Avantajele vacantelor cu masina

vacanta cu masina
Postat de

Planificarea următoarei vacanțe de familie implică în prezent noi provocări. Deoarece contextul s-a schimbat foarte mult în ultimul an, este perfect normal să ne punem întrebări nu doar despre confortul familiei pe durata călătoriei, dar și despre siguranța și sănătatea tuturor. Astfel, dacă intenționați să plecați în vacanță în perioada următoare, va trebui să decideți cum ajungeți la destinație. 

Avion sau mașină?, aceasta este întrebarea. Chiar dacă avionul are câteva avantaje, în special legate de durata călătoriei, totuși, alegerea noastră este transportul cu mașina, vă spunem imediat de ce. 

Dar mai întâi vă recomandăm să verificați ofertele noastre last minute litoral Bulgaria, dar si oferte pentru vacante Grecia si vacante Turcia, trei destinații unde puteți ajunge relativ usor cu mașina. Pe Travel Planner puteți găsi vacanțe accesibile, ultra all inclusive, cu reduceri de 20%.

7 Motive pentru care ar trebui să alegeți mașina 

  1. Sunteți singurii care decid în ce condiții se desfășoară călătoria

Fie că veți conduce 200 sau 1.000 de km, veți avea controlul complet asupra traseului ales și al timpului în care ajungeți la destinație. Călătoria cu o mașină vă permite să vedeți mai multe din peisajul care vă înconjoară și chiar să vizitați locuri pe care nu le-ați vizita în mod obișnuit. Avantajul călătoriilor cu mașina este că fiecare drum poate fi diferit de următorul. Chiar dacă mergeți în aceeași destinație, puteți oricând alege să parcurgeți traseul astfel încât să schimbați orașele prin care treceți sau puteți oricând vizita un obiectiv turistic, chiar dacă se află la o abatere mică din drumul vostru. Deși este bine să aveți un program în minte atunci când plecați de acasă, nimic nu vă împiedică să vă răzgânditi atunci când ceva interesant apare pe drum. 

  1. Puteți experimenta mai multe locații din țară și de pe traseu

Astfel, dacă mergeți la mare în Bulgaria, puteți alege la dus traseul prin Ruse, iar la întoarcere prin Vama Veche. Ambele variante vă pun la dispoziție locații unice pe care s-ar putea să vă doriți să le vizitați. 

Sigur, atunci când zburați cu avionul, peisajele sunt și ele interesante, cu singura condiție să aveți un loc la geam. Dar chiar și așa, nicio priveliște nu se poate compara cu localități vizitate la pas ori cu piețe din care poți să cumperi produse tradiționale. 

  1. Călătoria cu mașina va fi mai distractivă

Dacă există un lucru cu care putem fi cu toții de acord este că aeroporturile nu sunt cel mai amuzant loc pe planetă. Fiind tot timpul tranzitate de zeci de mii de turiști, sunt foarte aglomerate iar agitația specifică se transmite instantaneu, indiferent cât de bine dispus îți propui să fii. 

Nu același lucru se poate spune despre o călătorie cu mașina. Vă puteți opri când doriți, vă puteți odihni, puteți mânca sau puteți face o plimbare. Chiar dacă poate fi obositor pentru șofer să conducă câteva ore bune, totuși, avantajul este că se poate opri oricând simte nevoia de o pauză. Deoarece nu există nicio presiune referitoare la ore fixe ori la reguli care trebuiesc respectate, drumul cu mașina va fi o experiență mult mai plăcută și distractivă. 

  1. Fără stres referitor la ora de plecare

Cel mai stresant lucru atunci când călătorești cu avionul este constrângerea referitor la oră și dată. Chiar dacă mulți dintre noi ne-am obișnuit cu asta, parcă ne-am dori și puțină flexibilitate. 

Atunci când alegeți varianta drumului cu mașina, puteți oricând să optați să rămâneți o zi în plus dacă vă place o anumită destinație. Faptul că vă puteți adapta din mers, că puteți alege orice vă doriți, fără pierderi financiare majore, face cu atât mai atractivă o călătorie cu mașina. 

Zilele dinainte de plecare, sunt întotdeauna pe grabă. Oricât de mult ne-am organiza, oricâte planuri și liste am face, mereu suntem aproape în întârziere. Dacă nu ajungeți la timp la aeroport, există riscul să nu reușiți să vă urcați în avion. 

Pe de altă parte, o călătorie cu mașina vă permite să mergeți în ritmul vostru, eliminând stresul inutil care este legat de orele stricte de plecare. 

  1. Cheltuieli mai mici

Pe măsură ce familia se mărește, costurile legate de transport vor crește și ele. Una este să cumperi două bilete de avion pentru doi adulți și alta este să mai trebuiască să plătești încă 2-3 bilete pentru copiii care v-au împlinit viața. În special atunci când vorbim despre copii mici, care nu pot să stea nemișcați timp de câteva ore pe scaunul din avion, este util să cumpărați unul sau două locuri în plus, doar pentru a le oferi celor mici spațiul necesar pentru o călătorie confortabilă. 

