Agios Georgios Pagon Beach, una dintre cele mai bune plaje din nord-vestul insulei Corfu

Plaja statiunii Agios Georgios Pagon isi bucura vizitatorii cu o intindere generoasa, completata de o buna organizare si o apa a marii in nuante de turcoaz. Are distinctia Blue Flag si o multitudine de servicii menite sa asigure o experienta reusita in timpul unei vacante aici. 

Descopera mai multe amanunte despre acest loc in capitolele de mai jos si arunca o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu!

Localizare Agios Georgios Pagon Beach si distante din alte statiuni 

Agios Georgios Pagon este o statiune linistita care se desfasoara de-a lungul unui golf dintre Paleokastritsa si zona Arillas. Plaja acesteia se afla la o distanta de circa 32 kilometri departare de Corfu Town, iar drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 50 min – o ora (traseu simulat intr-o zi de iulie, cand traficul este mai intens). 

Agios Georgios Pagon este conectat de Corfu Town si prin sistemul de transport public, respectiv prin linia A7, care are in jur de 3-4 curse programate pe zi. Statia de autobuz este apropiata de plaja, iar costul unui bilet este avantajos (in jur de 3-4 euro/persoana). 

ATENTIE: Nu confunda statiunea Agios Georgios Pagon (din nord-vestul insulei), cu statiunea Agios Georgios Argyradon (din sudul insulei). Cele doua sunt localizate la 58 kilometri departare una de cealalta si au un aspect total diferit. 

In plus, ca sa complicam lucrurile si mai tare, trebuie sa-ti spunem ca exista si o a treia statiune (Agios Gordios), localizata intre cele doua mentionate mai sus si care poate crea, de asemenea, confuzie 🙂 

Distante catre Agios Georgios Pagon Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Kassiopi – Agios Georgios Pagon Beach: 32 kilometri
  • distanta Sidari – Agios Georgios Pagon Beach: 10 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Agios Georgios Pagon Beach: 18 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Agios Georgios Pagon Beach: 39 kilometri
  • distanta Kavos – Agios Georgios Pagon Beach: 77 kilometri
  • distanta Moraitika – Agios Georgios Pagon Beach: 49 kilometri
  • distanta Benitses – Agios Georgios Pagon Beach: 42 kilometri
  • distanta Dassia – Agios Georgios Pagon Beach: 21 kilometri

Cum arata Agios Georgios Pagon Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja 

Plaja Agios Georgios Pagon se intinde pe o lungime de aproximativ 2 kilometri si este formata majoritar din nisip, cu unele portiuni amestecate cu pietris. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag si are o buna organizare cu sezlonguri si umbrele, ce pot fi inchiriate la preturi medii (in 2023, pretul pentru un sezlong era de circa 6 euro). Desigur, segmentele amenajate alterneaza cu segmentele de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul direct pe nisip. 

Partea sudica a plajei este mai intens frecventata de catre familiile cu copii, gratie intrarii mai line in apa. 

Pe unele portiuni, pot exista si pietre in apropierea malului, asadar, daca simti nevoia, poti lua cu tine si incaltamintea speciala. 

Agios Georgios Pagon Beach este frecventata adesea si de catre practicantii de sporturi acvatice, pentru ca ofera o paleta larga de optiuni in acest sens. De-a lungul plajei, dar si prin statiune, vei intalni mai multe centre cu cursuri de diving, inchirieri echipamente, parasailing, windsurf si altele. 

Aceasta plaja poate fi si un bun punct de plecare in excursii pe mare. De aici se ajunge usor la faimoasa plaja Porto Timoni, la ansamblul de insule Diapontia, dar si in zona plajelor din Paleokastritsa. 

In partea din spatele plajei Agios Georgios Pagon sunt deschise si mai multe restaurante, taverne, cafenele, asadar, vorbim despre o plaja comoda din mai multe puncte de vedere. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agios Georgios Pagon Beach

Plaja acestei statiuni din nord-vestul insulei Corfu nu se numara neaparat printre cele mai populare, insa fiind foarte spatioasa si avand o multime de facilitati si servicii in imediata apropiere, poate deveni mai agomerata in mijlocul verii. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni aici in intervalul iulie-august, cand valorile medii pot atinge 25-26 de grade. Fiind vorba despre acel gen de plaja pregatita sa gazduiasca un numar mare de vizitatori, nu ar trebui sa intampini probleme in a gasi loc sa te relaxezi, nici macar in aceasta perioada. 

Totusi, daca preferi atmosfera mai degajata si vrei sa te bucuri de mai mult spatiu si liniste, poti opta pentru o vacanta in Corfu in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, temperaturile vor fi mai placute (in mai – iunie, e posibil ca apa marii sa fie usor cam rece), iar preturile la cazare vor fi mai mici. 

Alte plaje apropiate de Agios Georgios Pagon Beach 

Daca nu esti genul care sa petreaca tot concediul relaxandu-se la o singura plaja, trebuie sa stii ca la distante acceptabile fata de Agios Georgios Pagon Beach te mai asteapta si urmatoarele:

Plaja Porto Timoni este considerata a fi una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. Are dubla deschidere la mare, un aspect salbatic si o priveliste exceptionala. Poate fi accesata atat pe jos (pornind din satul Afionas, intr-o drumetie usor solicitanta de circa 20 de minute) sau de pe mare, luand o ambarcatiune chiar de la plaja Agios Georgios. 

Plajele din zona Sidari mai pot fi vizitate usor odata ce pleci din Agios Georgios Pagon. Plaja centrala din Sidari este bine organizata si ofera acces rapid la paleta larga de restaurante, taverne, mici magazine deschise in zona din spate. 

Poate deveni usor mai aglomerata in plin sezon.

Canal D’Amour este, fara doar si poate, una dintre cele mai importante si totodata fascinante atractii naturale din Corfu. Se afla la cateva sute de metri de plaja Sidari si la 11 kilometri de Agios Georgios Pagon. Ansamblul de stanci sculptate prin eroziune include si o mica plaja, care devine insa neincapatoare in miez de vara. 

Daca te vei afla aici in intervalul iulie-august, e bine sa ajungi la Canal D’Amour la primele ore ale diminetii. 

Plajele din zona Paleokastritsa se vor afla tot la distante rezonabile. Plaja Agios Spiridon este plaja principala a statiunii, insa trebuie sa tii cont ca in imprejurimile acesteia mai poti vizita inca alte aproximativ 15 plaje. Printre acestea, enumeram: plaja Agia Triada, plaja Limni Glyko, plaja Rovinia, plaja barului La Grotta (cu acces in mare de pe stanci), plaja Agios Petros, plaja Paradise (sau Chomi Beach – accesibila doar de pe mare). 

Paradise Beach Corfu

In loc de concluzie

Agios Georgios Pagon Beach este una dintre plajele spatioase si foarte comode ale insulei Corfu. Ofera multe servicii si facilitati la indemana celor care aleg sa se bucure de mare si de soare aici si are avantajul de a fi localizata intr-o zona binecuvantata cu foarte multe alte plaje si atractii deosebite. 

Vrei sa ajungi cat de curand pe plajele acestei insule grecesti? Arunca o privire si la noi pe site, unde te asteapta o serie de propuneri avantajoase pentru vacantele in Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?