Argumente pro pentru o vacanta cu copiii la mare, in extrasezon

Fie ca alegi o vacanta in extrasezon din motive de timp, de temperaturi sau din considerente financiare, e bine de stiut ca aceste perioade vin la pachet si cu o serie de alte beneficii.

O vacanta la mare cu copiii poate deveni solicitanta daca nu este organizata asa cum trebuie, daca nu alegi o destinatie potrivita, un hotel potrivit si, nu in ultimul rand, o perioada inspirata. Pe langa un flux mai mic de turisti si preturi mai scazute, vacantele la mare in extrasezon se diferentiaza si prin alte caracteristici. 

Travel Planner ti-a pregatit unele dintre cele mai bune oferte de cazare pe litoral, in destinatii apropiate de casa: vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia. Le poti descoperi pe toate la noi pe site!

Acestea sunt principalele aspecte pozitive in ceea ce priveste o vacanta alaturi de cei mici, la mare, in extrasezon:

Drumuri mai libere – Stim cu totii ce inseamna sa stai sa astepti in cozi interminabile de masini atunci cand pornesti spre mare, iar acest lucru devine cu atat mai putin suportabil pentru cei mici, care-si pierd rabdarea mai repede si care devin de multe ori agitati pe drum. 

Iar atunci cand spunem cozi, nu ne referim strict la litoralul romanesc, caci exista perioade in care punctele de trecere frontiera sunt, la randul lor, foarte aglomerate, atunci cand vrem sa ne petrecem vacanta intr-o destinatie de litoral dintr-o tara straina, apropiata de casa. 

In extrasezon, drumurile devin indiscutabil mai libere, iar timpul petrecut pe drum pana la destinatie se scurteaza. 

cu masina in vacanta

Cazare mai ieftina – Hotelurile ies la inaintare cu preturi mai reduse inainte ca sezonul de vara sa inceapa si respectiv dupa terminarea acestuia. Sigur ca aceste perioade depind foarte mult si de locatia aleasa, insa spre exemplu, pe litoralul din Romania sau din Bulgaria, preturile la cazari sunt mai scazute in general inainte de 15 iunie si, la fel, dupa 1 septembrie. 

Hoteluri mai libere – Daca in plin sezon, este ceva normal ca hotelurile sa fie pline pana aproape de capacitatea maxima, in extrasezon, lucrurile se schimba considerabil. Prin urmare, daca nu-ti place sa stai intr-un hotel plin – unde, involuntar, se mai aude galagie sau sunt prea multe persoane la restaurant in acelasi timp, poti alege o vacanta in extrasezon. 

Soare mai prietenos – Daca vrei sa-ti feresti copiii de temperaturi foarte ridicate si de razele puternice ale soarelui, o vacanta in extrasezon mai poate reduce din aceste dezavantaje ale unei calatorii la malul marii. Desigur, asta nu inseamna ca nu va trebui sa folositi in continuare crema cu factor de protectie ridicat, atunci cand mergeti la plaja.

Plaja mai libera, statiunile mai putin aglomerate – Un alt aspect pozitiv al vacantelor in extrasezon atunci cand mergi cu copiii la mare este reprezentat de plajele mult mai libere. E destul de dificil sa gasesti sezlonguri la plaja, mai ales cand esti conditionat de programul de somn sau de masa al celor mici, iar in extrasezon, sansele de a te lovi in continuare de aceasta problema sunt mici. 

Totodata, statiunile sunt indiscutabil mai libere comparativ cu varful de sezon, ceea ce inseamna ca te vei putea plimba linistit alaturi de copii si vei putea intra in magazine fara sa faci “baie” de multime. 

Preturile mai scazute la suveniruri si in unele magazine – Nu sunt putine magazinele care scad preturile in extrasezon, tocmai pentru ca interesul comerciantilor este sa-si vanda marfa. Asadar, un alt plus al vacantelor in aceasta perioada este si faptul ca ai putea cumpara suveniruri sau alte obiecte la preturi mai mici. 

Servicii la fel ca in plin sezon – Chiar daca nu mai sunt pline de vizitatori, hotelurile ofera, in general, aceleasi servicii pana la data de inchidere.  Spre exemplu, animatia pentru copii este in continuare la fel de valabila la hotelurile care ofera acest serviciu, iar meniul de la restaurant si respectiv serviciile all inclusive nu ar trebui sa cunoasca vreo diferenta. 

Interactiune mai buna cu personalul si localnicii – Daca in varf de sezon, personalul hotelier este prins pana peste cap cu solicitarile tuturor clientilor, in extrasezon, exista sansa sa poti beneficia de mai multa atentie atunci cand ai o anumita solicitare, tocmai pentru ca fluxul de turisti nu va mai fi acelasi. 

Daca vrei sa ai parte de o experienta mai pitoreasca intr-una dintre destinatiile de vacanta, in extrasezon ai oportunitatea de a intelege si de a admira mai bine viata localnicilor, pentru ca atmosfera va fi una mai degajata. 

In concluzie, o vacanta cu copiii la mare in extrasezon are beneficiile sale, mai ales daca tu si familia ta va numarati printre cei care nu sunt atat de prietenosi cu aglomeratiile sau cu temperaturile foarte ridicate.

Daca ai decis care este perioada perfecta pentru o vacanta alaturi de familia ta, Travel Planner e aici pentru tine cu informatiile de care ai nevoie, iar la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din destinatii potrivite familiilor cu copii.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?