Sharm el Sheikh kitesurfing. Cel mai bun loc pentru a practica acest sport, cursuri si alte informatii utile

Atunci cand spui Sharm el Sheikh, de regula iti vin in minte activitati precum snorkeling sau scuba diving, mai ales ca zona este impanzita de recife de corali care gazduiesc o viata marina absolut spectaculoasa. 

Pe langa aceste oportunitati, carora li se adauga desigur numeroasele variante de tururi cu barca, excursiile optionale de toate felurile si chiar si distractia de noapte, Sharm el Sheikh pare sa fi devenit in ultima vreme si o atractie pentru iubitorii de kitesurfing. 

Totusi, pentru ca relieful in zona de coasta a orasului-statiune Sharm el Sheikh este predominant stancos, kitesurfing-ul nu poate fi practicat oriunde (nu sunt multe plaje cu nisip, iar in apropiere de mal exista multe zone de corali). 

Gasesti in continuare mai multe detalii despre tot ce presupune o experienta la kitesurf in Sharm el Sheikh, respectiv detalii despre cele mai bune plaje, centre de kitesurf si alte sfaturi utile.

Cel mai bun loc pentru kitesurfing in Sharm el Sheikh

Nabq Bay (sau golful Nabq) este considerat a fi cel mai bun loc in care poti practica acest sport in Sharm, cu accent pus pe plaja din dreptul Regency Plaza Resort sau Sea Beach (asa cum vei gasi locul pe Harti). 

Golful se afla in nordul orasului, la circa 30 de kilometri distanta de centrul Sharm el Sheikh. 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Sharm el Sheikh nu dispune de foarte multe plaje care sa-ti permita sa faci kitesurfing in siguranta, insa unul dintre cele mai exploatate locuri din acest punct de vedere este Nabq, unde vei gasi si foarte multe scoli si centre cu echipament de kitesurf. 

In dreptul plajei mentionate mai sus exista insa conditiile potrivite pentru acest sport: nu sunt stanci, pietre, corali, insa atunci cand este vant bun pentru kitesurfing, vei intalni si ceva aglomeratie.

La circa 800 de metri sud de Sea Beach se afla Zouara Beach, o plaja care nu este administrata de vreun hotel si care este mai putin aglomerata, insa cu o serie de dezavantaje: o deschidere mai ingusta, iar de-o parte si de alta a canalului navigabil exista stanci si corali.  

Scoli si centre de kitesurfing Sharm el Sheikh 

Indiferent ca esti la prima intalnire cu acest sport sau ca ai mai luat in trecut lectii, cu siguranta iti va fi util sa stii ca in Nabq Bay se afla cele mai multe scoli si centre de kitesurf, de unde poti inchiria echipament si unde te poti inscrie la cursuri. 

Cursurile sunt de mai multe feluri si pot fi facute atat in privat, cat si in grup, caz in care vor fi mai accesibile. 

Totusi, daca esti incepator, e bine sa-ti iei intai de toate o serie de lectii private, pentru ca instructorul sa se ocupe exclusiv de tine. 

Daca vrei o lectie privata cu durata de o ora, asteapta-te sa platesti in jur de 70 euro, in timp ce pentru 3 ore, pretul este de circa 195 euro. 

Pentru lectiile de grup, pretul pentru o ora si jumatate se invarte in jurul a 55 euro/persoana, iar pentru 3 ore este de aproximativ 150 euro/persoana. Aceste lectii au echipamentul de kite inclus. 

Preturile pentru inchirierea separata a echipamentului depind de centru, dar si de tipul pachetului de care ai nevoie sau de durata. Spre exemplu, daca vrei un echipament full de kite pentru 2 ore, poti plati in jur de 50 euro, pentru o zi intreaga aproximativ 95 euro, iar pentru o saptamana in jur de 350 euro. 

Daca vrei sa inchiriezi numai kite-ul, platesti pentru 2 ore in jur de 30 euro, iar pentru o saptamana circa 200 euro. Daca vrei sa inchiriezi numai placa, pentru 2 ore ar trebui sa platesti in jur de 25 euro, pentru o zi intreaga in jur de 45 euro, iar pentru o saptamana aproximativ 180 euro.

Preturile de mai sus sunt informative si se pot schimba de la o perioada la alta.  

P.S. Anumite centre de kitesurf din aceasta zona ofera si pachete de vacanta de tip kitesurf vacations, cu o durata de una sau doua saptamani, pe parcursul carora iti este asigurata cazarea in regim all inclusive, transferurile de la si catre aerport si acces la faciltatile scolii respective. Preturile pentru o saptamana pornesc de la aproximativ 600 euro/persoana daca vii cu echipamentul tau si ajung undeva la 1000 euro/persoana, caz in care ai incluse mai multe cursuri (curs discovery, curs intermediar, curs independent, practica supervizata, etc). 

Printre centrele de kitesurf cu review-uri bune aflate in zona Nabq Bay se numara The Kite Bubble, The Old School Lessons, Kite Addicts Sharm, Kitefalcon, Sea World Kiteboard si altele. 

Centrele profesioniste pot fi afiliate unor organizatii de kitesurf recunoscute pe plan international, (IKO sau VDWST) si pot elibera certificari pentru diferite niveluri. Cei mai multi instructori predau in limba engleza. 

Detalii despre vreme si alte sfaturi utile cand faci kitesurfing in Sharm el Sheikh 

In Nabq Bay, gratie pozitiei sale geografice, vantul bate mai puternic comparativ cu alte zone turistice din imprejurimile orasului Sharm el Sheikh. 

Cele mai bune conditii de vant sunt dimineata si in mod special in timpul lunilor de vara. Instructorul tau te va invata mai multe detalii despre vant, despre conditiile meteo potrivite pentru kitesurfing si despre conditiile meteo in care practicarea acestei activitati poate deveni periculoasa (vant prea puternic, etc).  

In cazul in care esti incepator si iei contact pentru prima data cu acest sport, in teorie nu ar trebui sa aduci nimic cu tine. Centrul de kitesurf te va aproviziona cu tot ce ai nevoie pentru primele lectii. 

Primul pas este acela de a te obisnui cu echipamentul, iar daca urmezi cursuri pe parcursul a cateva zile, vei putea invata skills-uri de baza ale acestui sport. Abia in decurs de o saptamana ar trebui sa inveti mai multe despre tot ce inseamna configurarea zmeului, functionarea, intretinerea, dimensiunile si sistemele de siguranta.

Daca ai mai practicat acest sport, este recomandat sa folosesti un costum de 5/6 mm daca mergi la kitesurfing in Sharm el Sheikh in perioada octombrie-martie si unul de 3 mm in cazul in care vii aici in perioada calda (aprilie-septembrie). Totodata, e bine sa-ti iei incaltari speciale, cu talpa intarita (le vei gasi de vanzare si la fata locului), pentru a-ti proteja talpile de o eventuala intalnire cu corali sau stanci. 

Te-ar putea interesa si: Vremea Sharm el Sheikh. Ce temperaturi se inregistreaza pe tot parcursul anului si cand e mai bine sa-ti faci vacanta aici

In loc de concluzie, 

Desi Sharm el Sheikh este locatia ideala pentru a face snorkeling si scufundari, in cazul in care iti faci vacanta aici si vrei sa incerci o initiere in tainele kitesurfing-ului, o poti face apeland la serviciile unui centru specializat din zona. Nu uita totusi ca indicatiile primite de la instructor trebuie respectate si ca siguranta ta este prioritatea numarul 1.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?