Cum sa utilizezi tehnologia pentru a-ti face vacanta mai reusita

In prima instanta, daca vrem sa corelam termenii “tehnologie” si “vacanta” suntem tentati sa ne proiectam imaginea unui individ care sta lipit de telefonul mobil in loc sa se bucure de frumusetea locului in care se afla. Situatie total posibila, atata vreme cat nu stim sa facem diferenta intre necesitate si dependenta de tehnologie si de retelele sociale. 

Pe de alta parte, exista o multime de feluri in care poti folosi tehnologia astfel incat experienta ta intr-o vacanta sa fie una cat mai reusita: incepand cu lucrurile pe care le faci pentru a-ti oferi o stare de bine in plus, respectiv faptul ca ai putea asculta muzica sau te-ai putea inspira pentru a face exercitii si pana la elemente care tin de siguranta si acomodarea ta, respectiv orientarea pe harti, accesul la diferite informatii, intelegerea si cunoasterea limbii din destinatia ta de vacanta, etc. 

Gasesti toate aceste argumente explicate punctual mai jos, iar la noi pe site oferte pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce ti se potriveste cu adevarat!

Asculta muzica preferata oriunde te-ai afla

Obisnuiesti sa te bucuri de muzica ta preferata acasa sau in masina, in metrou, in drum spre serviciu? De ce n-ai face-o si in vacanta? Ia cu tine playlist-ul favorit, fie in telefon, fie pe un mp3 player, alaturi de castile cu care rezonezi cel mai bine si treaba e ca si rezolvata. 

Indiferent ca te afli la plaja sau urci pe munte, atat timp cat iubesti muzica, nu o lasa acasa 🙂

SFAT: Mai ales in perioada pandemiei, dat fiind faptul ca foarte multe localuri cu muzica au avut restrictii in ceea ce priveste programul de functionare, din ce in ce mai multi turisti sunt tentati sa ia cu ei de acasa si o boxa portabila. 

Desi acest gadget vine la pachet cu atuurile sale indiscutabile, e bine sa iei in considerare si faptul ca linistea celorlalti trebuie respectata, mai ales la hotel, dar si in locurile publice. De aceea, daca ai cu tine o boxa portabila, nu uita sa reglezi volumul in functie de situatie, astfel incat sa nu deranjezi alti turisti. 

muzica in vacanta

Foloseste-te de tehnologie pentru a te orienta la fata locului si pentru a intelege limba locala 

Google Maps e acolo pentru tine ori de cate ori ai nevoie de ajutor in ceea ce priveste directiile si orientarea in spatiu si este limpede cat de util poate fi mai ales in situatiile in care te afli intr-un loc total strain, pe care-l vizitezi pentru prima data, utilitate care se aplica si in cazul in care calatoresti spre o anumita destinatie cu masina personala. 

Nu uita ca Google Maps poate fi folosit si offline, daca ai descarcat hartile care te intereseaza, ceea ce ar putea sa-ti fie de un real ajutor daca te afli spre exemplu intr-o tara care nu face parte din UE, iar costurile pentru utilizarea Datelor Mobile sunt uriase. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa articolul: Cum sa folosesti Google Maps in vacanta, fara conexiune la internet

Exista si o lunga lista de aplicatii care te vor ajuta in a te descurca mai bine la fata locului cu transportul in comun, rute, legaturi (pe langa Google Maps, mai poti folosi si Citymapper, Waze si altele). 

Mai mult, sunt extrem de dese situatiile in care ai nevoie de ajutor pentru a intelege ce-ti comunica un localnic sau pentru a transmite, la randul tau, un mesaj. Si cum ai putea face asta mai bine decat folosind Google Translate sau alte aplicatii care pot deveni translatorul tau personal? Din nou, si in aceste situatii, tehnologia va fi de partea ta atunci cand ai nevoie de ajutor in vacanta. 

google translate

Intoarce-te din vacanta cu cele mai tari poze

Nici nu are sens sa-ti mai spunem ca daca esti un iubitor al fotografiilor reusite din vacante (si trebuie sa recunoastem, cu totii suntem), din nou, smartphone-ul tau sau aparatul tau foto iti vor fi aliati de incredere. 

