Top 10 cele mai frumoase plaje din zona Fethiye – Oludeniz Turcia

Motivele pentru care ai putea alege sa-ti petreci vacanta de vara in zona FethiyeOludeniz Turcia sunt nenumarate, insa incepem noi cu unele dintre cele mai evidente: plaje cat se poate de frumoase, o apa a marii in nuante de turcoaz, sporturi acvatice de toate felurile, monumente istorice, o bucatarie traditionala exceptionala, conditii bune si foarte bune de cazare, regimul de cazare all inclusive. Ne oprim insa cu aceasta ocazie la primul dintre motive si anume plajele frumoase din aceasta zona. 

In cazul in care faci parte din randul turistilor exploratori si vrei ca in fiecare zi sa testezi o noua plaja, ceva ne spune ca minimum 4-5 locuri din cele de mai jos, sau poate chiar toate, iti vor atrage atentia. 

Si pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii asa cum se cuvine, ti-am pregatit la noi pe site si o serie de oferte tentante pentru vacantele in Fethiye – Oludeniz, Turcia, pe care te invitam sa le descoperi!

1. Plaja Kumburnu din Oludeniz 

Fiind vorba despre o plaja care poate face reclama litoralului turcesc de la mii de kilometri departare, era de la sine inteles ca o vom pozitiona pe primul loc, gratie aspectului sau. 

Statiunea Oludeniz este locul in care vei gasi plaja Kumburnu, respectiv plaja de langa celebra Laguna Albastra. Cele mai frumoase imagini cu aceasta plaja au fost surprinse din aer, cu drona, cu camerele de filmat sau cu aparatele celor care practica zborul cu parapanta, o activitate atat de renumita in zona. 

Daca nu te numeri neaparat printre cei mai curajosi si dornici de adrenalina, e suficient sa ramai la sol si sa te bucuri de frumusetea acestei plaje si de forma sa unica. 

Desi face parte din aceeasi fasie de nisip cu plaja care se desfasoara de-a lungul statiunii Oludeniz, aceasta are o forma aparte si poarta o denumire diferita. 

Este organizata cu sezlonguri si umbrele, iar in varf de sezon poate deveni aglomerata. 

HINT: Daca vrei sa stii mai multe informatii utile despre zborul cu parapanta deasupra acestei plaje din Oludeniz, ti-ar putea fi de folos detaliile din acest articol: Zborul cu parapanta in Oludeniz, Turcia. Ce sa ai in vedere daca te tenteaza sa incerci aceasta experienta

2. Plaja Belcekiz din Oludeniz

In partea stanga a statiunii Oludeniz cum te uiti la mare si in continuarea plajei Kumburnu se afla plaja Belcekiz, cunoscuta ca fiind plaja principala din acest loc. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele (iti recomandam sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa), este amenajata cu sezlonguri si umbrele, si destul de aglomerata in intervalul iulie-august. Tot in aceasta perioada se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, iar daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta atunci, te-ai putea bucura de ceva mai mult spatiu in mai, la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

HINT: In luna octombrie, apa marii in Oludeniz are o temperatura medie de circa 22 de grade, ceea ce o face sa fie inca buna pentru balaceala. 

Gasesti la noi pe blog un articol mai cuprinzator, dedicat acestui loc: Oludeniz Beach, plaja cu o laguna albastra de care te vei indragosti iremediabil in Turcia

3. Plaja din Butterfly Valley

Un alt loc cat se poate de frumos, ireal de frumos daca ne-am permite sa fim totusi subiectivi, este Butterfly Valley. Aceasta vale se afla la o distanta de doar 10 kilometri fata de Oludeniz si la 23 kilometri de Fethiye. 

Poti ajunge cu masina pana in partea de sus, pentru a te bucura de o vedere cat mai frumoasa spre plaja, insa pentru a ajunge efectiv la plaja, cel mai comod mod este sa iei o barca din Fethiye sau din Oludeniz. 

In plin sezon, barcutele care circula catre aceasta atractie au program intens, iar daca vrei sa ai parte de o experienta care sa includa mai multe atractii de genul, te poti inscrie la o excursie optionala de tip day tour pe mare, cu opriri la mai multe plaje si in locuri potrivite pentru snorkeling. 

Gasesti mai multe informatii utile despre aceasta plaja aici: Butterfly Valley Oludeniz. Cum arata si cum poate fi vizitata una dintre cele mai fascinante plaje din Turcia

4. Plaja Kidrak 

Aceasta plaja este localizata la o distanta de circa 18 kilometri de Fethiye si ceva mai aproape de Oludeniz (doar 3,7 kilometri). Kidrak Beach este o plaja inconjurata de peisaje frumoase, potrivita iubitorilor de natura, insa in acelasi timp potrivita si celor care cauta putin confort atunci cand stau la malul marii. 

Gasesti aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, o amenajare draguta, un ponton de lemn, o parcare organizata (taxa de parcare este de circa 40 lire turcesti/autoturism). Zona este impadurita cu pini, insa pe partea din spate a plajei gasesti si cativa palmieri care ofera o nota usor exotica locului. 

Doua sezlonguri si o umbrela costau aici in septembrie 2022 120 lire turcesti, iar in general, plaja este laudata de catre cei care au vizitat-o, fiind una dintre putinele plaje din zona care au strans pe Google mii de recenzii, in mare majoritate pozitive. 

