Cum sa alegi hoteluri potrivite pentru familii cu copii mici. 10 sfaturi practice

Postat de

Vă pregătiți să mergeți în vacanță împreună cu cei mici? Pentru un concediu pe placul tuturor, asigurați-vă că ați ales o destinație frumoasă, cu servicii de calitate și cu multe atracții pentru copii. Deoarece modul în care se vor simți ei în vacanță contează cel mai mult și pentru fericirea voastră, verificați toate facilitățile la care veți avea acces atunci când ajungeți la destinație. 

Vacanțele alături de copii vor înlocui cerințele pentru cadă cu hidromasaj sau room service cu șampanie. Veți solicita, în schimb, camere cu paturi suplimentare pentru cei mici ori scaune de masă adecvate. 

Din fericire, multe hoteluri și chiar stațiuni și-au specializat serviciile pentru familiile cu copii, astfel încât oferă mai multe facilități decât oricând. Începând cu închirierea de articole necesare pentru puericultură și terminând cu meniuri speciale pentru copii mici sau care conțin doar alimente fără factori alergeni, toate aceste destinații sunt foarte apreciate de părinți. Pe lângă serviciile oferite, întregul personal este amabil și gata oricând să dea o mână de ajutor ori să rezolve problemele inerente, care apar atunci când sunt copii mici în zonă, cum ar fi mâncarea vărsată pe covorul din recepție. 

Tot ce aveți de făcut pentru a pleca în vacanța perfectă este să întrebați prietenii pentru recomandări de locații child friendly testate, să căutați cele mai bune oferte și să vă apucați de împachetat bagajele.

Am pregătit pentru voi o listă cu 10 lucruri pe care să le verificați înainte de a rezerva o vacanță în care să mergeți cu copiii, dar si unele dintre cele mai bune oferte de cazare in destinatii potrivite pentru familiile cu copii. Le gasiti pe toate la noi pe site: vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

  1. Camere spațioase în care se pot monta paturi suplimentare

Atunci când familia se mărește și nevoile pentru cazarea în vacanțe sunt diferite. Dacă și voi obișnuiați să luați o cameră dublă în care vă simțeați minunat înainte de apariția copiilor, acum va trebui să vă gândiți la un duplex sau chiar un apartament. Dacă aveți un bebe mic, puteți apela la un pat pliabil, poate chiar cel de acasă. 

Dacă ați preferat să nu cărați toate lucrurile cu voi, la un hotel care se consideră child friendly ar trebui să existe această opțiune de pune la dispoziție paturi suplimentare pentru bebeluși sau copii mai mari. 

Dacă aveți copii peste 3 ani, care sunt obișnuiți să doarmă în paturi fără apărătoare, atunci cu atât mai mult este exclusă aducerea patului pliant de acasă și este necesară montarea de paturi suplimentare de 1 persoană.

Odată montate paturile, în cameră va trebui să rămână suficient spațiu pentru a vă putea deplasa confortabil, iar cei mici să aibă unde să se joace în timpul pe care în petreceți în cameră. 

Dacă aveți minim 2 copii cu vârste peste 3 ani se poate ca o singură cameră să nu mai fie de ajuns, indiferent cât de spațioasă este. Puteți alege varianta unui apartament, care are și avantajul de a avea un loc special amenajat ca bucătărie. 

Dacă apartamentul în care sunteți cazați are balcoane, verificați ca acestea să fie bine asigurate, astfel încât cei mici să nu poată să ajungă în exterior în mod accidental.

  1. Băi accesibile, dotate cu duș sau chiar cădiță pentru copii

Baia de seară pentru copii este de multe ori o provocare chiar și atunci când sunteți acasă. Copiii au motivele lor, de multe ori neînțelese, pentru care cele mai plăcute activități devin o adevărată luptă. Este și cazul băiței, când, în loc să se joace fericiți cu apă și cu jucăriile speciale, se opun cu toate forțele lor să fie udați sau spălați pe cap. 

