Prima vacanta cu bebelusul. Cum va pregatiti, ce bagaje luati

vacanta bebe
Postat de

Ați devenit de curând părinți și vă întrebați dacă veți putea călători din nou? Adevărul este că multe persoane din jurul vostru s-ar putea să vă descurajeze acest vis, spunându-vă cât de complicat sau periculos este să călătoriți cu un bebe mic. 

Noi credem că întrebarea corectă este de fapt: ”Cât de repede veți putea să călătoriți din nou?”. Pentru că, odată ce v-ați familiarizat cu noul stil de viață în care trebuie să îngrijiți un bebeluș, după ce ați învățat cum să comunicați cu el și care sunt nevoile pe care va trebui să i le îndepliniți, din acel moment nimic nu ar mai trebui să vă oprească din a călători. 

Vacanțele alături de un bebeluș cu vârsta sub un an sunt și cele mai comode, mai ales dacă este alăptat, deoarece va sta foarte mult în brațe sau în cărucior, va dormi în cea mai mare parte a timpului și, în general, nu va trebui să vă faceți foarte multe griji referitor la nevoile lui. Dacă o are pe mami lângă el, iar mami îl are pe tati, și vacanțele vor la fel de frumoase ca întotdeauna. 

O condiție importantă este ca locația în care mergeți să vă ofere toate condițiile pentru voi și pentru bebeluș, atât o cameră curată și spațioasă dar și mâncare bună și delicioasă, cu sortimente diferite. O mămică care alăptează are nevoie de o anumită alimentație așa că este bine să aibă de unde alege. Dar și dacă nu alăptează, alimentația este importantă deoarece consumul de energie este foarte mare atunci când îngrijești un copil mic și organismul are nevoie să se refacă după naștere. 

Va așteptăm pe site-ul nostru unde puteți găsi cele mai atractive oferte pentru familiile cu copii, bebeluși sau de orice vârstă. Intrați pe Travel Planner și veți putea alege dintre hotelurile de 3, 4 sau 5 stele, din ofertele cu mic dejun, all inclusive sau ultra all inclusive. Arunca un ochi pe propunerile noastre pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia!

Lăsați deoparte toate comentariile de genul ”va fi prea greu”, ”nu vă gândiți deloc la copil” sau ”este prea periculos”. Știți și voi că bebelușii au nevoie de vitamina D, iar soarele este cel mai bun prieten pe care vă puteți baza pentru asta. În plus, aerosolii sunt minunați pentru copiii mici, iar nisipul și apa sărată a mării au efecte deosebit de benefice atât din punct de vedere al sănătății dar și al dezvoltării în general. 

Pentru că vacanța alături de bebe are nevoie de câteva pregătiri cu care nu sunteți încă obișnuiți, vă spunem în continuare ce aveți de făcut. 

10 Sfaturi pentru o vacanță reușită alături de bebe

  1. Bebelușul are nevoie de pașaport

Chiar dacă este mic, bebe are nevoie să aibă propriul pașaport pe care va trebui să-l prezentați la vamă. Deoarece procedurile sunt destul de simplificate, programarea pentru pașaport dar și plățile pentru taxele aferente se pot face online. Dacă au sub vârsta de 12 ani, copiii nu trebuie să fie neapărat prezenți, sunt de ajuns două poze tip buletin pe care să le aveți cu voi. Toate informațiile necesare pentru eliberarea pașapoartelor se găsesc pe site-ul oficial M.A.I.

  1. Vorbiți cu medicul pediatru

În special dacă sunteți la prima vacanță a bebelușului, vorbiți cu medicul pediatru despre ce trebuie și ce nu trebuie să faceți. Probabil veți primi o listă de alimente pe care să le evitați, o listă de medicamente pe care să le aveți cu voi precum și multe alte sfaturi utile. Pentru liniștea voastră, cereți-i acordul să-l puteți suna dacă lucrurile devin complicate. Și, ca o măsură în plus de siguranță, asigurați-vă că locația în care veți merge are cabinet medical deschis non stop. 

  1. Cel mai comod este să îl purtați

Sistemele de purtare sunt cunoscute și sub denumirile de ”babywearing”, ”carrier”, ”sling” sau ”wrap”. Reprezintă cea mai comodă și blândă variantă de ține un copil ”în brațe”, avându-l mereu aproape de corp, dar păstrând mâinile libere. Un copil purtat va fi liniștit, cuminte și se va bucura de tot ce se întâmplă în jurul lui, deoarece sentimentul de protecție pe care îl primește este unul foarte puternic.

  1. Nu uitați de cărucior

Pentru momentele în care veți obosi să-l țineți pe cel mic în brațe sau dacă știți că urmează o partidă bună de somn, căruciorul este de neînlocuit. Dacă bebe este bine aranjat, veți putea să vă bucurați liniștiți de o zi perfectă, atât pe plajă, la restaurant ori la plimbare. 

  1. Dacă puteți, alăptați

Este cea mai comodă mâncare pentru bebe, atât pentru mamă cât și pentru bebeluș. Nu trebuie preparată, este foarte gustoasă și are un efect magic asupra copilului, care se va liniști instant, oricare ar fi condițiile în care se află. Mai ales atunci când călătoriți, alăptarea îi oferă celui mic tot ce are nevoie, inclusiv anticorpii necesari pentru a fi sănătos. 

