Plimbare prin orasul antic Simena Antalya. Cum ajungi si ce poti vedea intr-o scurta vizita

Printre atractiile istorice care te asteapta in zona Demre Antalya se numara si ruinele orasului antic Simena, asezare care in prezent poarta denumirea de Kaleköy. 

Vizita in Simena Ancient City este o experienta total diferita comparativ cu majoritatea obiectivelor din Antalya si asta pentru ca accesul aici cu masina nu este posibil. 

Discutam in cele ce urmeaza despre modalitatile prin care poti vizita Simena (Kaleköy), despre majoritatea lucrurilor care sunt de vazut aici, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Simena, cum ajungi si distante din alte statiuni

Simena, care poate fi reperat pe Harti si cu denumirea de Kalekoy, se afla la circa 50 kilometri sud-vest departare de orasul Demre

Din Kas si pana aici sunt in jur de 35 kilometri, in timp ce din Antalya City si pana in Simena vorbim despre o distanta de 193 kilometri. 

Pentru a vizita Simena, exista doua variante de transport. Cea mai comoda dintre toate este cea de pe mare, caci accesul masinilor in acest sat nu este posibil.

Poti veni aici pe cont propriu, cu o barcuta luata din portul Üçağız (il gasesti pe Google Maps cu denumirea de “Üçağız Kekova Tekne Kooperatifi”) sau prin intermediul unei excursii optionale, care include opriri la mai multe atractii din zona Demre. 

Poti ajunge destul de aproape de Simena si cu masina, insa odata ce ai intrat in Üçağız, vei mai parcurge la volan inca vreo 2,5 kilometri, urmand ca ulterior sa urci la castelul Simena pe jos, intr-o drumetie de circa 20 minute, pe un teren accidentat. 

In cazul in care alegi aceasta ultima varianta, sfatul nostru este sa porti incaltaminte adecvata (traseul nu poate fi strabatut in papuci de plaja). 

Distante catre Simena din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Kas – Simena: 35 kilometri
  • distanta Finike – Simena: 82 kilometri
  • distanta Tekirova – Simena: 138 kilometri
  • distanta Kemer – Simena: 154 kilometri
  • distanta Lara – Simena: 219 kilometri
  • distanta Belek – Simena: 236 kilometri 

ATENTIE: Kaleköy este, de asemenea, si numele purtat de un sat din districtul Gökçeada al provinciei Çanakkale, situat la 800 kilometri departare de Simena. Pentru o mai buna orientare, e bine sa cauti pe Harti “Simena”.

Ce sa stii despre Simena si ce poti vedea aici intr-o zi

Istoria orasului antic Simena incepe in secolul al IV-lea i.Hr., dupa cum au demonstrat cercetarile istorice. Aici au fost descoperite monede si diferite inscriptii pe morminte, care trimit inceputurile acestui micut oras lician in vremuri extrem de vechi. 

Morminte liciene realizate din piatra pot fi observate atat in partea de jos a orasului, scufundate in apa, cat si in partea superioara, catre castel. 

Un teatru micut, cu o capacitate de circa 300 locuri, sapat in stanca, poate fi de asemenea admirat aici, in interiorul castelului.  

In Simena te mai asteapta si ramasitele catorva temple, dar si ruinele bailor romane si ale bazilicii. 

O buna parte a orasului antic se afla in prezent scufundata in mare, iar majoritatea acestor ramasite pot fi vazute in detaliu in timpul excursiilor cu barca. 

La mal exista cativa operatori locali care inchiriaza inclusiv canoe, pentru ca vizitatorii sa poata explora indeaproape atractiile scufundate ale vechiului oras Simena. 

Pornind din micul port Kalekoy, vei urca pe o serie de stradute pietruite foarte inguste, cu mai multe restaurante si mici magazine cu suveniruri, pentru a ajunge intr-un final la castelul bizantin din varful dealului. Intrarea la castel costa 90 lire turcesti/persoana, insa daca ai Museum Card, vei putea beneficia de acces gratuit. 

Din cel mai inalt punct al castelului, te vei putea bucura de o priveliste superba catre Mediterana si catre insula Kekova. 

Atmosfera din aceasta zona este in general extrem de pitoreasca, linistita, si-ti va oferi senzatia ca pentru scurt timp, te-ai teleportat cu cateva secole in urma 🙂 

Alte atractii apropiate de orasul antic Simena 

Imprejurimile orasului antic Simena sunt extrem de bogate in atractii naturale si istorice, iar faptul ca acestea sunt localizate la distante mici iti va permite sa le bifezi in aceeasi zi. 

Insula Kekova, pe care o poti vedea in zare de la castelul Simena, ascunde, de asemenea, o serie de ruine absolut fascinante.

Nu vei putea pasi pe insula, caci zona este protejata, insa in timpul plimbarilor cu barca vei putea admira ramasitele partial scufundate ale orasului Dolchiste, dar si Tersane, un fost santier naval din vremurile antice.

Orasul antic Myra te asteapta chiar in Demre, la aproximativ 50 kilometri departare de Simena. 

Cele mai spectaculoase sunt mormintele liciene sapate in stanca, insa la Myra se mai afla si un teatru antic cu o capacitate de circa 11.000 de locuri, distrus partial de cutremurul din secolul al II-lea si refacut ulterior pe cheltuiala unui negustor bogat pe nume Opramoas din Rhadiapolis. 

Biserca Sfantul Nicolae este localizata tot in Demre, putin mai aproape de zona centrala. 

Aici se presupune ca ar fi fost inmormantat Sfantul Nicolae, pana in anul 1087, cand osemintele sale ar fi fost furate de catre italieni si duse in Bari. 

In loc de concluzie

Orasul antic Simena, ruinele sale scufundate si castelul, dar si numeroasele obiective din imprejurimi, pot face obiectul unei experiente de neuitat in zona Demre, Antalya. 

In cazul in care ti-am starnit interesul pentru un concediu in aceasta parte a litoralului turcesc, nu uita ca te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?