O cameră dotată cu o baie spațioasă, bine organizată, indiferent dacă are cadă sau duș, este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le verificați atunci când plecați în vacanță. 

Dacă cei mici vor avea toate condițiile să se joace astfel încât să puteți transforma baia într-o joacă amuzantă, atunci toată lumea va fi liniștită și fericită. 

O pardoseală care nu alunecă, eventual un covor de cauciuc, sunt elemente indispensabile atunci când vine vorba despre copii și apă în aceeași cameră. Izolația din baie ar trebui de asemenea să fie una bine făcută, pentru a nu avea neplăcuta surpiză ca apa să se scurgă la etajele inferioare. 

Prosoapele curate și destul de numeroase ar trebui de asemenea să fie disponibile într-o locație child friendly. Indiferent că este vorba de baie, de spălat pe mâini, de șters copilul atunci când se murdărește cu mâncare sau chiar când îi este rău și vomită, prosoapele sunt necesare pentru a rezolva ușor și rapid orice situație. 

  1. Frigider și fierbător

Un copil mănâncă tot timpul, asta e prima regulă atunci când devii părinte. Cu cât vârsta este mai fragedă, cu atât mai multă atenție trebuie acordată atât alimentelor cât și condițiilor în care acestea sunt preparate și păstrate. 

Un frigider în care să păstrați laptele, iaurturile, fructele sau chiar pîinea și câteva produse pentru sandvișuri, este un element la care nu trebuie să nu renunțați sub nicio formă atunci când călătoriți alături de copii. 

Dacă mergeți într-o vacanță de iarnă, ceaiurile calde sunt de nelipsit așa că un fierbător v-ar face viața mult mai ușoară. Adăugați un prăjitor de pâine și un filtru pentru cafea și veți avea la dispoziție un minim necesar pentru a vă putea rezolva toate situațiile în care celor mici li se face foame în cele mai nepotrivite momente sau dacă veți avea nevoie de o cafea când simțiți că vi se termină bateriile. 

Majoritatea clienților noștri care călătoresc alături de cei mici, preferă pachetele all inclusive. Pot avea astfel, garanția că în hotel există în permanență o ofertă diversificată de feluri principale sau gustări. Dacă sunteți în vacanță, ideal al fi să vă bucurați cât mai mult de timpul liber și să nu fiți nevoiți să căutați magazine prin stațiune sau să vă apucați să gătiți chiar voi. 

  1. Restaurant cu meniu diversificat

Cea mai bună variantă atunci când călătoriți alături de copii este cea all inclusive sau ultra all inclusive. Veți avea astfel la dispoziție în permanență diverse feluri de mâncare, adecvate fiecărui moment al zilei, iar copilul vostru va putea să își aleagă ce îi place. 

Indiferent că vorbim despre ciorbe și supe, friptură cu garnitură, salate, deserturi, pizza sau paste, oferta pentru locațiile (ultra)all inclusive este fabuloasă, iar masa nu va mai reprezenta o problemă de care să vă ocupați. 

Pe lângă mesele principale, stabilite la orele clasice (mic dejun, prânz și cină), hotelul va pune în permanență la dispoziție diverse gustări sau preparate care să îi satisfacă chiar și pe cei mai mofturoși clienți. 

Putem adăuga barul cu băuturi la discreție, atât apă cât și sucuri pentru toate gusturile. În funcție de pachetul pe care îl achiziționați, puteți avea acces la o gamă variată de băuturi alcoolice sau cocktail-uri. Cafeaua în diverse variante de preparare este de asemenea disponibilă în permanență și în orice cantitate. 

Majoritatea locațiilor child friendly oferă toate aceste facilități legate de mâncare atât în restaurantele disponibile cât și pe plajă, la piscină sau pe terasele special amenajate. 

