Cum faci suportabile calatoriile lungi cu masina alaturi de copii. 11 sfaturi utile

Postat de

Dacă aveți în față o călătorie lungă cu unul sau mai mulți copii mici în mașină, s-ar putea să vă simțiți descurajați. Cum veți reuși să îi faceți să stea cuminți în scaun ore în șir? Dacă se plictisește și începe să facă scandal? Dacă începe să plângă, cum îl liniștiți? Sunt situații foarte probabile și mai mult ca sigur, doar gândul vacanței care urmează vă dă curajul să porniți la drum. 

V-am pregătit o listă cu sfaturi practice și rapide despre cum puteți să-i distrați pe cei mici pe toată durata drumului, chiar dacă este vorba de câteva ore bune. Dar, în primul rând, vă încurajăm să le povestiți copiilor că, indiferent cât de dificil va fi drumul, veți ajunge într-o locație de vis, unde vor avea parte de mare, de plajă, de piscine pentru vârsta lor, parcuri acvatice și multe alte surprize minunate

Poate o idee bună ar fi ca încă din momentul planificării vacanței să vă sfătuiți cu ei pentru a alege cea mai bună locație. Intrați pe site-ul nostru unde veți găsi o mulțime de oferte atât în Bulgaria dar și în Grecia, pentru hoteluri child friendly. Toate au variante cu mic dejun sau all inclusive și pot fi rezervate cu avans zero și plata în rate. Verifica aici propunerile noastre pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia!

Copiii mici și drumurile lungi pot fi ca apa și uleiul. La prima vedere nu pot fi mixate în niciun fel dar, cu ajutorul unor mici secrete, poate ieși ceva deosebit. Ingredientul nostru secret sunt jocurile, planificarea și o bună organizare. Puteți afla în continuare despre ce este vorba. 

11 Sfaturi uile pentru ca drumurile cu cei mici să fie o plăcere

  1. Nu exagerați cu distanțele

Alegeți destinația în funcție de vârsta copilului și de experiența pe care o aveți deja la drumurile lungi. Una este să ajungeți în câteva ore la un hotel din Bulgaria și alta este să dublați drumul, alegând o destinație în Grecia. Indiferent dacă drumul este lung sau scurt, faceți opriri dese, dezmorțiți-vă bine și stabiliți cand va fi următoarea pauză. Pentru  a parcurge o distanță mai lungă dintr-o bucată, suprapuneți o parte din drum cu perioada de somn a copilului. 

  1. O cutie cu jucării

Înainte de plecare, rugați-i pe copiii să-și aleagă ce jucării vor să ia cu ei. Puneți-le la dispoziție o cutie de dimensiune acceptabilă și spuneți-le să o umple cu mașinuțe, figurine, cuburi, păpușele, sau orice alte jucării care pot fi puse la grămadă. Nu vorbim despre cărți, creioane, lego sau plastilină. Copiilor le place să scormonească și să descopere lucruri, așa că pe drum vor fi încântați să mai găsească câte  o chestie drăguță în cutie, chiar dacă a fost pusă acolo chiar de ei. 

  1. Cărți audio pentru copii

Pentru momentele când simțiți că se pot concentra la povestea care se aude în boxe sau atunci când sunt obosiți ori pe cale să adoarmă. Este o variantă interesantă pentru toată lumea, veți avea parte de un moment de liniște în care vă puteți încărca bateriile. 

  1. Transformați ora de masă într-o activitate

Mâncatul este mult mai amuzant dacă invitatul special este chiar plușul preferat sau eroul favorit. Va trebui să intrați în rolul invitatului și să aveți un dialog interesant cu cel mic. Îi puteți pune întrebări sau îi puteți spune o poveste din lumea voastră. Este o activitate role play foarte apreciată de copii, care sunt transpuși instantaneu într-o lume magică.  

  1. Alegeți jocuri educative

În funcție de vârsta și de preferințele copilului, puteți alege jocuri cu cartonase, cu figurile sau pentru care este nevoie de pix și foaie. Sunt jocuri care durează minim o jumătate de oră, așa că sunt binevenite pentru drumurile lungi deoarece îi vor ține ocupați pe cei mici pentru destul de mult timp. 

  1. Urmăriți împreună traseul planificat anterior

Va trebui să pregătiți de acasă o hartă pe care să fie notat traseul, cu principale orașe prin care veți trece. Pe măsură ce drumul vă poartă spre destinația de vacanță, puteți nota împreună pe hartă unde ați ajuns și cât mai aveți de mers. 

  1. Lecții de geografie și istorie interactive

Le puteți capta atenția celor mici, povestindu-le întâmplări interesante din zona în care vă aflați în diverse momente ale călătoriei sau vorbindu-le despre formele de relief. Când treceți granița le puteți explica despre suveranitatea țărilor sau despre Uniunea Europeană. Iar odată ajunși în Bulgaria, le puteți arăta într-o parte marea iar în cealaltă munții, un peisaj deosebit și foarte rar întâlnit. 

  1. O pungă cu jucării surpriză

Când simțiți că ați epuizat toate soluțiile pe care le aveați la dispoziție, mai scoateți un as din mânecă. O pungă surpriză, pregătită de acasă fără ca cel mic să știe. O mică surpriză va capta atenția oricui, de-abia va aștepta să vadă despre ce e vorba. Puteți include o jucărie nouă, o carte interesantă sau chiar ceva dulce. Un ciubuc, de exemplu, îi va da de lucru o bună bucată de timp și îl va îndulci și la propriu și la figurat.

