Ghid restaurante Borsh Albania. Locuri cu review-uri bune si ce poti manca la fiecare

Cunoscut ca fiind satul-litoral cu cea mai lunga plaja de la Marea Ionica, Borsh Albania poate fi locul ideal pentru un concediu relaxant, din toate punctele de vedere, pentru ca se afla intr-o zona verde, frumoasa, cu diverse atractii interesante in imprejurimi. 

Daca esti tentat sa-ti rezervi cazare aici, mai mult ca sigur vei fi interesat si de locurile in care poti sa mananci, mai ales ca restaurantele nu sunt chiar atat de numeroase pe cat ar permite-o spatiul si in mod special lungimea plajei Borsh. 

Un mic avantaj este si faptul ca Borsh este foarte apropiat de satul Qeparo, unde te asteapta o serie de alte restaurante bine cotate, pe care le vom aborda in cele ce urmeaza. 

HINT: Daca vrei sa te pui la curent cu mai multe informatii legate de acest sat al Rivierei Albaneze, la noi pe blog te asteapta un articol mai cuprinzator: Despre Borsh Albania, satul cu cea mai lunga plaja de la Marea Ionica

Ujvara Restaurant

Ujvara este unul dintre cele mai cunoscute restaurante din zona Borsh. Este localizat in satul de sus, la drumul principal SH8 si la o distanta de aproximativ 3 kilometri fata de centrul plajei Borsh. 

Atractia principala de aici este reprezentata de o cascada, pe care o poti admira chiar in timp ce iei masa, caci restaurantul are mai multe mici terase amenajate in imprejurimile apei curgatoare. 

In meniu gasesti cam de toate: incepand cu aperitive (legume, branza, bruschete, platouri calde, midii, salata de caracatita, salata de fructe de mare), diferite alte feluri de salate, supe, paste, pizza, risotto, dar si o serie de preparate traditionale. 

Luna Mare (Beach Bar & Fish Restaurant)

Acest restaurant poate fi o varianta buna de loc in care sa iei masa daca te afli in zona plajei si nu vrei sa te deplasezi prea departe de sezlong 🙂

A strans cateva sute de recenzii pe Google, o nota de 4.4, iar cei care au mancat aici in ultimii ani spun ca preparatele au fost fresh si in mod special fructele de mare, foarte delicioase. 

Si in acest caz meniul este destul de stufos, cu aperitive (branza la cuptor, branza la gratar, crochete, tzatziki si altele), diferite soiuri de peste, creveti, lobster, fagri, dar si pizza si paste. 

La Familia Beach Bar and Restaurant

Tot in imediata apropiere a plajei, insa mai catre sud, gasesti si La Familia Beach Bar and Restaurant, un local care a strans pana in prezent o nota de 4.9 pe Google. Turistii care i-au calcat pragul spun ca daca iei masa aici, beneficiezi de sezlonguri gratuite pe segmentul de plaja din fata restaurantului. 

Mesele sunt pozitionate intr-o gradina verde, cu maslini, iar meniul arata cam asa:

La felurile principale ai de ales intre fructe de mare (caracatita, creveti, mix de fructe de mare, barbun), preparate din carne (escalop, file de pui, carnuri la gratar), paste si risotto. 

La aperitive, poti alege intre o salata, bruschete, mix rece de fructe de mare, branza la cuptor sau legume gratinate. 

In ceea ce priveste supele,  vei avea la indemana destul de multe variante: supa de legume, supa de fasole, supa de peste, supa de pui si altele. 

Hotel Elisabeta Restaurant 

In capatul din sudul plajei Borsh te asteapta hotelul Elisabeta si al sau restaurant, tot foarte aproape de malul marii, cu o terasa rustica si diferite feluri de mancare apreciate. 

Printre preparatele care au primit laude se numara fructele de mare (caracatita, crevetii), midiile, pizza, dar si pastele cu fructe de mare.

