Top 6 insule de vazut in zona Antalya Turcia

Desi Antalya ofera extrem de multe atractii si obiective istorice pe partea continentala, realitatea este ca turistii care aleg sa-si faca vacantele aici au ocazia sa exploreze si o serie de insule, fie pe cont propriu, fie prin intermediul tururilor organizate. 

Ape in nuante turcoaz, peisaje rupte parca din destinatiile exotice, calatorii distractive pe mare si multe opriri pentru snorkeling – toate pot face obiectul unor experiente de neuitat daca alegi sa vizitezi una sau mai multe dintre insulele localizate in zona Antalya

Mai jos iti prezentam un top al celor mai frumoase insule din Antalya si, pentru ca ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

1. Insula Suluada din apropierea golfului Adrasan

Localizata la circa 95 kilometri departare de Antalya City, insula Suluada este una dintre cele mai apreciate din Antalya si face obiectul a numeroase tururi cu barca. 

Plecarile pe mare au loc de la Adrasan, iar calatoria spre Suluada dureaza in jur de 45 minute. 

Insula este inconjurata de ape extrem de limpezi, cu acea nuanta fascinanta de albastru turcoaz si are doua plaje principale, formate dintr-un amestec de nisip cu pietris: plaja din vest si plaja din nord.

In cazul excursiilor optionale, cel mai probabil vei avea incluse opriri la ambele plaje, insa e bine de stiut ca in partea de nord a insulei, apa marii este mai calma, in timp ce in vest, plaja este mai generoasa in dimensiuni. 

Nu exista servicii si electricitate pe insula, caci Suluada nu este locuita.

Mai multe informatii despre calatoria spre insula Suluada gasesti la noi pe blog, in articolul: Aproape totul despre excursia cu barca spre insula Suluada Turcia

2. Grupul de insule Beş Adalar

Sunt cinci micute insule localizate in imediata apropiere a Capului Gelidonya, asadar intre Mavikent si Adrasan, printre care se numara si Suluada, prezentata anterior. 

Cea mai mare dintre acestea poarta denumirea de Devecitası Ada, imprejurimile sale fiind frecventate de catre practicantii de scufundari.

Celelalte trei insule poarta numele de Ateş Island, Meşe Island si Topuk Taşı Island. 

Insulele apar si in scrierile istoricului si geografului grec Strabon, care specifica faptul ca una dintre acestea ar fi avut chiar si un mic port. 

Acest grup de insule ar fi purtat denumirea de “Chelidoniae” in antichitate. 

3. Insula Kekova din apropierea orasului Demre

Kekova este o alta atractie a zonei Antalya, insa accesul pe teritoriul sau nu va fi posibil, caci apartine unei arii protejate. 

Totusi, tururile cu barca organizate in imprejurimile insulei Kekova iti vor oferi posibilitatea de a remarca o serie de ruine scufundate si niste peisaje de exceptie. 

Cele mai multe dintre plecarile pe mare spre Kekova au loc din portul micului sat Üçağız. 

In partea de nord a insulei vei putea remarca ramasitele scufundate ale orasului antic Dolchiste, distrus aproape in totalitate in timpul unui cutremur puternic din secolul al II-lea. 

In nord-vest te asteapta ruinele Tersane, respectiv ramasitele unui fost santier naval din vremurile antice.

In general, excursiile organizate catre Kekova includ opriri si in golfurile invecinate, asadar vei avea fara probleme ocazia de a face snorkeling. 

Tururile pot include si un stop la Simena, orasul antic din imediata apropiere, unde te asteapta o serie de alte ruine scufundate, dar si castelul bizantin din varful dealului. 

La noi pe blog gasesti un articol mai cuprinzator despre aceasta insula: Excursie cu barca spre Kekova Island si ce sa stii despre ruinele sale scufundate

4. Insulele Üçadalar (Cele 3 insule) din zona Kemer 

Acesta este un loc ideal pentru iubitorii de scufundari, caci ascunde in imprejurimi una dintre cele mai bogate vieti marine pe care le-ai putea observa in zona Antalya. 

Sunt localizate in apropierea micutei statiuni Tekirova si la vreo 26 kilometri sud de Kemer

Amuzant este ca micutul ansamblu gazduieste, de fapt, patru insule, nu trei. Acestea poarta numele de Martı, Mağara, Küçükada si Piknik. 

Exista mai multe centre de diving in zona Tekirova care pot asigura sedinte de scufundari in zona insulelor. Calatoria pe mare dureaza in jur de 30 minute. 

Üçadalar este descris ca fiind un enorm sit de scufundari, care include 9 recife si 2 pesteri subacvatice. Zona este impanzita de diferite locuri celebre pentru scufundari, cum ar fi epava unui avion, epava unei barci si altele, insa e bine de stiut ca imprejurimile acestor insule sunt in general potrivite pentru a fi explorate de catre scafandri experimentati.

Daca ai ales sa-ti petreci vacanta in Side, pe langa toate atractiile pe care le-ai putea vizita in imprejurimile acestei statiuni extrem de incarcata de istorie, vei avea posibilitatea sa te inscrii si la Dolphin Island Tour.

Experienta prespune atat opriri pentru baie in apele raului Manavgat, cat si opriri in zona golfului Dolphin Island. Nu vei pasi pe insula nici in acest caz, insa vei avea posibilitatea de a o admira de aproape si de a face snorkeling prin imprejurimi. 

Vei merge cu o ambarcatiune traditionala de tip Gulet, iar masa este asigurata la bord. 

6. Rat Island (Sıçan Adası), intre Konyaaltı si Beldibi 

Cunoscuta in unele cazuri si cu denumirea de “Turtle Insland”, insula atrage in mod particular pasionatii de scufundari. 

Plecarile au loc de regula din portul Antalya, iar tipul experientelor poate fi de mai multe feluri: excursie pentru diving, excursie pe mare cu opriri pentru snorkeling, etc. 

In estul insulei exista o mica pestera care poate fi explorata de catre scafandri, iar pe partea de vest poate fi observat un zid de fortificatie, despre care legendele locale spun ca ar fi fost construit de catre pirati. 

Pe masura ce te vei apropia de tarmul insulei Sıçan, vei observa prezenta unui numar foarte mare de pescarusi 🙂

HINT: O insula cu exact aceeasi denumire se afla si in apropierea orasului de coasta Kas. Ai grija sa nu le confunzi. 

In loc de concluzie

Chiar daca are cu mult mai multe atractii naturale si istorice in partea sa continentala, Antalya isi asteapta turistii si cu o serie de insule bune de explorat in timpul excursiilor pe mare. 

Daca ai vizitat deja vreuna dintre insulele de mai sus, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta zona, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta mai multe oferte tentante pentru vacantele in Antalya Turcia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?