  1. Nu împachetați toate scutecele de care veți avea nevoie

S-ar putea să aveți nevoie de minim două valize necesare doar pentru aceste consumabile strict necesare. Pentru a nu vă aglomera cu bagajele, cel mai bine este să luați scutecele necesare pentru drum, plus încă o mică rezervă. Puteți cumpăra altele imediat ce ajungeți la destinație sau atunci când veți rămâne fără ele.

  1. Împachetați multe șervețele umede

Multe! Șervețelele umede sunt cel mai bun prieten al vostru atunci când călătoriți. Veți avea nevoie de ele pentru șters mânuțe, curățat fața sau chiar mașina ori căruciorul. Este indicat să curățați orice suprafață pe care cel mic va pune mâna, iar dacă nu veți avea mereu o sursă de apă la îndemână, veți rezolva majoritatea problemelor cu ajutorul servețelelor umede. 

  1. Alegeți o destinație aproape de casă

Este indicat ca atât voi cât și bebe să vă obișnuiți treptat cu călătoriile, în special cu drumul. Pentru a nu-l obosi prea mult, alegeți o destinație cum ar fi o stațiune la câteva ore distanță cu mașina.

De exemplu, statiunea Nisipurile de Aur este foarte apreciata de turiștii noștri care merg însoțiți de copii mici. Intrați pe site-ul Travel Planner pentru o rezervare fără avans și care poate fi anulată oricând.

  1. Simplificați-vă programul

Chiar dacă bebe va fi extrem de cooperant și fericit să fie alături de voi în vacanță, nu există niciun motiv pentru care să vă organizați un program obositor. Până la urmă și pentru voi este binevenită puțină odihnă, așa că cel mai bine este să alegeți să mergeți la plajă, la piscină ori în plimbări prin stațiune. Evitați în această perioadă destinațiile aglomerate deoarece vă vor agita și pe voi și pe bebe. Iar dacă veți încerca să înghesuiți prea multe activități în programul vostru, veți ajunge să fiți epuizați fără rost. Alegeți să mergeți devreme la culcare, fără activități târzii în noapte, altfel există riscul ca diminețile să nu fie chiar cel mai fericite momente ale zilei.

  1. Adaptați regulile pentru vacanță

Sau, cu alte cuvinte, lăsați regulile deoparte. Sunteți în vacanță și vă confruntați cu experiențe de care nu ați mai avut parte până acum. Cel mai bine este să încercați să vă adaptați la orice situație și să vă propuneți să vă bucurați de tot ce vi se întâmplă. Veți economisi multă energie și veți evita situațiile tensionate. 

  1. Începeți vacanța cu un copil bine odihnit

Chiar înainte de a pleca în călătorie, aveți o groază de lucruri de rezolvat, iar asta vă poate da tot programul peste cap. Veți mai agitați decât de obicei iar asta poate influența și somnul bebelușului. Faceți tot posibilul pentru a păstra rutina de somn a celui mic, până în ultima clică, astfel încât să nu plecați cu el la drum, având un deficit de somn. Un bebeluș obosit va fi foarte greu de introdus în atmosfera de vacanță și toate schimbările care urmează îl vor bulversa și mai rău. 

Foto
  1. Făceți-l pe bebe să se simtă cât mai confortabil la somn

Pentru asta va fi nevoie să îi creați un mediu cât mai apropiat de cel de acasă. Câteva plușuri, păturica specială, caruselul preferat. Unii bebeluși dorm foarte bine cu un fundal muzical, așa că asigurați-vă că ați luat cu voi și playlistul cu muzica de somn. 

Lista scurtă de bagaje pentru bebeluș

Indiferent de mijlocul de transport pe care l-ați ales pentru vacanța alături de bebeluș, nu uitați de bagajele speciale. Puteți găsi mai jos cele mai importante obiecte care nu trebuie să vă lipsească atunci când aveți un bebe cu voi. 

  • Scutece
  • Șervețele umede
  • Sistemul de purtare
  • Îmbrăcăminte de schimb
  • Jucării
  • Păturică
  • Gustări
  • Suzetă și suzetă (neapărat să luați cel puțin una de rezervă)
  • Biberoane
  • Castronele și lingurițe
  • Pungi de gunoi cu fermoar (pentru scutecele folosite)
  • Cărucior
  • Protecție solară cu factor 50
  • Pompă de sân
  • Batista bebelușului
  • Apă de băut
  • Medicamente
  • Sacul de dormit
  • Pătuțul pliant
  • Detergent pentru haine
  • O piscină gonflabilă pentru băița de seară

Călătoriile alături de bebeluș pot fi o adevărată aventură, în sensul bun al cuvântului, și vor deschide poarta spre nenumărate vacanțe minunate împreună. Beneficiilor acestor momente petrecute cu copilul, departe de grijile și stresul care vă înconjoară în rutina zilnică, își vor arăta efectele mulți ani de-acum încolo. Respectând doar câteva reguli ce țin țin mai degrabă de confortul propriu, veți construi amintiri de neuitat și veți reuși să vă trăiți viața așa cum v-ați propus chiar înainte ca cel mic să apară în viața voastră. 

Înscrieți-vă la Newsletter-ul nostru și veți primi pe email cele mai bune oferte de vacanțe pentru întreaga familie, la cele mai atractive prețuri și cele mai confortabile condiții.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?