Cu mașina, în schimb, costurile sunt constante, indiferent dacă este vorba de 2 pasageri sau de 5. Combustibilul și consumul sunt aceleași, RCA-ul și vignetele sunt aceleași, iar din anumite puncte de vedere se poate discuta chiar despre niște economii. 

Eliminând cheltuielile suplimentare care apar la călătoriile cu avionul (cum ar fi închirierea unei mașini când ajungeți la destinație), vă puteți suplimenta bugetul pentru vacanță sau puteți chiar să vă gândiți la posibilitatea altor vacanțe ulterioare, cu banii economisiți. 

  1. Puteți lua în bagaje tot ce vă doriți nu doar ce aveți strict nevoie

O călătorie cu avionul vă condiționează foarte mult din punct de vedere al bagajelor, iar acesta este un disconfort major, mai ales atunci când aveți unul sau doi copii mici. Este o misiune aproape imposibilă să reușești să faci un bagaj satisfăcător care să se încadreze în limitele impuse de companiile aeriene. 

Pe de altă parte, o călătorie cu mașina vă oferă tot confortul necesar. Veți putea include în bagaje toate obiectele pe care vi le doriți. În plus, veți putea avea acces la ele pe toată durata drumului, față de călătoria cu avionul unde bagajele vor merge la cală. Asta înseamnă că doar atunci când ajungeți la destinație veți putea să folosiți ceva care nu putut fi inclus în bagajul de mână. 

  1. Puteți lua la pachet mâncarea pe care v-o doriți

Mâncare din aeroporturi nu doar că nu este nemaipomenit de gustoasă dar este și foarte scumpă. În plus, orice mâncare din bagaje trebuie declarată și de cele mai multe ori aruncată, deoarece nu este acceptată la bord. Asta poate face ca o călătorie cu avionul să fie destul de neplăcută, în special când călătoriți împreună cu copii mici. Deoarece aceștia au preferințele lor atunci când vine vorba despre mâncare, plus că putem vorbi și despre diverse alergii sau intoleranțe, deja atingem un subiect foarte delicat. Un copil are nevoie să mănânce atunci când îi este foame și cel mai bine este să primească ceva cu care este obișnuit deja. 

Dacă veți alege să călătoriți cu mașina nu veți întâmpina aceste probleme, veți putea lua la pachet orice alimente vă doriți. Și, de asemenea, veți putea să opriți oricând pe drum, pentru o masă gustoasă și sățioasă. 

  1. Petreceți timp de calitate împreună

Chiar dacă veți spune că tot împreună călătoriți și cu avionul, situațiile sunt diferite. Atunci când vă aflați în mașină aveți câteva ore bune în care să povestiți, să împărtășiți lucruri și să vă distrați împreună. Cu avionul, călătoria se desfășoară cu multe opriri și puncte de trecere, cu verificare pașapoarte, căutat poarta de îmbarcare, găsit locurile etc. Nu este o experiență în care să te poți concentra pe cei cu care călătorești deoarece singurul lucru la care poți fi atent este respectare următorilor pași din călătorie. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
  1. O experiență mai frumoasă pentru copii

O călătorie cu avionul este interesantă și orice copil ar trebui să o trăiască cel puțin o dată. Însă din punct de vedere practic, călătoria cu mașina este mult mai agreabilă din toate punctele de vedere. Copiii au mai mult loc, se pot desfășura în voie, fără privirile indiscrete și pline reproșuri ale altor pasageri. Pot cânta, pot striga sau pot râde tare, fără să deranjeze pe nimeni.

Dacă s-au plictisit sau au amorțit în scaunul lor, puteți oricând să faceți o scurtă oprire, iar ei pot alerga și își pot consuma energia în voie. De asemenea, se pot juca cu toate jucăriile pe care le-au luat cu ei, care se pot afla cel mai departe, maxim în portbagaj. 

Câteva avantaje ale călătoriilor cu mașina, din punct de vedere al sănătății. 

  1. Puteți controla mediul cu care interacționați 

Călătorind cu mașina, veți fi în spații închise, doar cu membrii familiei. Singurele momente în care veți intra în colectivitate sunt benzinăriile sau magazinele. 

  1. O călătorie cu avionul înseamnă multă aglomerație

Deosebirea unei călătorii cu avionul față de una cu mașina personală, este numărul de persoane cu care veți intra în contact. Aeroporturile sunt pline cu turiști care tranzitează și indiferent cât de retrași ați sta, tot veți respira același aer închis, care circulă datorită sistemelor de ventilație.

Dacă alegeți să călătoriți cu mașina, nu uitați să respectați toate regulile de siguranță auto. Toți pasagerii trebuie să poarte centuri, iar copiii trebuiesc instalați în scaune adecvate vârstei și înălțimii lor. Indiferent cât de scurte sunt drumurile pe care le faceți, aceste reguli trebuiesc obligatoriu respectate, iar copiii nu trebuie sub nicio formă să stea în brațele unui adult sau singuri pe bancheta din spate. 

Pentru cele mai frumoase și apreciate destinații de vacanță intrați pe site-ul nostru, unde puteți face rezervări cu avans zero și plata în rate. Doar pe Travel Planner veți găsi sute de destinații în Bulgaria sau Grecia, la care puteți ajunge în siguranță cu mașina, fără stres ori bătăi de cap.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?