Astfel, mâncatul poate fi cu atât mai plăcut, cu cât cei mici nu vor trebui să fie scoși din activitățile pe care le făceau și duși la restaurant, unde trebuie să se acomodeze cu atmosfera specifică. 

  1. Locuri de joacă indoor și outdoor, pentru diferite vârste

Copiii au nevoie să se joace, iar atunci când mergeți într-o vacanță, într-un spațiu pe care nu îl cunoașteți, aveți nevoie de certitudinea că totul este sigur pentru ei. 

Zonele exterioare, amenajate cu leagăne, tobogane și nisip trebuiesc să fie bine întreținute iar echipamentele să nu aibă semne de degradare. Este exclus ca cei mici să se poată accidenta într-un cui ieșit de la locul lui ori o sârmă desfăcută. Nisipul trebuie să fie curat și protejat de animalele care își pot face nevoile acolo. În special pisicile trebuiesc ținute la distanță, deoarece sunt purtătoare de toxoplasmoză pe care o pot transmite foarte ușor prin fecale. Un nisipar îngrijit și igienizat este o condiție obligatorie pentru un loc de joacă sigur pentru cei mici.

Dacă vremea este urâtă sau cei mici preferă alt tip de activități, este ideal ca locația să ofere un spațiu de joacă interior pentru a-i ține ocupați câteva ore. Măsuțe unde pot colora ori se pot juca cu plastilină, diverse plușuri și jocuri amuzante, o piscină cu bile și chiar cateva tobogane și leagăne, pot fi o adevărată atracție pentru copii. 

La ore anunțate din timp pot fi invitați animatori care să organizeze jocuri de grup, sa facă animale din baloane sau pictură pe față. Copiii sunt înnebuniți după toate acestea așa că o vacanță va fi cu adevărat memorabilă dacă le asigurați multă joacă și distracție. 

Pentru liniștea părinților, orice loc de joacă trebuie să aibă personal dedicat care să supravegheze copiii și să intervină ori de câte ori este nevoie. 

  1. Program de animatie si activități speciale pentru copii

Pentru că sunteți în vacanță și aveți la rândul vostru nevoie de odihnă și relaxare, este confortabil să știți că veți găsi în locația în care mergeți diverse activități în care cei mici vor adora să se implice. Indiferent că este vorba despre concursuri sportive, de proiecția de filme preferate ori de o seară de dans, toate aceste activități îi vor distra pe copii și vă vor oferi câteva ore în care puteți să vă odihniți, să luați o cină liniștită la restaurant ori să savurați un pahar cu vin pe marginea piscinei. 

Având certitudinea că cei mici sunt bine supravegheați, veți putea să vă luați un moment de respiro în care să vă încărcați bateriile. Dacă vreți să puteți arunca o privire din când în când asupra copiilor, puteți alege o zonă apropiată de unde să aveți acces la toată distracția celor mici. 

Este important ca programul de activități să fie bine planificat și anunțat din timp de organizatori. Acesta este un detaliu care poate cântări greu în alegerea destinației, cu siguranță cei mai mulți părinți vor să știe ce distracții sunt pregătite pentru cei mici. Iar copiii, la rândul lor, pot fi implicați în alegerea destinației, în funcție de preferințele pe care le au referitor la programul din vacanță. 

În oferta Travel Planner se regăsesc peste 40 de hoteluri cu Family Club, adecvate tuturor copiilor, de la bebeluși la adolescenți. Activitățile specifice copiilor (dans, teatru, concursuri), pot fi combinate cu cele dedicate părinților (yoga, sport, bowling) iar rezultatul va fi o vacanță de neuitat cu multă distracție pentru toată lumea.

  1. Personal dedicat pentru supravegherea celor mici 

Copiii trebuiesc supravegheați în permanență. Și, chiar dacă este 100% responsabilitatea voastră ca părinți, totuși, una este să ai grijă de un copil sau doi într-un spațiu familiar și alta este să-ți supraveghezi copilul atunci când se află între alte zeci de copii, când aleargă, se joacă sau este costumat în diverse personaje. 

