Ce tip de carucior alegi pentru vacanta la mare alaturi de cel mic

Se apropie vacanta la mare alaturi de cel mic, iar tu nu ai luat inca o decizie in ceea ce priveste caruciorul? E normal sa-ti pui o serie de intrebari, mai ales ca experienta ta implica, mai mult ca sigur, si sa impingi un carucior pe plaja de nisip. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti facem mai jos o clasificare a celor mai cunoscute tipuri de carucioare pentru copii si o scurta lista a elementelor pe care ar trebui sa le contina un carucior bun de luat intr-o vacanta la malul marii. 

Simti ca ai deja suficient de multe lucruri de rezolvat inainte sa pleci in vacanta? Poti lasa planificarea acesteia pe seama noastra, a celor de la Travel Planner, iar daca inca mai cauti locuri potrivite de mers in vacanta cu copiii, e posibil sa te incante propunerile si ofertele de pe site-ul nostru. Arunca o privire pe ofertele vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia!

Tipuri de carucioare pe care le poti lua la mare, in functie de varsta copilului tau 

Daca te numeri printre cei care au devenit de curand parinti, e posibil sa nu fii inca foarte la curent cu capitolul tipuri de carucioare pentru bebelusi. 

Cele mai comune feluri de carucioare pentru bebelusi sunt cele de tip 3 in 1, 2 in 1, sport, jogging, de tip umbrela, pentru gemeni sau tripleti si carucioarele in tandem. Iti vom explica, in linii generale, ce prespune fiecare tip de carucior.

Carucioarele 3 in 1 sunt cele care au o baza comuna (un cadru cu roti), deasupra caruia se pot monta 3 piese diferite: o scoica, un landou si partea sport. Scoica si landoul sunt folosite in primele luni de viata ale bebelusului, in timp ce partea sport este folosita ulterior, cand micutul tau incepe sa stea sprijinit in sezut. 

In unele cazuri (in functie de producator si specificatiile caruciorului pe care-l vei cumpara), partea sport poate fi folosita si mai devreme, daca are o inclinatie corespunzatoare si numai daca bebelusul este asigurat conform instructiunilor. 

Carucioarele 2 in 1 includ cadrul, landoul si partea sport. Asadar, in acest caz, lipseste scoica, folosita pentru transport. 

Carucioarele sport sunt echipate numai cu partea semi inclinata (partea sport).  

Carucioarele de tip jogging sunt in general concepute pentru parintii care vor sa faca sport (de unde si denumirea – jogging). Acestea mai sunt cunoscute si sub denumirea de carucioare pentru alergare si se diferentiaza de restul printr-o forma mai aerodinamica, avand, de regula, 3 roti (o roata in fata si doua in spate). Acestea sunt recomandate in cazul bebelusilor cu varsta de peste 6 luni. 

Carucioarele de tip umbrela reprezinta practic tot o varianta de carucioare sport, insa care se pliaza mult mai rapid si care cantaresc mai putin. Acestea sunt si unele dintre cele mai avantajoase carucioare pentru calatorii. Sunt recomandate tot pentru copiii cu varsta de peste 6 luni. 

Carucioarele pentru gemeni sau tripleti – alcatuite fie dintr-un singur scaun mai lat care sa permita asezarea mai multor copii, fie din 2-3 scaune alaturate, asezate fata in fata sau unul in spatele altuia. 

Carucioarele in tandem se pot folosi pentru 2 sau 3 copii (chiar si de varste diferite) si au scaunele asezate unul in spatele celuilalt. 

Ce particularitati ar trebui sa aiba un carucior bun de luat in vacanta la mare

Dintre toate carucioarele de mai sus, ideal pentru o vacanta la mare va fi acela care se va plia cel mai bine varstei bebelusului (sau a bebelusilor, in cazul in care ai gemeni sau tripleti), dar si necesitatilor tale. 

Spre exemplu, daca ai un bebelus de 2-3 luni, este foarte posibil sa fie nevoie sa iei cu tine scoica si landoul. In cazul unui copil cu varsta de peste 6 luni, lucrurile se simplifica putin la capitolul carucioare. 

