Vremea Sharm el Sheikh. Ce temperaturi se inregistreaza pe tot parcursul anului si cand e mai bine sa-ti faci vacanta aici

Sharm el Sheikh, localizat in regiunea  Janub Sina din Egipt, in partea sudica a peninsulei Sinai, are un climat subtropical de desert, cu ierni blande si veri foarte calduroase si cu un soare care straluceste pe tot parcusul anului, intre 8 si 13 ore/zi. 

Orasul-statiune face astfel parte din randul destinatiilor de vacanta bune de vizitat 12 luni pe an, cu o apa a marii calda in toate sezoanele, insa cu anumite particularitati de care ai putea tine cont daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta aici intr-o anumita perioada. 

Gasesti in cele ce urmeaza toate detaliile despre cum este vremea in Sharm el Sheikh, astfel incat sa poti pune la cale concediul perfect 🙂

Vremea Sharm el Sheikh pe tot parcursul anului

Chiar daca vei gasi vreme buna si o apa a marii calda pe intreg parcursul anului in Sharm el Sheikh, este posibil sa te numeri printre cei mai putin prietenosi cu caldura si sa vrei sa eviti perioadele sufocante in timpul vacantei, sau, dimpotriva, sa vrei sa ai parte de o experienta cat mai calduroasa si plina de soare aici. In acest sens, te invitam sa descoperi care sunt mediile temperaturilor maxime si minime inregistrate anual in Sharm el Sheikh:

Vara este extrem de calduroasa in Sharm el Sheikh, cu maxime ce pot atinge pragul de 38 de grade (atentie, temperatura masurata la umbra), dupa cum urmeaza:

Vremea Sharm el Sheikh iunie are o medie a maximelor de 37 de grade si o medie a minimelor de 26 de grade, ceea ce inseamna ca inceputul verii debuteaza aici cu temperaturi deja foarte ridicate si usor deranjante pentru cei care nu suporta caldura. 

Vremea Sharm el Sheikh iulie inregistreaza o medie a maximelor de 38 de grade (ceea ce inseamna ca aceasta luna este si cea mai calduroasa) si o medie a minimelor de 27 de grade. Serile, temperatura devine suportabila, insa nu te astepta la racoare in adevaratul sens al cuvantului. 

Vremea Sharm el Sheikh august se mentine calduroasa, cu temperaturi maxime de circa 37 de grade si o medie a minimelor de 28 de grade. 

Toamna este, la randu-i, destul de calduroasa in Sharm el Sheikh, chiar si spre final, insa poate fi o buna perioada de vacanta pentru cei care vor sa se bucure de un aer mai respirabil. 

Vremea Sharm el Sheikh septembrie este caracterizata de temperaturi nu cu mult mai scazute comparativ cu august, respectiv cu o medie a maximelor de 36 de grade si o medie a minimelor de 26 de grade. 

Vremea Sharm el Sheikh octombrie devine mai prietenoasa, cu o medie a maximelor de 31 de grade si o medie a minimelor de 23 de grade. 

Vremea Sharm el Sheikh noiembrie este caracterizata de temperaturi ceva mai scazute pe timp de seara, cand putem vorbim deja de o atmosfera racoroasa, cu o medie a maximelor de 27 de grade si o medie a temperaturilor minime de circa 18 grade. 

Iernile sunt blande in aceasta destinatie, cu sanse destul de mici de ploaie in noiembrie (3 zile/luna) si in decembrie (4 zile/luna). 

Vremea Sharm el Sheikh decembrie reprezinta de asemenea un subiect de interes mai ales pentru europenii care vor sa aleaga aceasta destinatie pentru vacanta de iarna. Desi apa marii este inca buna pentru baie, media maximelor in atmosfera inregistreaza valori de 23 de grade si media minimelor valori de 15 grade. 

Vremea Sharm el Sheikh ianuarie este si mai racoroasa decat in luna decembrie, cu o medie a maximelor de 22 grade si o medie a minimelor de 13 grade. 

Vremea Sharm el Sheikh februarie incepe sa se incalzeasca usor dupa prima jumatate a lunii si inregistreaza o medie a maximelor de 23 de grade si o medie a minimelor de 13 grade. 

Primavara poate fi iarasi o perioada buna pentru o vacanta in Sharm el Sheik, fiind favorizata de temperaturi blande, insa suficient de calde pentru o experienta fara cusur in aceasta destinatie. 