Personalul pus la dispoziție de hotel este obligatoriu, deoarece acesta va avea grijă ca toți copiii să fie în siguranță, va supraveghea fiecare zonă acaparată de cei mici și chiar se va implica în joaca lor, fără să-i disturbe. 

Una este un loc de joacă plin de părinți care își supraveghează proprii copii și  uneori intervin sau deranjează alți copii și alta este să fie adulți integrați în locație atât prin costumație cât și prin prezență discretă și constantă. 

După câteva ore petrecute la locul de joacă, cei mici se vor împrieteni cu supraveghetorii și îi vor considera de-ai locului. În loc să creadă despre ei că sunt niște adulți care îi păzesc, îi vor trata mai degrabă ca pe niște parteneri de joacă pe care îi vor include cu naturalețe în toate activitățile lor sau cărora le vor cere ajutorul atunci când au nevoie. 

Personalul care supraveghează copiii este special instruit, astfel încât să aibă măcar un minim de cunoștințe despre ce înseamnă lucrul cu copiii, implicare acestora în activități de grup ori rezolvarea momentelor mai tensionate.

  1. Plajă amenajată pentru copii

Copiii mici la plajă au nevoie în primul rând de umbră care să îi protejeze. Deoarece au pielea foarte sensibilă, soarele puternic îi poate afecta destul de rău. Umbrelele montate la fiecare șezlong ori corturile speciale pentru locurile cu activități, nu trebuiesc să lipsească într-o locație child friendly. 

Nisipul trebuie să fie fin și curățat zilnic. Nimeni nu își dorește ca cei mici să se joace cu mucuri de țigară ori să calce într-un ciob ascuns în nisip. O plajă curată este obligatorie pentru o vacanță cu cei mici. 

Apa trebuie să aibă o intrare lină, având un nivel mic cât mai mult posibil. Pentru a evita orice accidente, copiii trebuiesc să aibă posibilitatea să se joace la malul mării în apă cât mai mică. 

  1. Piscine pentru copii, cu salvamari disponibili

O locație child friendly trebuie să aibă piscine pentru copii special amenajate, cu zone de siguranță și apă mică. Spațiile trebuie să fie generoase, astfel încât cei mici să nu stea înghesuiți și să poată fi supravegheați cu ușurință. Salvamarii sunt obligatorii atunci când vorbim despre copii și apă, indiferent cât de mic este nivelul. Un copil se poate îneca și în cadă, în apă de 30 de centimetri, așa niciun aspect legat de siguranța celor mici nu trebuie neglijat. Salvamarii sunt cei mai în măsură să ajungă în cel mai scurt timp la un copil care se află într-un potențial pericol atunci când se joacă în apă. De asemenea, salvamarii sunt special instruiți pentru acordarea primului ajutor. 

  1. Cabinet medical cu program 24 din 24

Sănătatea copiilor este cel mai important aspect atunci când vine vorba de bunăstarea lor. Părinții sunt cei care intervin primii atunci când vorbim despre răceli, febră medie ori lovituri obișnuite. Cu toate acestea, este nevoie de intervenția unui medic pediatru în orice moment în care lucrurile se pot agrava, iar dacă este cazul, se cheamă salvarea pentru a putea ajunge cât mai rapid la spital.

Existența unui cabinet medical deschis non stop, este vital pentru o locație child friendly sigură. Chiar și dacă se dovedește a fi o alarmă falsă, intervenția rapidă a unui medic este obligatorie, deoarece poate face diferența dintre o tragedie și un incident neplăcut. 

Locațiile child friendly crează vacanțe memorabile pentru toată familia. Copiii fericiți înseamnă părinți relaxați, iar mulțumirea clienților este obiectivul oricărui hotel care dorește să fie recomandat mai departe. Intră pe site-ul Travel Planner ca să afli cele mai recente oferte pe care le-am pregătit pentru tine și familia ta.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?