Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez

Postat de

Aceasta reteta bulgareasca de ghiveci manastiresc se aseamana cu ghiveciul romanesc, insa are o savoare speciala. Se prepara usor, din ingrediente simple.

Iti aduce savoarea Bulgariei mai aproape si iti face pofta de vacanta, la ski sau la mare.

Ingrediente

1 kilogram de pulpa sau piept de porc sau de vita
4 rosii medii
120g de ciuperci
1 cana de orez
1 ceapa
150g masline
1 mana de patrunjel
2 linguri de ulei
25g unt
1 lingura de zahar
600ml supa de vita
piper negru
sare
paprika

Vacanta nu se termina odata cu vara! Bucura-te de toamna pe litoralul bulgaresc la super preturi!  

Mod de preparare

Taie carnea in cubulete mici si prajeste-o intr-o tigaie cu putin ulei timp de 5 minute. Adauga ceapa tocata, supa de vita si paprika. Dupa inca 5 minute, pune ciupercile si orezul si lasa pe foc inca 15 minute. Adauga rosiile tocate, sare dupa gust, untul, zaharul si maslinele intregi. Mai gateste inca 5 minute.

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Transfera totul intr-o oala si mai lasa la cuptor inca 30 de minute.

Asezoneaza cu patrunjel si piper inainte de a servi.

Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta.

sursa foto

Daca ti-am facut pofta de concediu, la noi pe site gasesti super oferte pentru vacanta de vara pe litoralul din Bulgaria.

Alte articole care te-ar putea interesa

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?