Jucarii bune de luat in vacanta la mare, in functie de varsta copilului

Vacanta alaturi de copii te poate solicita destul de mult atunci cand vine vorba de impachetat, mai ales daca micutul tau are o varsta frageda. Pe langa hainele, accesoriile, medicamentele si cosmeticele pe care trebuie sa le pui in bagaj, cand e de plecat alaturi de ce mici, trebuie luate in calcul si jucariile. 

Te sfatuim de la bun inceput sa limitezi numarul jucariilor pe care le iei cu tine, mai ales atunci cand calatoriti cu avionul, dar si in cazul in care alegeti sa plecati in vacanta cu masina. Exista mari sanse sa va intoarceti de acolo cu altele noi 🙂 

Te poti inspira din lista propunerilor de mai jos, iar daca simti ca nu mai ai suficienta energie ca sa te ocupi si de rezervari, poti lasa aceasta parte in seama noastra, a celor de la Travel Planner, nu inainte de a studia la noi pe site o multime de oferte potrivite pentru tine si familia ta. Nu uita sa te uiti pe propunerile noastre pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Jucariile preferate, care-i asigura micutului tau o stare de confort

Fie ca este vorba de un iepuras de plus, un ursulet de care nu se desparte niciodata, o pernuta speciala care-l ajuta sa adoarma mai bine,  e important ca atunci cand micutul tau se afla departe de casa, sa se simta pe cat posibil in mediul lui. 

Jucariile preferate ale copiilor nu trebuie privite drept un moft, ci mai degraba o necesitate a celui mic de a se afla in zona sa de confort, de securitate. Psihologii explica faptul ca astfel de jucarii pot avea pentru un copil urmatoarele semnificatii:

  • sunt asociate cu siguranta
  • reprezinta un obiect familiar
  • sunt de un real ajutor in medii noi, imprejurimi straine
  • prezenta acestora ofera o senzatie sporita de confort in situatii incerte sau necunoscute
  • pot substitui absenta unei persoane dragi
  • au rol calmant, mai ales la somn, in special jucariile pufoase, de plus, care pot fi imbratisate (insa nu este neaparat o regula ca jucaria preferata a celui mic sa fie de plus)

Asadar, fie ca-l aveti pe “Iepurila”, o anumita papusa sau oricare alta jucarie draga micutului tau, nu uitati sa o puneti in bagaj, pentru ca acest obiect ii poate asigura o parte din confortul necesar copilului atunci când va pregatiti sa explorati un loc nou. 

Jucarii si alte accesorii pentru plaja

Pentru ca acest articol este dedicat unei vacante la mare, gasesti mai jos o lista cu propuneri de jucarii numai bune de luat la plaja. Desigur, dimensiunea acestora si tipul pot fi adaptate in functie de varsta copilului tau. Mai mult, ia in considerare ca nu trebuie sa-ti faci aprovizionarea de acasa foarte in detaliu in ceea ce priveste jucariile de plaja, pentru ca le vei gasi in majoritate si la fata locului, in statiunea in care urmeaza sa-ti faci vacanta si, uneori, chiar si in incinta hotelului. 

Galetusa cu forme si ustensile pentru nisip – o adevarata incantare pentru copiii suficient de mari cat sa se joace in nisip. Atentie insa la galetusele realizate din materiale mai slab calitative – acestea au margini nefinisate corespunzator, iar cel mic se poate zgaria. 

Colacul gonflabil si aripioarele pentru apa – in functie de varsta celui mic, orienteaza-te catre dimensiunea ideala. E posibil ca micutul tau sa prinda curaj sa intre in apa cu ajutorul acestor accesorii. Le vei gasi in diferite forme, culori si modele. 

Mingea pentru plaja – in cazul in care copiii tai sunt putin mai mari, puteti organiza impreuna un meci de volei sau de fotbal pe plaja. 

Basculanta pentru nisip – micutul tau poate organiza un adevarat santier in miniatura, chiar pe plaja. Imagineaza-ti cat de incantat va fi!

Zmeul – ideal pentru zilele in care vantul bate mai tare. Mai mult ca sigur, cel mic va avea nevoie de ajutorul tau pentru a-l ridica, insa ceva ne spune ca si pe tine te va bucura aceasta activitate 🙂

Jucarii pentru camera de hotel, in functie de varsta copilului tau

Desigur, vacanta voastra nu se va limita la activitatile pe plaja si nici la drumul cu masina. Mai ales daca pleci in vacanta alaturi de un copil micut, e posibil ca timpul petrecut in camera sa fie unul mai lung, motiv pentru care ar fi bine sa pui accent si pe jucariile pe care le va avea la indemana in acel spatiu. 

In afara de jucaria lui preferata, e bine sa ai la indemana si alte cateva variante care sa-i starneasca atentia, cu care sa va jucati impreuna sau care sa aiba scop educativ. 

Daca micutul tau are pana intr-un an si jumatate, ii poti lua o galetusa cu cuburi, forme sau alte jucarii de motricitate. Evita jucariile care produc prea mult zgomot (muzicale, cu sunete) sau alege modele care au volumul reglabil, din respect pentru ceilalti oaspeti ai hotelului. 

Pentru copiii cu varsta intre 2-3 ani, poti alege puzzle-uri cu piese mari sau carti de colorat cu apa (acestea contin foi speciale si carioci pe baza de apa, pentru a evita murdarirea). 

Pentru copiii mai mari, poti apela in mod evident la jucarii mai complexe sau chiar la jocuri pentru parinti si copii, prin intermediul carora sa va distrati impreuna. 

Cateva exemple de jocuri pentru parinti si copii de peste 6-7 ani, pe care le vei gasi in magazine:

  • Obiecte ascunse
  • Monopoly pentru copii 
  • Nu te supara, frate
  • Familia la ferma
  • Ti-e scris in frunte
  • Cine stie, castiga
  • Lamaia buclucasa 

Daca planuiesti sa va amuzati si in masina, in drum spre hotel, te-ar putea interesa si articolul: Jocuri de jucat in masina, alaturi de copii. 8 idei care sa va ajute sa va distrati pe drumul spre destinatia de vacanta

SFAT: Evita jucariile cu piese micute (mai ales in cazul copiilor mici, ai grija ca acestea sa nu contina piese care pot fi inghitite), plastilina (care se poate lipi prin camera de hotel), acuarelele (in cazul in care cel mic se simte atras de decorarea peretilor) sau alte jucarii a caror utilizare poate cauza murdarire sau efort prea mare din partea ta pentru a le strange. Nu uita ca scopul principal al vacantei voastre este acela de a va relaxa, prin urmare, nu-ti complica existenta. 

In concluzie, atunci cand pleci in vacanta la mare, pune accent pe jucaria preferata a copilului tau si pe cateva jucarii interactive care sa-i capteze atentia cand va aflati pe drum sau in camera de hotel.

In ceea ce priveste jucariile pentru plaja, fii convinsa ca le vei gasi in majoritate la destinatie, asadar ia de acasa numai ce ti se pare esential sau unic. Nu-ti mai ramane decat sa te distrezi alaturi de micutul tau si sa inveti sa te relaxezi alaturi de el!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?