoriei, fiecare participant va primi un certificat care atesta finalizarea unei calatorii subacvatice de-a lungul recifului de corali din aceasta zona. 

Submarinele Sindbad sunt fabricate in Finlanda si asigura un nivel ridicat de siguranta, fiind construite pentru a suporta presiunea subacvatica de pana la 75 metri adancime. 

Fiecare submarin are o cabina spatioasa, cu aer conditionat si cu monitoare. 

Ca masura de precautie in cazul unor situatii de urgenta, fiecare pasager are o masca de oxigen amplasata deasupra capului, dar si o vesta de salvare asezata sub scaun. 

Tot cei de la Sindbad mai ofera si posibilitatea plimbarilor cu un Quest boat (barca de viteza cu o capacitate de 15 persoane, fund de sticla si o calitate crescuta de observare a vietii marine), al caror pret este totusi mai piperat comparativ cu submarinul. 

Sindbad Aqua Park este localizat in aceeasi zona si poate fi o alta varianta de distractie care sa implice apa, in mod special pentru familiile cu copii. 

In loc de concluzie

Plimbarea cu submarinul in zona Hurghada poate fi doar una dintre numeroasele oportunitati de distractie pe care le ai la dispozitie aici, iar daca te numeri printre cei care nu au in plan sa intre in contact cu apa, din diferite motive, e posibil ca aceasta varianta sa ti se potriveasca de minune.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?