  1. Cărțile sunt un bun companion pentru copii

Cu scrisul mare și poze colorate, cărțile pentru copii sunt un univers al imaginației în care cei mici adoră să fie purtați. Doar puțin ajutor din partea voastră și magia poate începe oricând. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
  1. Ascultați muzică și cântați împreună

Muzica aduce voie bună iar atunci când o cântați cu voce tare, acoperind boxele, atmosfera va începe să fie instant una de vacanță. Indiferent că alegeți muzica de la radio sau veți pune melodiile preferate salvate în telefon, cel mic va cânta și el cu bucurie alături de voi. 

  1. Urmăriți filmele preferate

O tabletă pe care rulează un film sau un desen animat, este o altă soluție de încredere pe care vă puteți baza pentru ca drumul alături de copii să fie o plăcere. Chiar dacă nu sunteți adepții ecranelor pentru copii mici, luați drumul ca pe o mică excepție care nu va avea niciun fel de consecințe ulterioare. Este doar o distracție de moment pe care copiii o vor aprecia la maximum.  

Calătoria împreună cu copiii este o adevărată provocare, deoarece înseamnă părăsirea zonei de confort pentru toată familia. Cu cât mai mulți copii ai în mașină cu atât mai multe emoții vei avea. Desigur, totul depinde de vârsta celor mici, însă nu uita că succesul unei călătorii liniștite cu mașina este ca cei mici să nu se plictisească. Toate jucariile și creioanele de colorat trebuie să fie la îndemână, astfel încât să poată schimba rapid activitatea, fără să devină nervoși ori să înceapă să plângă. 

Secretul este o mașină cât mai bine organizată, în care să poți găsi într-o fracțiune de secundă atât poneiul preferat dar și cea mai mică piesă de lego. Află în continuare cât de simplu este să ai fiecare lucru la locul lui, chiar și atunci când ești la drum lung. 

Păstrați mașina organizată în timpul unei călătorii

  1. Organizator pentru scaunele din spate

Este cea mai bună invenție pentru a securiza toate jucăriile și a le ține organizate. Copiii pot ajunge cu ușurință la ele și pot alege orice își doresc pentru o nouă rundă de distracție.

  1. Pungi cu fermoar pentru toate obiectele

Culori, plastilina, piese lego sau orice alte jucării, vor sta perfect în aceste punguțe cu fermoar (ziplock). Va fi ușor pentru voi să păstrați ordinea în mașină, dar și pentru cei mici să găsească orice au nevoie. Plus că piesele nu se vor amesteca și nu se vor pierde. 

  1. Șervețele umede

Sunt sfinte atât pentru igiena tuturor dar și pentru a curăța orice urme de mizerie. Creioane, mâncare sau ciocolată, pot fi îndepărtate imediat de pe haine, mașină sau chiar tălpile încălțămintei.

  1. Punga pentru gunoi

Tot gunoiul trebuie aruncat în punga specială, nu pe jos sau pe banchetă. Nu trebuie nici îndesat în buzunare sau în portieră. Cel mai bine este să păstrați curățenia în loc să faceți curățenie. 

  1. Puneți toate jucăriile în geanta lor când nu mai sunt folosite

Este o regulă care trebuie respectată oriunde, dar cu atât mai mult în mașină. Deoarece spațiul este mic, dacă lucrurile nu sunt puse imediat la locul lor, se vor face teanc unele peste altele pe banchetă sau pe jos, părțile se vor amesteca ori se vor pierde iar plânsetele nu vor fi departe. 

5 Recomandări rapide pentru o călătorie agreabilă:

  1. Copiii înfometați nu sunt cooperanți
  2. Dacă s-au plictisit foarte rău, cel mai bine faceți o pază pentru calmarea tuturor
  3. Limitați cât puteți timpul pentru ecrane
  4. Alegeți jocuri speciale pentru călătorie, cu piese mai mici și cu magneți
  5. Alegeți jocuri care pot fi jucate atât de o persoană dar și de două sau mai multe

Nu uitați de regulile de siguranță

Conform statisticilor, automobilul este cel mai sigur mijloc de transport. Cu toate acestea, incidentele (chiar neplăcute) se pot întâmpla oricui. Pentru a ajunge cu bine la destinație, respectați întotdeauna următoarele reguli:

  1. Toată lumea poartă centura de siguranță
  2. Copiii stau în scoică, scaunul auto sau înălțător, în funcție de vârsta sau înălțimea lor. În niciun caz copiii nu se joacă liberi prin mașină și nici nu stau în brațele mamei sau a unui alt pasager. În cazul unui impact, corpul mamei poate strivi corpul fragil al copilului, cu o forță echivalentă unui impact de la etajul 4. 
  3. Toate obiectele dure sau grele trebuiesc securizate. În mașină pot fi lăsate doar obiecte moi sau ușoare, care nu pot vătăma pasagerii în cazul unui accident. Chiar și un banal telefon se poate transforma într-un proiectil periculos în cazul unui impact, dacă nu este asigurat.
  4. Conduceți încet și prudent. Fără manevre periculoase sau depășiri riscante.
  5. Fiți calmi, distrați-vă și bucurați-vă de vacanță. Nu vă certați și nu țipați în timp ce sunteți la volan sau cu cineva care conduce. 

Sperăm toate sfaturile de mai sus v-au convins că o călătorie cu mașina alături de copii poate fi o adevărată plăcere. Cu doar puține pregătiri și un minim efort din partea voastră, veți ajunge la destinație fericiți și nerăbdători.

Pentru a planifica următoarea vacanță în familie, haideți pe site-ul nostru unde puteți găsi oferte la 3, 4 sau 5 stele. Travel Planner este agenția cu peste 100.000 de clienți mulțumiți, care au avut parte de vacanțe minunate în Bulgaria și Grecia.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?