Cum sa folosesti Google Maps in vacanta, fara conexiune la internet

Daca urmeaza sa pleci in vacanta intr-o tara care nu apartine de Uniunea Europeana, intr-o destinatie in care conexiunea la internet intampina probleme din varii motive, este lenta sau utilizarea Datelor Mobile implica si costuri foarte mari, e important sa stii ca, de mai bine de 6-7 ani, serviciul Google Maps iti permite sa-l folosesti si atunci cand esti offline.

P.S: La noi pe site te asteapta o multime de oferte sejur litoral Bulgaria, oferte sejur Grecia si oferte sejur Turcia, din care sa poti alege locul ideal pentru vacanta ta!

Asadar, daca vei merge spre exemplu in Turcia si vrei sa te orientezi in destinatia ta de vacanta usor, chiar daca te afli intr-o zona in care nu ai acces permanent la Wi-Fi, tine minte ca poti descarca hartile in memoria telefonului (atunci cand esti conectat la internet, desigur) si te poti folosi de ele ulterior, fara sa mai ai stresul conexiunii. Iata cum:

Cum descarci o harta din Google Maps?

Avantajul acestui serviciu de la Google consta in faptul ca poti descarca o anumita harta (o parte dintr-o harta) direct pe telefonul tau sau pe un card SD, in felul urmator:

  • Deschizi aplicatia Google Maps pe telefonul sau tableta ta fiind conectat la internet (de preferat Wi-Fi) pentru a evita costurile suplimentare.
  • Cauti o locatie
  • In partea de jos a ecranului atingi numele locatiei, respectiv optiunea Descarcati.
  • Harta selectata de tine va fi descarcata, daca nu faci nicio setare, in memoria interna a telefonului tau, insa poti descarca aceste harti si pe un card SD.
Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

SFAT: Vei observa ca daca vei da zoom pe harta, selectand cu exactitate zona care te intereseaza, in loc sa downloadezi o harta mai generoasa, dimensiunea download-ului tau va scadea considerabil.

Te sfatuim asadar sa te limitezi la zona in care vei avea activitate, tocmai pentru a nu-ti incarca inutil memoria telefonului.

Nu uita ca e recomandat sa descarci hartile cand esti conectat la Wi-Fi, nu la Date Mobile, in special daca te afli intr-o tara care nu face parte din Uniunea Europeana. Vei putea evita astfel generarea unor costuri foarte mari ale facturii.

Sursa Youtube PLAYTECH

Alte lucruri pe care trebuie sa le stii despre folosirea offline a Google Maps

Pentru a te asigura ca o harta se descarca/actualizeaza fara a genera costuri suplimentare in urma folosirii Datelor Mobile in locuri in care acestea presupun uneori costuri exorbitante, e bine sa selectezi de la inceput optiunea “Numai prin Wi-Fi”, pe care o vei gasi in setarile aplicatiei (Apesi iconita fotografiei de profil si ulterior intri in setari). In dreptul acesteia vei avea un buton, pe care tu trebuie sa-l selectezi astfel incat sa devina albastru (activ).

Cand vei fi offline, vei avea acces la indicatii rutiere, insa nu si la cele referitoare la orientarea pentru utilizarea transportului public, pentru utilizarea bicicletei sau pentru mersul pe jos. Totodata, nu vei avea informatii despre trafic sau rute alternative.

google maps in vacanta

P.S: Daca esti interesat sa afli mai multe detalii despre descarcarea pas cu pas si utilizarea Google Maps in functie de sistemul de operare al telefonului tau (Android sau iOS), dar si daca ai alte intrebari legate de cum poti gestiona hartile offline, respectiv cum poti sterge hartile, cum poti redenumi zonele descarcate sau cum poti actualiza hartile, poti accesa acest link de suport de la Google.

In loc de concluzie

Speram ca explicatiile si tutorialul video de mai sus ti-au fost de ajutor in cazul in care ai nevoie sa folosesti Google Maps in varianta offline.

Nu uita ca la noi pe site gasesti oferte tentante pentru vacante in Turcia, Bulgaria si Grecia, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?