Safari Hurghada si tot ce trebuie sa stii despre o experienta memorabila in desert

Hurghada este una dintre destinatiile de top de la Marea Rosie, din ce in ce mai ofertanta si pentru turistii romani, dornici sa-si petreaca vacantele intr-un loc calduros si atat de bogat in experiente. 

Hurghada se poate lauda cu o multime de variante de cazare, atat hoteluri pentru toate buzunarele, cat si resorturi luxoase de lant, iar principala atractie de aici este reprezentata, fara doar si poate, de explorarea vietii marine, atat de diversa si de colorata. 

Totusi, pe langa snorkeling si scuba diving, mai exista si alte atractii si activitati turistice interesante in Hurghada, iar desertul din imediata vecinatate a orasului-statiune este una dintre ele. 

Gasesti in continuare detalii despre tot ce presupune o excursie de tip safari in Hurghada, astfel incat experienta ta sa fie mai mult decat memorabila! 

Tipuri de experiente Safari Hurghada si cum arata programul unei astfel de excursii 

De regula, excursiile de tip safari Hurghada se gasesc la mai toti operatorii locali, inclusiv la receptia hotelului tau, cu variate tipuri de program si de atractii. 

In functie de durata experientei si evident in functie de pretul acesteia, o excursie safari Hurghada poate include fie plimbare cu ATV-ul (quad bike safari), fie plimbare cu jeep-ul (jeep safari), fie plimbare cu buggy. 

Un trip safari poate dura intre 2-8 ore, in functie de programul pe care-l alegi. 

Spre exemplu, programul unui tur safari Hurghada care sa includa mai multe atractii (asadar, cu o durata de circa 7 ore) arata cam asa: 

  • la ora 11 dimineata vei fi preluat de la hotel de catre ghid + sofer, fie cu un bus, fie direct cu un jeep 4×4, urmand sa pornesti catre aventura ta prin desert (un drum de circa 35 km)
  • vei fi condus pana la satul beduin din desert, pentru a observa modul de trai si traditiile
  • apoi vei avea ocazia sa te urci pe o camila pentru a te plimba scurta vreme prin desert
  • dupa ce faci poze si reusesti sa te dai jos 🙂 vei continua programul cu experienta ATV (quad bike) in desertul din apropierea satului beduin, bucurandu-te de o priveliste fascinanta la ora apusului 
  • vei fi invitat ulterior la masa (cu preparate din carne la gratar, garnituri, apa si sucuri incluse), unde vei asista probabil si la un spectacol de dansuri orientale
  • dupa cina, vei putea admira stelele (cerul este de cele mai multe ori senin in aceasta zona), urmand ca ulterior sa fii transferat din zona satului beduin inapoi la hotelul tau din Hurghada.  

Preturi safari Hurghada 

Preturile pentru o experienta safari Hurghada pot varia de la un operator la altul, dar si de la o excursie la alta, caci, asa cum ai vazut mai sus, trip-urile pot fi diferite. 

Este evident ca o experienta care implica doar o plimbare cu atv-ul, jeep-ul sau cu masinutele buggy va fi mai putin costisitoare comparativ cu o experienta la care se adauga si cina cu beduinii, plimbarea cu camila sau show-ul oriental. 

Majoritatea pachetelor includ din start transferul de la si inapoi la hotel, plimbarea cu atv, spider/buggy sau jeep, urmand ca tu sa alegi daca vrei sa ramai in desert si pentru a lua cina, pentru a admira stelele, pentru a te plimba cu camila sau pentru a participa la un show cu dansuri orientale. Sunt si pachete care includ plimbarea cu un vehicul prin desert si ulterior toate experientele extra mentionate mai sus.

Preturile in 2022 pornesc de la 15-20 dolari (pentru o experienta de 2-3 ore cu ATV prin desert) si pot creste pana la 50-60 dolari, daca vorbim despre un tur de mai multe ore, cu cina inclusa. 

Spre exemplu, o experienta safari Hurghada de 7 ore, care include preluarea de la hotel, ghid pe parcursul calatoriei, apa imbuteliata, transferuri catre atractii cu un jeep safari 4×4, plimbare cu camila, plimbare cu atv-ul in jurul satului beduin, oprire pentru vedere la apus catre hurghada, cina in stil barbeque, cu apa si bauturi racoritoare incluse si spectacol de dansuri orientale, are, in 2022, pretul de 45 dolari pe site-ul unui operator local cunoscut. 

Nu sunt incluse in acest pachet alte activitati extra (optionale), bacsisul si cheltuielile personale (suveniruri din sat, etc). 

In unele cazuri, pretul acestor experiente poate fi negociat, mai ales daca vor sa participe mai multe persoane dintr-o familie sau dintr-un grup mai mare de prieteni. 

Cea mai buna perioada pentru safari Hurghada si alte sfaturi

Inainte sa achizitionezi un astfel de pachet, e bine sa pui operatorului toate intrebarile pe care le ai referitoare la experienta ta. 

Cum te imbraci la safari Hurghada? In primul rand, cu haine pe care poti sa le murdaresti fara prea mari regrete sau pe care nu vrei sa le mai porti in vacanta respectiva. E de asteptat sa nu ramai cu o tinuta tocmai impecabila in urma plimbarilor cu ATV-ul, insa, in definitiv, conteaza sa te simti bine, nu-i asa? 

Tine cont si de temperaturi, caci miezul zilei este foarte calduros in desert, insa catre venirea noptii, vremea se raceste destul de mult. Ia cu tine un hanorac sau o jacheta subtire daca excursia ta include si oprirea pentru cina. 

Cea mai buna perioada pentru safari Hurghada poate fi in primavara (martie-mai) sau in toamna (octombrie-noiembrie), caci temperaturile se pastreaza inca placute, iar pe timp de zi nu vei avea parte de arsita specifica lunilor de vara. 

Pe de alta parte, daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Hurghada in lunile iunie, iulie, august sau chiar inceput de septembrie, asteapta-te la temperaturi ridicate in desert pe timp de zi si la un soare foarte puternic. Ia cu tine o palarie/sapca si nu uita sa te hidratezi corespunzator si sa folosesti crema cu factor de protectie ridicat. 

Te-ar putea interesa si: Vremea Hurghada si cea mai buna perioada pentru o vacanta in acest oras-statiune de la Marea Rosie

In loc de concluzie

Safari este doar una dintre experientele interesante de care te poti bucura in timpul vacantei din Hurghada, iar daca alegi pachetul care ti se potriveste cel mai bine, cu siguranta te vei intoarce cu amintiri de neuitat, mai ales daca este pentru prima oara cand vei merge in desert. 

Nu uita sa te imbraci corespunzator, sa te feresti de razele puternice ale soarelui pe timp de zi si sa respecti indicatiile personalului insotitor atunci cand te urci pe atv/buggy, caci siguranta ta este prioritatea numarul 1. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?