Varianta cea mai potrivita pentru o vacanta la mare ramane totusi aceea a unui carucior usor,  care sa se incline suficient cat sa-i permita copilului tau sa doarma in el. 

Un carucior sport poate fi in acest caz potrivit pentru tine, cu conditia ca acesta sa fie usor de manevrat si sa cantareasca destul de putin. Mai ales atunci cand mergi la plaja, un carucior greu de manevrat si greu ca si numar de kilograme devine problematic. 

Un carucior sport de tip umbrela este, asa cum o confirma multi dintre parinti, cea mai fericita alegere pentru o vacanta la mare (atentie, insa, la specificatiile privind varsta copilului). 

Un carucior de jogging poate fi o alegere buna, insa acesta va cantari cel mai probabil mai mult decat un carucior de tip umbrela. 

Alte detalii la care sa fii atent atunci cand alegi caruciorul potrivit pentru mare:

  • sa fie potrivit varstei copilului tau
  • sa fie fabricat dintr-un material usor, de preferat intr-o varianta deschisa la culoare, ca sa nu atraga caldura
  • sa aiba o copertina generoasa si perfect functionala, care sa protejeze copilul de razele soarelui 
  • sa fie usor de manevrat, usor de strans, usor de depozitat
  • sa aiba un compartiment generos pentru depozitare

Alte lucruri de care sa tii cont atunci cand mergi la mare cu un copil purtat in carucior

Tipul de carucior pe care-l vei alege pentru vacanta la mare nu este singurul care-ti va usura experienta. In acest sens, mai poti tine cont si de urmatoarele aspecte:

Plaja organizata, cu ponton lung si acces usor – o astfel de plaja, la care poti ajunge usor si unde ai un ponton pe care poti impinge caruciorul pana aproape de sezlong reprezinta un element cheie atunci cand mergi cu un copil mic in vacanta la mare.

Hotelul pe care-l alegi pentru vacanta voastra ar trebui sa fie unul famiy friendly, caci in astfel de cazuri, nu vor lipsi rampele pentru carucioare, scaunele de bebelusi din restaurante si alte facilitati care sa-ti faca sederea mai confortabila. 

O camera spatioasa reprezinta un alt plus in vacanta ta alaturi de cel mic, mai ales daca ai un carucior masiv, care fie si pliat, ocupa mult spatiu. E foarte posibil ca pe langa carucior, in camera sa mai ai si patut de copil sau alte obiecte mari necesare, iar spatiul extra este oricand binevenit. 

Destinatia in care mergeti este, in sine, un loc potrivit pentru plimbarile cu caruciorul? Exista faleza, trotuare late? Aceasta mai poate fi o alta intrebare la care sa gasesti raspuns inainte sa alegeti zona de vacanta. 

Daca ai un carucior masiv, pe care-l folosesti pentru iesirile de zi cu zi in oras, poti achizitiona unul mai usor de manevrat pe care sa-l utilizezi in vacanta, potrivit varstei copilului tau. O varianta sunt si carucioarele la mana a doua, in cazul in care nu vrei sa cheltui prea multi bani pe un carucior pe care-l vei folosi doar in concedii. 

Concluzionand, multi dintre parintii care pleaca alaturi de micutii lor in vacanta opteaza pentru carucioarele sport in varianta usoara (sau pentru cele de tip umbrela), insa acest lucru depinde si de varsta celui mic, caci astfel de carucioare sunt recomandate in general pentru copiii cu varsta de la 6 luni in sus. Exista anumite modele, ale unor producatori, care pot face exceptii, insa e de preferat sa apelezi la sfaturile unui profesionist atunci cand il achizitionezi. 

Iti recomandam asadar ca indiferent de tipul de carucior pentru care optezi, sa te orientezi catre unul usor de manevrat si care sa corespunda nevoilor micutului tau si varstei sale.

Nu in ultimul rand, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site, unde vei gasi unele dintre cele mai bune oferte de cazare in destinatii potrivite pentru familiile cu copii.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?