Despre Paje Zanzibar, satul linistit din sud-estul insulei si ce poti vedea daca-l vizitezi

Paje este unul dintre satele de pe coasta de sud-est a insulei mari Zanzibar, care gazduieste cateva sute de locuitori permanenti si una dintre cele mai apreciate plaje pentru amatorii de kitesurfing. 

Locul este potrivit in mod special celor care cauta relaxare si conectare cu natura si poate face obiectul unei experiente de neuitat gratie simplitatii si frumusetii vietii de aici. Paje poate fi o varianta buna si in ceea ce priveste cazarea, atata vreme cat nu-ti doresti sa stai intr-un loc prea galagios si, in acelasi timp, un bun punct de plecare catre alte atractii din aceasta parte a Zanzibarului. 

In cazul in care ai in plan sa faci o vizita de-o zi aici sau chiar sa petreci cateva nopti, ti-am pregatit mai jos o serie de detalii care-ti pot fi utile.

Unde este Paje Zanzibar si cum ajungi aici

Satul Paje este localizat la o distanta de aproximativ 49 de kilometri de Stone Town, pe coasta de sud-est a insulei si intre satele Bwejuu si Jambiani. De la aeroport si pana in Paje distanta este similara (49,9 kilometri), ceea ce inseamna ca ar trebui sa faci in jur de o ora, o ora si putin pe drum. 

Din animata statiune Nungwi si pana aici vorbim despre o distanta ceva mai mare, de circa 90 de kilometri, asadar un drum cu o durata de aproximativ o ora si 40 de minute cu masina. 

Poti ajunge in Paje fie cu dala dala, fie cu taxi, fie cu Zanzibusul (shuttle), dar si prin intermediul unei excursii organizate, in cazul in care vei fi cazat in alta parte a insulei. Pretul cursei cu taxiul ar trebui sa fie in jur de 30-35 dolari, insa e bine sa cazi de acord cu soferul inainte sa pornesti la drum. 

Cea mai accesibila modalitate de transport ramane dala dala, insa nivelul de confort e posibil sa nu fie cel la care te astepti. Totusi, daca vrei sa apelezi la aceasta varianta, din Stone Town ar trebui sa iei dala-dala nr. 309, iar pretul unui bilet va fi de circa 1500 Tsh, pe care trebuie sa-i achiti cash. 

Zanzibusul are curse regulate intre Stone Town, aeroport, Bwejuu, Paje, Jambiani, Nungwi si Kendwa, insa nu este functional pe tot parcursul anului. Programul si pretul biletelor pot fi verificate pe acest site

Ce sa stii despre Paje Zanzibar

Paje Zanzibar are in jur de 500 de locuitori permanenti si se intinde de-a lungul a 5 kilometri. Il poti parcurge dintr-un capat in altul pe jos, sau mai usor, daca inchiriezi o bicicleta. Paje este la origini un sat de pescari, iar multi dintre localnici isi castiga traiul din recoltarea algelor marine, confectionand franghii sau construind barci de mici dimensiuni. 

Vei intalni in general o atmosfera cordiala, cu multi copii care se aduna in jurul tau sa te intrebe daca ai dulciuri. Daca vrei sa le daruiesti ceva, e mai bine sa o faci prin intermediul adultilor, iar in ceea ce priveste fotografiile, este indicat sa o faci, la fel, cu acordul acestora. Nu uita ca vorbim despre un sat cu oameni care-si duc traiul de zi cu zi, intr-un mod linistit, si nici tie e posibil sa nu-ti placa sa fii fotografiat random, de persoanele de pe strada. 

Locul este deosebit de apreciat de practicantii de kitesurfing si de cei care vor sa invete tainele acestui sport. Exista mai multe centre care ofera echipament si cursuri de kite, de-a lungul plajei. 

Spre seara, tinerii localnici se strang la un fotbal pe nisip, sa cante sau sa danseze, iar plaja de aici reprezinta principala atractie pentru cei care aleg sa viziteze Paje. 

Cum arata Paje Beach 

Vei gasi la Paje o plaja lunga, cu nisip alb si fin si palmieri inalti in zona din spate. Pe timp de flux, plaja devine mai ingusta si chiar dispare pe anumite portiuni, in timp ce la reflux, e nevoie sa mergi mai multe sute de metri pentru a te bucura de o baie in ocean. 

Cand apele se retrag, vei observa la mal o multime de creaturi precum stele de mare, fragmente de corali, arici de mare si alte vietuitoare, asadar e bine sa iei cu tine si acele incaltari speciale pentru apa, pentru a evita situatiile in care calci pe asa ceva. 