De cele mai multe ori, daca nu esti un fotograf experimentat, nici nu ai nevoie de altceva in afara de telefon pentru a face poze reusite in vacanta, si asta pentru ca majoritatea smartphone-urilor din prezent sunt dotate cu camere foto ultraperformante. 

Iubesti sa faci poze in vacante si vrei sa afli cateva trucuri care ar putea sa te ajute sa ai rezultate wow? Te-ar putea interesa si articolul: Trucuri pentru cele mai reusite poze in vacanta

poze grup vacanta

Si pentru ca ne-am gandit si la cei care vor sa incerce pentru prima data sa faca poze subacvatice, am pregatit la noi pe blog si un articol in care abordam diferite tehnici si sfaturi de care merita sa tii cont daca vrei sa te intorci acasa cu unele dintre cele mai speciale fotografii realizate sub apa 🙂

Lumina cea mai potrivita, lucruri de care sa tii cont inainte sa intri in apa, cea mai potrivita camera pentru fotografiile sub apa, huse waterproof pentru telefoane, dar si alte sfaturi din aceasta sfera – le vei gasi pe toate in articolul: Cum sa faci fotografii subacvatice reusite in vacanta ta pe litoral

Informeaza-te care sunt gadgeturile care ti-ar putea fi cu adevarat utile intr-o vacanta

Esti fan tehnologie si vrei sa fii mereu la curent cu gadget-urile aparute recent pe piata, inclusiv cele menite sa-ti faca experienta unei vacante mai frumoasa? 

Camere foto-video ultra performante, device-uri gps portabile, electronice travel size care-ti pot usura anumite activitati, bagaje inteligente cu tot felul de functii integrate, adaptoare de priza compacte – le gasesti pe toate in articolul 8 gadgeturi utile intr-o vacanta si la ce te ajuta fiecare dintre acestea

gadget foto vacanta

Pe de alta parte, daca esti tentat sa investesti intr-un bagaj/troler inteligent si vrei sa afli mai multe despre cele mai apreciate modele, dar si despre caracteristicile acestora, gasesti la noi pe blog un articol care te-ar putea inspira: Top 7 genti de voiaj inteligente si specificatiile lor. Cum ar putea sa-ti imbunatateasca vacanta?

Alte avantaje pe care le are accesul la tehnologie intr-o vacanta

Sigur ca tehnologia in vacanta nu presupune numai sa poti sa te orientezi mai bine, sa poti sa tii legatura cu cei de acasa sau sa faci poze reusite. Accesul la internet si la un smartphone vine la pachet si cu o multime de alte posibilitati pe care le vei avea la indemana, dintre care iti enumeram doar cateva exemple simple: 

  • poti face rezervari, la hotel sau pentru biletele de avion, in doar cativa pasi simpli. 
  • poti face research despre destinatia de vacanta, poti citi bloguri de travel, cu articole din zona in care urmeaza sa calatoresti. 
  • iti poti crea un itinerariu la care sa ai acces oriunde te-ai afla si pe care sa-l respecti daca esti genul de turist care-si face planul si programul pentru vacanta de acasa. 

Concluzionand, atata vreme cat vei stii cum sa folosesti tehnologia pentru a-ti completa vacanta in moduri cat mai placute si nicidecum pentru a inlocui clipele minunate pe care le ai de petrecut acolo, cu siguranta ii vei constata utilitatea si te vei putea bucura de experiente de neuitat. 

Nu in ultimul rand, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte pentru Bulgaria, Grecia si Turcia, cu multe variante din care sa poti selecta ce este mai potrivit pentru tine.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?