Snorkeling si scuba diving in Zanzibar. Preturi, locuri potrivite si alte informatii utile

Zanzibar este un loc cat se poate de bun pentru tot ce ar putea presupune o vacanta exotica perfecta, iar daca te numeri printre iubitorii de sporturi acvatice si in mod special de snorkeling si de scuba diving, aceasta destinatie te poate surprinde cu frumusetea vietii marine pe care o gazduieste. 

Pe langa faptul ca nuantele azurii ale oceanului te vor fermeca instant, alaturi de nisipul cat se poate de fin si de alb al plajelor, oportunitatile pentru activitati subacvatice nu lipsesc, pentru ca Zanzibarul si ale sale imprejurimi au locuri bune pentru scufundari si snorkeling.

Asadar, daca vacanta ta in aceasta destinatie include si putina aventura, alaturi de explorarea comorilor naturale gazduite de Oceanul Indian, gasesti mai jos o serie de detalii care ti-ar putea fi utile la fata locului. 

Locuri pentru snorkeling si scuba diving in Zanzibar

Daca te numeri printre cei care vor sa exploreze viata marina, insa mai la suprafata, vei avea la indemana varianta de a face snorkeling. In Zanzibar, mai toti operatorii locali organizeaza experiente de genul, in diferite colturi ale insulei, care includ preluarea si returul la hotel, transportul cu barca si eventual masa de pranz. 

Aceasta destinatie are avantajul de a fi inconjurata de o multime de locuri potrivite pentru snorkeling, care in majoritate isi bucura vizitatorii cu o vizibilitate buna si conditii ok pe aproape tot parcursul anului. 

Insula Mnemba, spre exemplu, este vestita pentru frumusetea iesita din comun a recifului de corali care o inconjoara. Desi nu poti vizita insula decat daca ai rezervata cazare aici, sunt organizate frecvent excursii la snorkeling in zona recifului de corali. Plecarile cu barca spre acest loc se fac fie din portul Nungwi, fie din portul Muyuni (localizat mai aproape de insula) si sunt organizate de multi dintre operatorii locali din toate asezarile dezvoltate. 

Gasesti la noi pe blog un articol dedicat exclusiv acestui loc: Mnemba Island, una dintre cele mai frumoase si mai exclusiviste insule din arhipelagul Zanzibar

Si catre Tumbatu Island sunt organizate experiente de acest tip, zona fiind mai putin frecventata de catre turisti si cu sanse mai mari sa poti observa vietuitoare fascinante. 

Printre locurile din Zanzibar in care te mai poti bucura de snorkeling se numara si  Reciful de la Kendwa, Reciful de langa Stone Town, Chumbe Island sau imprejurimile de la Prison Island.

La capitolul diving, in aceasta destinatie se remarca locuri precum Reciful Hunga sau Nankivell, descrise ca fiind mai potrivite pentru incepatori, pentru ca vei cobori la adancimi maxime de pana la 16 metri. Vei putea observa corali de diferite forme, culori si marimi, dar si o viata marina destul de animata. Ai sanse sa vezi baracude, rechini de recif, snappers, pesti papagal, delfini si multe altele. 

Totodata, se mai pot organiza astfel de experiente in zone precum Renco Bommi, Reciful Kendwa, Chakatuni, Turtle Gap, Reciful Shane. Printre locurile potrivite doar avansatilor se afla Leven Bank

Centre de diving si tururi de snorkeling in Zanzibar

Centre si scoli de diving se gasesc pe toata insula mare Zanzibar (Unguja Island), insa in mod special in partea de sud-est (in unele asezari precum Paje, Jambiani sau Bwejuu), dar si in partea de nord est (zona Matemwe) sau in nord (in Nungwi). 

Ce este important sa stii in cazul in care esti tentat sa incerci o experienta de tip diving tour este daca instructorii, respectiv ghizii care vor fi alaturi de tine au certificare PADI. Verifica intotdeauna daca respectivul centru are recomandari si review-uri pozitive, daca oamenii care au mai fost s-au declarat incantati de experienta sau nu, si nu ezita sa pui intrebari suplimentare atata vreme cat esti interesat de propria siguranta. 

