Tikvenik, placinta bulgareasca care ne-a cucerit in timpul unei vizite in Sofia 28 January 2022 Bulgaria Postat de Ana-Maria Lichwar Daca ar fi sa facem o selectie de preparate bulgaresti cu gust memorabil, nu ar fi o treaba usoara, asta pentru ca vecinii bulgari sunt deosebit de apreciati pentru bucataria lor, insa la capitolul deserturi, o placinta de dovleac ne-a ramas intiparita in memorie dupa o scurta oprire in Sofia, in drum spre Bansko. In aceasta pagina vei gasi informatii despre: Ingrediente TikvenikMod de preparare TikvenikAlte articole care te-ar putea interesa Sigur, cel mai bun moment in care poti prinde Tikvenik este pe timp de toamna, atunci cand este sezonul dovlecilor, insa aceasta poate fi preparata si cu dovleac congelat. Cunoscuta mai degraba drept o versiune dulce a celebrei placinte banitsa, Tikvenik este o placinta/strudel cu dovleac, nu atat de populara precum tortul garash sau alte deserturi, insa suficient de tentanta cat sa-i acorzi o sansa. Tikvenik are o aroma deosebita si un gust inconfundabil, fiind si un preparat care poate fi pregatit destul de rapid, fara prea mult deranj in bucatarie. Prin urmare, indiferent daca planuiesti un drum prin Bulgaria in urmatoarea perioada sau nu, poti sa incerci sa o prepari si acasa, mai ales ca ti-am pregatit mai jos o lista cu toate ingredientele de care ai nevoie, dar si pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a te bucura alaturi de cei dragi de o placinta Tikvenik ca la mama ei acasa. Iar in cazul in care vrei sa incerci Tikvenik direct in Bulgaria, mai mult ca sigur o vei gasi in statiunile de ski. Iti reamintim ca la noi pe site gasesti o multime de oferte vacante ski Bulgaria , cu zeci de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel potrivit tie! Ingrediente Tikvenik 500 g dovleac de placinta ras (daca nu ai suficient timp la dispozitie pentru a curata un dovleac, poti apela si la varianta piure de dovleac la conserva/borcan sau chiar si cel ras si pus la congelat) 1 pachet de foi de placinta (a nu se confunda cu aluatul foietaj) 150 g miez de nuca 150 g unt 150 g zahar brun 1 lingurita de scortisoara un praf de nucsoara esenta de vanilie zahar pudra Mod de preparare Tikvenik Curata dovleacul de coaja si de seminte si da-l pe razatoarea mare. Scurge-l de zeama cat poti de bine si amesteca-l ulterior cu miezul de nuca maruntit. Adauga si zaharul brun, scortisoara si nucsoara si amesteca uniform. Topeste untul intr-o cana si unge foile de placinta cu ajutorul unei pensule. Aplica mai apoi un strat generos de compozitie cu dovleac si ruleaza foile de placinta precum in video-ul de mai jos. Dupa ce asezi placinta/strudelul in tava de copt, nu ezita sa mai ungi o data suprafata acesteia cu unt. Pune placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 35 de minute, verificand periodic sa nu se arda. Scoate-o mai apoi din cuptor, las-o la racit si apoi presara zahar pudra pe deasupra. P.S. O cupa de inghetata cu vanilie servita langa poate face minuni 🙂 Nu uita sa intri la noi pe site pentru unele dintre cele mai bune oferte vacante ski Bulgaria ! Asa, vei avea ocazia sa te rasfeti cu Tikvenik in varianta sa autentica! Vacante ski Bulgaria Alte articole care te-ar putea interesa Mancaruri traditionale bulgaresti. Care sunt preparatele pe care trebuie sa le incerci cand mergi in vacanta Gastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta tara Reteta de Mish Mash exact ca in Bulgaria, sa-ti aminteasca de vacanta Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria Cea mai simpla de reteta de Banitsa, placinta bulgareasca traditionala Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez Reteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricine Reteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna Pitka Cum e vinul in Bulgaria. Principalele regiuni viticole si cele mai bune vinuri bulgaresti Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești Kavarma, celebra tocanita bulgareasca. Reteta originala si modul de preparare Reteta traditionala de garash, tortul bulgaresc de ciocolata cu un gust exceptional Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc Reteta originala de Tikvenik, placinta bulgareasca de dovleac Reteta de salata bulgareasca de cartofi si cea mai simpla metoda de preparare