Despre Lakones Corfu, unul dintre satele traditionale apropiate de Paleokastritsa

Lakones este unul dintre locurile care ofera o imagine autentica asupra vietii rurale din Corfu, dar si una dintre cele mai spectaculoase privelisti catre Marea Ionica si implicit catre golfurile din imprejurimile statiunii Paleokastritsa. 

Vom explora in cele ce urmeaza farmecul acestui sat pitoresc, alaturi de alte cateva atractii incantatoare din imprejurimi, nu inainte de a-ti spune ca la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla Lakones Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Satul Lakones este localizat pe coasta de vest a insulei, in imediata apropiere a celebrei statiuni Paleokastritsa

Pornind din Corfu Town, pana in Lakones ai de strabatut o distanta de circa 24,5 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 40 de minute pe drum cu masina. 

Din centrul Paleokastritsei si pana in sat sunt 6 kilometri (aproximativ 15 minute cu masina). 

Drumul dintre Paleokastritsa si Lakones nu este lung, insa pe multe dintre portiunile sale este destul de ingust, motiv pentru care se recomanda sa conduci cu precautie, cu atat mai mult cu cat pe traseu este posibil sa intalnesti si autocare. 

STIAI CA: Zona satului Lakones mai este cunoscuta si cu denumirea de “Bella Vista”, fiind evaluata drept una dintre primele 10 cele mai frumoase vederi panoramice din Europa. Te poti bucura de aceasta priveliste spectaculoasa de-a lungul drumului care urca din Paleokastritsa spre Lakones. 

Distante catre Lakones din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Sidari – Lakones: 26,5 kilometri
  • distanta Kassiopi – Lakones: 38,6 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Lakones: 27,3 kilometri
  • distanta Kavos – Lakones: 64,3 kilometri
  • distanta Moraitika – Lakones: 40 kilometri
  • distanta Dassia – Lakones: 15,9 kilometri
  • distanta Gouvia – Lakones:  15,7 kilometri

Ce sa stii despre Lakones Corfu si ce poti vedea aici

Lakones este unul dintre satele traditionale ale insulei, construit pe versantul Muntelui Araki, bogat in vegetatie, la o altitudine de 182 de metri. 

Desi sunt mai multe teorii cu privire la provenienta numelui, se pare ca “Lakones” se trage de la primii locuitori ai satului, refugiati din Laconia (Peloponez) si stabiliti aici in secolul al XVIII-lea. 

Locul in sine ofera privelisti exceptionale catre Paleokastritsa si golfurile sale, insa reprezinta o atractie si pentru pasionatii de arhitectura si de istorie. 

In Lakones exista o serie de case vechi cladite din piatra, din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea,  unele reconditionate, altele aflate in diferite stadii de degradare. 

Atat pe drumul catre sat, cat si in zona sa centrala, exista mai multe mici magazine cu produse artizanale – o adevarata incantare pentru cei care vor sa se intoarca acasa cu diferite suveniruri autentice. 

Tot in centrul satului intalnim si o piateta, din care se desprind cateva mici stradute si ulite, unele dintre acestea pietruite, in trepte, numai bune pentru a fi luate la pas. 

In sat te asteapta si cateva terase (fie acestea ale unor restaurante sau patiserii) care-ti vor oferi o priveliste superba catre Paleokastritsa. Le gasesti pe Google Maps marcate cu Boulis (restaurant), Bakalokafenio – Michalas Kostas (patiserie) si ceva mai cunoscutele Bellavista (restaurant) si Golden Fox Viewpoint (restaurant). 

Lakones poate fi o atractie si pentru pasionatii de drumetii. Pornind din sat, exista cateva poteci/trasee care coboara catre Paleokastritsa (unul dintre acestea este Donkey Path, semnalizat cu indicatoare). Se recomanda sa porti echipament adecvat (pantaloni lungi, incaltaminte de trekking), sa eviti orele cu temperaturi ridicate si sa ai la tine apa. 

Alte atractii si plaje apropiate de Lakones Corfu 

Daca ti-ai propus sa vizitezi Lakones, exista sanse mari sa-ti doresti sa vezi si alte atractii frumoase din zona, iar cele mai la indemana vor fi obiectivele din zona Paleokastritsa.

Plajele din Paleokastritsa raman, fara doar si poate, atractia principala pentru turistii ajunsi aici. 

Cea mai populara este Agios Spiridon, amenajata cu sezlonguri si umbrele si cu diferite servicii si facilitati in imediata apropiere, insa e important de stiut ca la distante rezonabile poti explora nu mai putin de 13-14 alte plaje. Printre acestea enumeram Agios Petros (cu aspect mai stancos), Agia Triada (bine amenajata), plaja barului La Grotta (cu acces in mare de pe stanci – nepotrivita familiilor cu copii), plaja Rovinia, plaja satului Liapades si altele. 

Plaja Liapades

Manastirea Paleokastritsa se afla in apropierea plajei Agios Spiridon, ridicata pe un promontoriu, cu o istorie extrem de indelungata. 

Poti vizita aici si un mic muzeu unde sunt expuse icoane bizantine si alte obiecte religioase. 

Castelul Angelokastro a fost ridicat pe vremea Imperiului Bizantin, intr-o zona inalta, la 305 metri altitudine. 

Se afla la doar 3,5 kilometri departare de Lakones, iar intrarea costa in jur de 3 euro/persoana. 

Corfu Aquarium se afla tot in Paleokastritsa si poate fi una dintre atractiile ideale pentru familiile cu copii. Exista un spatiu de parcare generos in fata cladirii care gazduieste acvariul (5 euro/autoturism), iar intrarea costa 8 euro/adulti si 5 euro pentru copiii cu varsta intre 4-12 ani.

Cei mai micuti beneficiaza de gratuitate. 

Satul Liapades este un alt sat traditional, localizat la 6,3 kilometri distanta de Lakones. In partea veche a satului (cea de sus), intalnesti o piateta cu taverne si cafenele traditionale, Biserica Agia Anastasia (secolul al XVI-lea), alaturi de mai multe case traditionale si stradute inguste asemanatoare unui labirint.  

In loc de concluzie

Lakones merita trecut pe lista obiectivelor de vazut atata vreme cat alegi sa vizitezi sau chiar sa te cazezi in zona Paleokastritsa, in mod particular pentru privelistea superba pe care o ofera, dar si pentru atmosfera sa cat se poate de pitoreasca. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?