Sunt si barci ale localnicilor ancorate la mal, dar si femei care aduna alge marine pe timp de reflux. Peisajul, spunem noi, merita orice efort de a te deplasa pana aici, chiar si prin intermediul unei excursii optionale. 

Plimbarile de-a lungul acestei plaje sunt destul de tentante, insa tine cont ca soarele este puternic si e suficient sa mergi vreo 10 minute prin el ca sa incepi sa te simti obosit. Ia cu tine si o palarie, un tricou si crema cu factor de protectie ridicat. 

Vei gasi si unele baruri in imediata apropiere, dar si unitati de cazare, unele chiar foarte bine cotate, in vecinatatea tarmului.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest loc superb de la malul oceanului, la noi pe blog gasesti info extra in articolul: Paje Beach Zanzibar, plaja exotica potrivita pentru pasionatii de kitesurfing

Unde poti sa te cazezi in Paje Zanzibar

Paje sta destul de bine la capitolul unitati de cazare, astfel ca aici optiunile vor fi de ordinul zecilor, majoritatea oferind cazare in bungalow-uri sau in vile cu doua etaje. 

Cele mai multe au micul dejun inclus si doar cateva ofera posibilitatea cazarii in regim all inclusive. Sunt si resorturi de tip boutique, unde pentru o saptamana de cazare poti lasa cateva mii de euro bune, insa si variante mai low budget, unde poti lasa doar cateva sute de euro. 

Sunt multe unitati de cazare care au iesire directa la plaja, insa oriunde te vei caza in Paje, nu ar trebui sa faci prea mult pana calci pe nisipul de la malul oceanului 🙂 

Ce poti sa faci in Paje Zanzibar si alte atractii din imprejurimi 

Paje este genul de loc in care sa vii si sa te bucuri de natura sau in care sa vii sa te cazezi pentru a te bucura de kitesurf. Nu vei gasi aici prea multe variante de distractie pe timp de noapte, asa ca daca vrei sa stai intr-un loc cat se poate de animat, poate Nungwi s-ar potrivi mai bine stilului tau. 

Cu toate acestea, nu lipsesc barurile si restaurantele bune, posibilitatea de a cunoaste viata simpla a localnicilor, de a te bucura de tot ce inseamna plaja si de toate activitatile centrate pe aceasta zona. 

Sunt in jur de 7 scoli de kitesurf in Paje, dar si centre pentru scuba diving. 

Vei gasi localnici care vand pe plaja diferite produse handmade, tablouri pictate si alte suveniruri. Daca nu esti interesat sa cumperi, e suficient sa refuzi politicos si sa-ti vezi mai departe de treaba, insa daca manifesti interes, e posibil sa fii asaltat cu diferite oferte.

In intersectia principala a satului exista si un mic magazin care vinde vinuri si produse alimentare locale, insa nu accepta carduri. Pentru toate suvenirurile sau alte cumparaturi pe care vei vrea sa le faci, e bine sa stii ca trebuie sa ai la tine cash.

Plaja Jambiani si plaja Bwejuu sunt alte doua locuri interesante, cu aspect similar, pe care le poti vizita usor, destul de aproape. La Bwejuu poti ajunge chiar si pe jos, pe plaja, pentru ca nu sunt mai mult de 4 kilometri, iar pentru a ajunge in Jambiani poti lua un taxi care va face in jur de 10 minute. 

Restaurantul The Rock Zanzibar se afla la o distanta de 13,5 kilometri fata de Paje, insa tine cont ca pentru a lua masa aici, e nevoie sa faci o rezervare pe site-ul acestora. Vorbim totusi despre cel mai popular restaurant din Zanzibar, cu o priveliste absolut spectaculoasa, insa si cu preturi la mancare destul de piperate. 

Jozani Forest, padurea tropicala care gazduieste simpaticele maimute rosii colobus, este localizata la 19,2 kilometri de Paje si poate fi un alt loc mai mult decat interesant de vizitat in zona.

Tot aici vei face opriri si la padurea de mangrove, dar si la padurea de mahon. 

In cazul in care vrei sa bifezi mai multe dintre aceste obiective intr-o zi, poti apela la varianta unei excursii organizate, al carei program il vei discuta cu operatorul local. Unii dintre acestia pot ajusta programul zilei asa cum iti doresti, mai ales daca optezi pentru varianta unui tur privat. 

In loc de concluzie,

Paje este una dintre cele mai frumoase asezari din Zanzibar, iar daca se intampla sa nu-ti rezervi cazare in aceasta zona, merita sa-i faci macar o vizita in timpul vacantei tale, pentru ca vei ramane in suflet cu atmosfera de aici si cu imaginea acestei frumoase plaje. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?