8 gadgeturi utile intr-o vacanta si la ce te ajuta fiecare dintre acestea

Esti pasionat de tot ce este nou in materie de gadgeturi si vrei ca experienta ta din urmatorul concediu sa fie completata si de utilitatea acestor inventii? 

Sigur ca vacanta ta are toate sansele sa fie absolut minunata si fara prea multa tehnologie, insa daca esti un impatimit al gadgeturilor sau daca pur si simplu vrei sa stii ce anume ti-ar putea face experienta mai placuta si mai usoara cat vei fi departe de casa, iata catre ce articole ai putea sa-ti indrepti atentia in perioada urmatoare.

HINT: Daca nu te-ai hotarat inca si unde anume intentionezi sa pleci, te poti inspira din ofertele regasite la noi pe site: vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, la preturi tentante si avantajoase!

1. GoTenna Mesh SMS & GPS, device-urile care-ti asigura accesul la mesaje text, chat si gps fara sa fii conectat la retea 

Aceste dispozitive permit persoanelor care le detin sa faca schimb de mesaje text prin intermediul telefoanelor mobile sau sa participe intr-o conversatie de tip chat chiar si daca se afla la o distanta de maximum 6 kilometri una de cealalta. 

Sunt ideale in situatiile in care vrei sa explorezi zone fara semnal la telefon sau in cazul in care vrei sa eviti costurile ridicate ale roamingului si ale datelor mobile, atat timp cat intentionezi sa vorbesti cu persoana cu care te afli in destinatia respectiva. 

Spre exemplu, sunt utile si in cazul in care te afli pe munte, pe un traseu, si vrei sa afli coordonatele gps ale celeilalte persoane care calatoreste cu tine. 

Dispozitivele sunt compatibile cu sistemele de operare Android si iOS si se vand intr-un set de doua bucati (o pereche), care include si cablurile de incarcare. O pereche costa 199 de dolari, in timp ce un set de 4 costa 359 de dolari. Daca vrei 8 astfel de dispozitive, vei plati 629 de dolari. Gasesti mai multe detalii tehnice despre acest gadget pe site-ul oficial al produsului, dar si in video-ul de mai jos. 

2. O camera GoPro performanta – ideala pentru cei care vor sa surprinda imagini spectaculoase in vacanta

Daca intentionezi sa te intorci din vacanta cu cat mai multe momente frumoase imortalizate si totusi nu vrei sa te rezumi la functiile telefonului tau, e posibil sa-ti placa ultimul model de GoPro – HERO10Black. Sigur, modelul este la un pret destul de piperat, insa are cateva specificatii extra comparativ cu modelul anterior si cu siguranta vei obtine imagini de supercalitate folosindu-l. 

Are o greutate de doar 153g, rezista sub apa la o adancime de pana la 10 metri, filmeaza in 5k si in 4k si are acoperire hidrofoba a lentilelor. 

Pregateste-te sa scoti din buzunar insa in jur de 2600 de lei pentru GoPro HERO10 . 

3. Rucsac/troler inteligent – comod, mai sigur si sursa de incarcare pentru telefonul tau 

Bagajele inteligente incep sa castige din ce in ce mai mult teren si asta pentru ca ofera calatorilor experiente mai safe si mai mult suport pe parcursul calatoriilor. Vei observa ca exista o serie de rucsacuri care se pot transforma usor in geanta tip pilot, mai incapatoare, dar si valize smart cu baterie integrata, bluetooth, sistem de blocare prin amprenta si chiar GPS sau alarma in cazul in care se afla la o distanta prea mare de perimetrul selectat de tine in aplicatie. 

Branduri precum Samsara Luggage, Samsonite, Away Luggage, Arlo Skye, Modobag, Tylt si multe altele au lansat recent astfel de bagaje smart care-ti pot face drumul spre destinatia de vacanta mai usor. 

Poti descoperi o parte dintre aceste modele si in articolul: Top 7 genti de voiaj inteligente si specificatiile lor. Cum ar putea sa-ti imbunatateasca vacanta?