Noi nu am incercat sa facem diving cat am fost in Zanzibar, ci doar snorkeling, insa printre centrele care au primit review-uri bune se numara: Rising Sun Dive Centre, Diving Poseidon, Buccaneer Diving East Africa Diving Centre, Dive Point Zanzibar si altele. Iti recomandam sa verifici, la randul tau, daca scoala de diving pe care o alegi are toate certificarile necesare.

In ceea ce priveste snorkeling-ul, daca mergi intr-un astfel de tur, e bine sa alegi operatorul in aceeasi maniera, adica dupa recomandari. Desi exista si localnici cu barci care-ti pot propune experiente de genul, e bine sa mergi cu cineva avizat si care poate sa te instruiasca asa cum trebuie, atat pentru siguranta ta, cat si pentru cea a mediului inconjurator. 

Unul dintre cele mai cunoscute tururi pe apa in Zanzibar este Dolphin Tour – un tur de observare a delfinilor, care se desfasoara de regula in zona Kizimkazi, insa nu toti cei care opereaza astfel de excursii o fac intr-o maniera care sa protejeze simpaticele mamifere. 

Exista inca operatori care indeamna turistii sa sara in apa in momentul in care delfinii se apropie sau care alearga aceste animale cu barcile cu motor. Alege o varianta de tur gandit astfel incat sa orcroteasca delfinii  (Ethical Dolphin Tour) si care sa nu aiba in program actiuni precum cele de mai sus. 

Preturi snorkeling si scuba diving in Zanzibar 

Preturile unui astfel de tur difera, in mod evident, de tipul experientei pe care o alegi. O excursie la snorkeling va fi cu siguranta mai ieftina comparativ cu lectiile de scuba diving, care se impart in mai multe categorii. 

Unele scoli de diving ofera preturi mai avantajoase daca achiti pachetul si faci rezervarea online. Un exemplu de pret ar putea fi cel pentru o zi – 2 sesiuni de scufundari: 90 dolari, comparativ cu o rezervare facuta online care te-ar putea costa 70 dolari. Majoritatea centrelor de diving ofera si cursuri, al caror pret poate creste in functie de nivelul de dificultate, durata si echipamentul folosit. Exista cursuri de incepatori cu preturi care pornesc de la 55 dolari si exista cursuri pentru diferite certificari PADI al caror pret poate sa depaseasca 500 dolari. 

Preturile pentru excursiile cu opriri la snorkeling pot varia intre 30-50 dolari/persoana, insa diferenta o va face programul, timpul pe care-l ai alocat pentru aceasta activitate, masa de pranz inclusa sau nu, etc.

De regula, iti este asigurat si echipamentul de snorkeling, insa daca vrei sa fii sigur ca ai la tine ce-ti trebuie sau vrei sa respecti cu sfintenie masurile de igiena, il poti cumpara pe al tau. Ai nevoie de ochelari, de teava (sau o masca full face – din ce in ce mai populare la ora actuala) si de labe de inot. 

Exista si variante de pachete de tip single dive + snorkeling, caz in care le poti face pe amandoua in aceeasi zi ( pretul este in jur de 80-90 dolari/persoana). 

Te-ar putea interesa si: Top excursii optionale Zanzibar. Care sunt cele mai populare tururi pe care le poti face pe insula

In loc de concluzie

Daca esti un iubitor de snorkeling sau de scuba diving sau daca vrei sa le incerci pentru prima data, in Zanzibar vei avea, cel mai probabil, cadrul si conditiile perfecte sa o faci, cu mentiunea ca e indicat sa te orientezi catre un operator local sau catre un centru de diving cu certificari si bineinteles, recomandari din partea celor care i-au calcat pragul. Nu uita ca, inainte de orice pret, siguranta ta este cea mai importanta.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?