O parte dintre clienti spun si ca preturile intalnite aici sunt ceva mai mici in raport cu alte restaurante. 

Horizonti Borsh Restaurant 

Acest restaurant se afla chiar langa hotel Elisabeta si poate fi o alta varianta buna de loc in care sa iei masa, mai ales daca alegi sa te cazezi sau sa faci plaja in partea de sud a Borsh Beach

Privelistea catre mare este incantatoare, mai ales daca vii aici la orele apusului, iar preparatele cu fructe de mare si peste sunt descrise ca fiind fresh si servite in portii mari. 

Restaurant Gostivari Ajan

Tot la malul marii, relativ aproape de vila Olsi, gasesti si Gostivari Ajan, un restaurant cu o nota de 4.7 pe Google. 

Poate fi un loc bun si pentru micul dejun, dar si pentru pranz sau seara, caci meniul este cat se poate de bogat. 

Ai de ales dintr-o multime de variante de salate, supe, spaghete, carnuri la gratar, pizza si variante de peste/fructe de mare, iar la desert te poti rasfata cu o inghetata 🙂 

Vamos Republic

Il gasesti chiar la capatul dinspre plaja al strazii Rruga Plazhi, are si segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, dar si zona de bar (de unde poti sa-ti iei diferite tipuri de cocktail-uri, smoothie-uri, frappe si alte bauturi). 

In cadrul restaurantului gasesti preparate precum supe (de pui, de legume sau de peste), paste (cu rosii si busuioc, arrabiata, paste cu bacon, cu fructe de mare, etc.), risotto, peste si fructe de mare la gratar, dar si diferite tipuri de carne la gratar. 

foto Michael Morgenstern

Taverna Dhrami

La 4 kilometri de centrul satului Borsh se afla Dhrami, o taverna apreciata din Qeparo – cu o nota de 4.9 pe Google, un aspect simplist si preparate home made delicioase. 

Vederea catre mare este deosebita, iar cei care au luat masa aici spun ca au mancat unele dintre cele mai bune cotlete de porc, tzatziki si cartofi prajiti. 

Daca nu ai in plan sa te urci dupa la volan, poti incerca si vinul rosu servit la Dhrami, care la randu-i a primit mai multe laude 🙂 

Restaurant SUR 

SUR este o alta varianta de restaurant in Qeparo, amenajat intr-o curte cu maslini batrani si cu un meniu usor mai pretentios. 

Spre exemplu, la sectiunea peste si fructe de mare, ai de ales intre file de ton la gratar servit cu rucola si parmezan, file de peste-spada cu morcovi si cartofi, biban la gratar, caracatita la gratar cu piure de cartofi si altele. 

Si salatele sunt destul de interesante la SUR: carpaccio de dovlecei, salata de quinoa, salata verde cu parmezan. 

Nu lipsesc din meniu nici tartarul de somon, salata de fructe de mare, carpaccio de biban, risotto cu creveti, iar plating-ul este deosebit. 

Veranda Restaurant

Ramanem tot in Qeparo si ne mutam la Veranda, un restaurant localizat aproape de SUR si de drumul principal SH8. 

Veranda are in prezent (iunie 2023) o nota de 4.8 pe Google si un meniu destul de simplist, insa cu suficiente variante cat sa-ti faci poftele. Au chiftelute traditionale, musaca, supe de mai multe feluri, biban, calamar, dorada, creveti, dar si friptura de porc cu cartofi prajiti, piept de pui la gratar sau carne de miel la gratar. 

In loc de concluzie

Speram ca vizita ta in Borsh Albania sa fie una pe masura asteptarilor, inclusiv din punct de vedere culinar. Exista variante suficiente de restaurante, iar mancarea din aceasta zona se axeaza in general pe ingrediente locale, fresh si deosebit de gustoase. 

Daca ai ajuns deja aici si simti ca mai ai si alte propuneri de restaurante care pot completa cu succes lista de mai sus, asteptam cu interes sugestiile tale! 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?