4. Euroflex Iron I3 – fierul de calcat in varianta travel-size 

Daca nu agreezi prea tare ideea de a purta haine sifonate in vacanta si in acelasi timp nu vrei sa apelezi prea des la serviciile de curatatorie si calcatorie de la hotel, o varianta foarte convenabila poate fi un astfel de fier de calcat – foarte mic, usor de pus in bagaj, usor de folosit la destinatie. 

Cei de la Euroflex spun ca modelul I3 este unul dintre cele mai mici de pe piata, si este eficient si in calcarea hainelor in pozitie verticala.

fier de calcat pentru vacanta

5. Talpici cu incalzire pe baterii, ideale pentru calatoriile in zone friguroase

Daca te pregatesti sa-ti faci vacanta intr-o zona rece, eventual sa faci trasee montane care implica si opriri de-o noapte pentru a dormi la cort sau in cabane fara incalzire, poti lua in calcul aceste ingenioase inventii, care sa asigure talpilor tale tot confortul. 

Sunt facute de ThermaCELL, pot fi pornite printr-o mica telecomanda wireless si au un timp de reincarcare de cca 4 ore. Sunt rezistente la apa si pot fi ajustate pentru aproape fiecare tip de incaltaminte. 

Le gasesti in mai multe variante de marimi, cu un pret de aproximativ 70 de dolari in perioadele de reduceri. 

6. Cardul multifunctional cu unelte “salvatoare”

Cei de la Victorinox nu s-au gandit rau atunci cand au decis sa faca un astfel de obiect multifunctional, care insa sa nu aiba aspectului unui briceag sau sa semene cu vreo unealta standard. 

SwissCard este lansat pe piata de mai multi ani, insa in prezent este disponibil in mai multe culori si este foarte util pentru ca incape, foarte bine, in portofel – chiar si intr-un compartiment destinat cardurilor. 

Gasesti in el o foarfeca, o pila, o penseta, un cutit, o scobitoare si chiar un pix, iar pretul este de circa 140 de lei.

SFAT: Nu uita ca in cazul in care calatoresti cu avionul, sa-l scoti din portofel si sa-l pui in bagajul de cala, caci e posibil sa-ti fie confiscat la security daca-l uiti in bagajul de mana. 

card multifunctional

7. Cantarul portabil digital – ideal pentru momentele in care simti ca bagajul tau a depasit anumite limite

Daca esti genul de persoana care se lasa dusa de val atunci cand pleaca in concediu si isi ia prea multe haine de acasa sau pur si simplu ai tendinta sa te intorci cu prea multe suveniruri, insa ai o limita de greutate impusa de compania aeriana, acest mic aparat iti poate fi de ajutor. 

Ocupa putin spatiu, este foarte usor, iar unele modele pot cantari bagaje grele de pana la 50 de kilograme (precum cel din imaginea de mai jos). 

Preturile pentru un astfel de cantar portabil digital pornesc de la 50 de lei. 

cantar digital de bagaj

8. Adaptorul de priza universal, in format travel-size 

Ideal daca ai de calatorit in tari cu prize diferite si nu vrei sa cari dupa tine adaptoare mari clasice sau sa cauti in destinatia de vacanta solutii astfel incat sa-ti poti incarca spre exemplu telefonul. 

Avantajul acestui dispozitiv este reprezentat in primul rand de marime, pentru ca desi poate conecta aparate cu toate tipurile de prize cu 2 si 3 poli de clasa 1 si 2 din toata lumea, ocupa foarte putin spatiu in bagaj. 

Mai mult, are si un port USB integrat. Modelul din imagine costa 316 lei, si poate fi gasit si aici

adaptor universal priza

Daca ai si tu idei de gadgeturi utile pentru o vacanta, asteptam cu interes si propunerile tale, iar daca simti ca ai nevoie de mai multa inspiratie si la capitolul destinatii de vacanta, te asteptam la noi pe site, unde ti-am pregatit o serie de oferte pe care s-ar putea sa le gasesti interesante!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?