Borsh Beach Albania si ce trebuie sa stii daca vrei sa vii la plaja in aceasta zona

Esti tentat sa alegi Albania pentru urmatoarea ta vacanta la mare si ai prefera sa te indrepti si catre un loc mai apropiat de casa, dar si catre o plaja mai ferita de aglomeratie? Borsh Beach poate fi solutia potrivita pentru tine, in mod special pentru ca este cea mai mare plaja de la Marea Ionica, cu o lungime totala de circa 7 kilometri. 

Cu foarte multe zone libere, dar si zone bine amenajate, Borsh Beach te asteapta in apropiere de Saranda, in sud-vestul Albaniei, iar mai multe detalii utile despre tot ce presupune vizita in acest loc gasesti in cele ce urmeaza. 

Localizare Borsh Beach Albania. Cum ajungi si unde parchezi

Borsh Beach se afla in satul litoral cu acelasi nume, intre satele Qazim Pali si Qeparo. Din orasul Saranda si pana la mijlocul plajei Borsh sunt aproape 40 kilometri, ceea ce presupune un drum cu masina de circa o ora intre cele doua. 

Din Porto Palermo si pana la Borsh Beach sunt 12,4 kilometri, iar din orasul Himare si pana la aceasta plaja sunt 18 kilometri (in jur de 30 minute cu masina). 

Pentru a ajunge la mijlocul acestei plaje, te poti ghida dupa Harti (pe care-ti recomandam sa le folosesti in modul offline), cautand denumirea “Plazhi i Borshit”, iar daca se intampla sa fii cazat in Saranda, poti ajunge aici si cu minibusurile locale. O cursa costa in jur de 2,20 EUR (250 LEK). 

Din drumul principal care trece prin centrul satului vei mai avea de mers in jur de 2 kilometri pana ajungi la Borsh Beach. Daca vii cu masina, gasesti locuri de parcare in zona din spatele plajei, in general gratuite. 

Mai multe informatii utile despre satul litoral Borsh poti citi in articolul: Despre Borsh Albania, satul cu cea mai lunga plaja de la Marea Ionica

Cum arata Borsh Beach Albania

Borsh Beach este cea mai lunga plaja de la Marea Ionica (7 kilometri lungime) si cu o latime care pe unele portiuni atinge aproximativ 30 metri. 

Avantajul principal al acestei plaje este faptul ca este foarte generoasa in dimensiuni, ceea ce inseamna ca exista loc pentru toata lumea, chiar si in plin sezon. 

In zona din spatele plajei exista mai multe unitati de cazare (vile si hoteluri cotate in general cu 3,4 stele), terase, restaurante. In zonele cu astfel de servicii, gasesti si segmente amenajate cu sezlonguri, umbrele si chiar baldachine. 

Restaurantele nu duc lipsa de peste si de fructe de mare proaspete, iar in cazul preparatelor din meniu vei observa si o usoara influenta greceasca 🙂

In sezonul cald 2022, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate la Borsh Beach Albania cu circa 700 – 800 LEK (adica 6-7 euro). 

Borsh Beach este o plaja formata din pietris, iar la intrarea in mare exista, de asemenea, pietre, motiv pentru care-ti recomandam sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Aceasta plaja este descrisa de catre multi dintre cei care au vizitat-o ca fiind mult mai linistita comparativ cu plajele marilor statiuni de pe Riviera Albaneza. 

Locul este potrivit si pentru plimbarile lungi la malul marii, pentru a privi apusul si, daca-ti ramane timp, pentru a explora si alte atractii din apropiere, precum ruinele Castelului Borsh, satul Qeparo de Sus si chiar Porto Palermo. 

Plaja Qeparo, pe care o gasesti la 5 kilometri departare de Borsh, este o alta varianta de plaja linistita in aceasta zona.

Te-ar putea interesa si: Ghid restaurante Borsh Albania. Locuri cu review-uri bune si ce poti manca la fiecare

Cea mai buna perioada pentru o vacanta la Borsh Beach Albania

Chiar daca de la un an la altul un numar din ce in ce mai mare de turisti descopera plaja satului Borsh, gratie dimensiunilor sale, locul pare sa fie suficient de incapator pentru toata lumea. 

Sigur, e posibil ca in intervalul iulie-august sa intalnesti ceva mai multa forfota la Borsh Beach, poate eventual sa nu gasesti sezlong in primul rand daca vii dupa orele 10-11, insa nu se va pune problema sa nu ai unde sa stai. 

Daca preferi sa te asezi pe prosop, exista suficient spatiu pentru a te relaxa oriunde iti este pe plac. 

E bine de stiut si ca temperatura apei marii se pastreaza destul de calda in luna septembrie, cu o medie de 25 grade, iar in ceea ce priveste luna octombrie, apa marii inregistreaza valori medii de 22 grade. 

Perioade precum mai-iunie sau septembrie-octombrie pot reprezenta un avantaj pentru cei care vor sa se bucure de si mai multa liniste, dar si de temperaturi mai placute si de preturi mai convenabile la cazare. 

In loc de concluzie

Borsh Beach Albania este una dintre cele mai bune variante de plaja din sud-vestul tarii, potrivita in mod special celor care simt nevoia de spatiu si de liniste cat se afla la malul marii. 

Faptul ca aici te poti bucura si de organizare, dar si de natura si de zone libere in acelasi timp, reprezinta un plus. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?