5. Plaja golfului Boncuklu 

O plaja retrasa, aflata la o distanta de doar 10 kilometri de centrul statiunii Fethiye, plaja acestui mic golfulet este localizata pe o peninsula si este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Exista si parcare in imediata apropiere, cu plata, iar apa este destul de cristalina in aceasta zona si in general in nuante de turcoaz. 

Pe aceeasi peninsula se afla si Aksazlar Beach, o plaja amenajata artificial, cu nisip alb facut din cuart. Localul care administreaza plaja organizeaza in unele perioade si evenimente precum nunti, iar in imediata apropiere se afla si o zona de camping. 

Despre aceasta plaja din urma, gasesti mai multe informatii utile aici: Aksazlar Beach, plaja din zona Fethiye cu nisip alb facut din cuart

6. Plaja Inlice, din nordul orasului-statiune Fethiye 

O alta varianta de plaja destul de populara, pe care o vei gasi la circa 24 kilometri departare de Fethiye, in nord. Plaja Inlice este generoasa in dimensiuni, cu nisip ceva mai inchis la culoare comparativ cu alte plaje din zona. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar are si zone de plaja libera, pe care-ti poti aseza linistit prosopul. 

Inlice este localizata intr-un golf, marginita de stanci, iar la intrarea in apa exista pietre pe anumite portiuni, asadar ia cu tine si incaltarile speciale pentru apa. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare exista si gura de varsare a unui mic rau in mare, iar pe plaja este amenajat si un bar-restaurant, de unde poti sa te aprovizionezi cu racoritoare sau unde poti lua masa linistit (au hamburgeri, omlete, sandwich-uri calde si reci, pizza, salate si deserturi). 

7. Plaja Kabak din apropiere de Oludeniz 

Localizata in golful cu acelasi nume, la o distanta rezonabila fata de Oludeniz, aceasta plaja mai este cunoscuta si sub denumirea de Gemile Beach. Se poate ajunge aici cu dolmusul, cu taxi sau cu masina, insa vei putea parca pe portiunea de sus, intr-un spatiu amenajat, iar taxa de parcare este de circa 40 lire turcesti/autoturism. Pana la plaja poti sa te aventurezi sa cobori pe jos sau poti sa alegi sa fii dus cu un shuttle. 

Plaja nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele si poate deveni usor aglomerata in varf de sezon, insa faptul ca este inconjurata de o zona impadurita ii ofera un aspect aparte. 

Kabak este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in apa exista pietre. Pentru a te bucura de toata linistea si relaxarea pe care ti le poate oferi acest loc, e recomandat sa vii aici in mai, la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Evident, la noi pe blog te asteapta un articol dedicat special acestei plaje: Kabak Beach, plaja apropiata de Oludeniz Turcia potrivita pentru iubitorii de natura

8. Plaja Calis din Fethiye 

Gasesti acest loc la circa 2,5 kilometri de centrul orasului-statiune Fethiye si ceva mai departe de Oludeniz (18 kilometri distanta). Calis este cea mai lunga plaja din Fethiye, intinzandu-se pe circa 4 kilometri de-a lungul tarmului, iar aici poti ajunge si cu dolmusul, dar si cu taxi sau cu barca (water taxi) pe care o poti lua din portul Fethiye. 

Doua sezlonguri si o umbrela costa la Calis Beach in jur de 120 lire turcesti, iar in partea dreapta a plajei exista si cateva zone de camping. Intrarea in apa este destul de abrupta aici. 

Mai multe info despre acest loc gasesti aici: Calis Beach Fethiye si ce trebuie sa stii despre cea mai lunga plaja din acest oras-statiune

9. Plaja golfului Katranci 

Frumosul golf Katranci este localizat la aproximativ 14 kilometri departare de Fethiye si poate fi o alta varianta potrivita pentru a te bucura de mare si de soare. Tot aici se afla si o rezervatie nationala protejata, o zona de campare, o zona de picnic si o plaja de dimensiuni mai micute. 

Exista parcare cu taxa (39 lire turcesti/autoturism), poti sa inchiriezi sezlonguri si umbrele, la fel cum poti plati si o taxa pentru a-ti instala cortul. 

Tine cont insa de faptul ca spatiul de desfasurare este unul destul de micut, iar in varf de sezon, plaja se poate aglomera. 

10. Plaja insulei Sovalye, din apropiere de Fethiye 

Insula Sovalye este localizata aproape de tarm, in zona Fethiye si poate fi vizitata daca iei o barcuta din zona plajei Calis. Insula are o serie de ruine incarcate de istorie, cateva unitati de cazare si proprietati, un restaurant (Ada Restaurant), dar si o plaja. 

Cei care au fost aici spun ca apa marii este ceva mai limpede si mai curata comparativ cu alte plaje din zona Fethiye. 

In loc de concluzie

Speram ca selectia de plaje de mai sus iti va fi de folos in cazul in care iti vei face vacanta in aceasta zona de litoral a Turciei, iar daca simti ca mai exista si alte locuri din apropiere care merita sa completeze acest top, asteptam cu interes si sugestiile tale.

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Fethiye Oludeniz, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?