Vremea Sharm el Sheikh martie are valori medii ale maximelor de circa 25 de grade si o medie a minimelor de 16 grade. 

Vremea Sharm el Sheikh aprilie atinge o medie a maximelor de 30 de grade si o medie a temperaturilor minime de 20 de grade. 

Vremea Sharm el Sheikh mai este deja mai mult decat calduroasa, cu o medie a maximelor de 34 de grade si o medie a minimelor de 24 de grade. 

Temperatura apei marii in Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh este una dintre cele mai apreciate destinatii din intreaga lume de catre iubitorii de snorkeling si de diving, tocmai pentru ca are atat de multe de oferit la capitolul explorarea vietii subacvatice. Zona de coasta este impanzita de recife de corali, care gazduiesc o viata atat vasta si de colorata, incat poate parea rupta de realitate. 

Cert este ca toti acesti turisti care aleg Sharm el Sheikh pentru a se putea bucura de activitati acvatice sunt interesati si de temperatura apei marii in aceasta zona. 

Vestea buna e ca apa marii se mentine calda in Sharm el Sheikh pe intreg parcursul anului, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care destinatia este activa in plan turistic 12 luni pe an. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Sharm el Sheikh in luna august, cand atinge valori medii de 29 de grade, adica extrem de ridicate. 

Temperaturile se pastreaza la acest nivel si in luna septembrie, cand media indica 28 de grade, iar in ceea ce priveste inceputul verii, in iunie se inregistreaza o medie de 26 de grade a apei marii, in timp ce in iulie temperaturile sunt similare cu cele din septembrie – 28 de grade. 

In octombrie si noiembrie, apa marii in Sharm el Sheikh are valori cuprinse intre 26-27 de grade, iar in luna decembrie, media temperaturilor este de 24 de grade, ceea ce inseamna ca daca alegi sa faci Revelionul in Sharm el Sheikh te vei putea bucura, cel mai probabil, de o apa a marii inca buna pentru baie. 

In lunile ianuarie, februarie, martie si inceput de aprilie, apa marii in Sharm el Sheikh inregistreaza temperaturi medii situate intre 22-23 de grade, urmand ca din luna mai, acestea sa se ridice undeva la 25 de grade. 

Cand sa mergi in Sharm el Sheikh

Sigur ca parerile pot fi impartite in acest caz, tocmai pentru ca unora le place foarte mult caldura si atmosfera de vara torida, in timp ce altii fac tot posibilul sa nu se expuna la temperaturi deranjant de ridicate. 

Daca faci parte din a doua categorie si vrei sa te bucuri de frumusetea acestei destinatii fara sa fii nevoit sa transpiri in exces si sa te ascunzi de soare ori de cate ori ai ocazia, e recomandat sa eviti perioada lunilor de vara (iunie, iulie, augusut) dar si inceputul lunii septembrie, cand temperaturile inca se pastreaza ceva mai ridicate. 

Temperaturi bune vei gasi in perioada martie-mai, iar daca vei vrea sa faci si cateva excursii optionale care implica vizitarea unor obiective in aer liber, cu siguranta iti vei multumi. 

In acelasi timp, cea mai buna perioada pentru pasionatii de diving si de snorkeling este intre lunile septembrie-noiembrie, atunci cand apa marii inregistreaza temperaturi suficient de ridicate incat experienta sa fie una mai mult decat confortabila. In plus, se pare ca in aceasta perioada, si conditiile de vizibilitate sub apa sunt cele mai bune. 

Daca-ti plac experientele in desert (plimbarile cu camila, safari, sau alte atractii in cadrul carora te vei expune la soare/caldura) nici lunile decembrie, ianuarie si februarie nu sunt de ignorat. 

Daca totusi esti conditionat sa-ti faci vacanta in perioada lunilor de vara, asteapta-te la temperaturi foarte ridicate, nu uita sa te hidratezi corespunzator, sa folosesti crema cu factor de protectie si sa eviti, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare. 

Te-ar putea interesa si: Cand sa mergi in Egipt. Cea mai buna perioada pentru o vacanta, in functie de vreme si de zona pe care o vizitezi

Concluzionand, desi Sharm el Sheikh este o destinatie turistica ofertanta pe intreg parcursul anului, cele mai bune perioade pentru o calatorie aici pot fi pe timp de primavara sau de toamna, cu accent pe toamna daca vrei sa te bucuri si de o apa a marii placut de calda, dar si de experiente, excursii si atractii desfasurate intr-o atmosfera confortabila din punct de vedere al temperaturilor. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?