Cum sa pregatesti un bagaj usor si compact pentru copii, indiferent de destinatia de vacanta. 10 sfaturi utile

Plecarea in vacanta se apropie cu pasi repezi, iar tu incepi deja sa-ti faci griji ca nu ai suficient loc pentru tot ce ar trebui sa iei in calatoria alaturi de cei mici? Fie ca pleci cu masina personala sau alegi sa calatoresti cu avionul (caz in care cumpatarea ar trebui sa-si spuna si mai mult cuvantul) bagajele foarte voluminoase si grele nu fac decat sa te impovareze inutil. 

Si, in definitiv, un bagaj mai mic vine la pachet cu o multime de argumente pro: te vei misca mai usor, nu vei plati taxe suplimentare la aeroport (sau vei avea masina mai libera), vei fi mai organizat in vacanta stiind care sunt lucrurile pe care le ai la tine si vei petrece mai putin timp facand bagajul la plecare. 

Gasesti in acest articol cateva sfaturi utile pentru a pregati un bagaj usor si compact, iar la noi pe site o multime de oferte pentru destinatii de vacanta potrivite familiilor cu copii, precum vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.  Nu-ti mai ramane decat sa te relaxezi cu gandul ca te asteapta vacanta perfecta!

1.Alege trolere de calitate, usoare, bine compartimentate

Primul si cel mai important detaliu atunci cand te apuci sa impachetezi pentru vacanta este reprezentat de trolerele/valizele pe care le vei lua cu tine. Mai ales cand pleci in vacanta alaturi de copii, e important sa poti sa te deplasezi lejer, sa ai oricand o mana libera, sa faci in asa fel incat drumul sa fie cat mai usor. 

Un bagaj usor, de calitate, isi va dovedi utilitatea. Desi preturile pot fi putin mai ridicate, un astfel de bagaj te va tine mai mult timp si te va scuti de efort inutil in vacanta.

2.Apeleaza la cuburile de ambalare 

Cuburile de ambalare pentru valize sunt din ce in ce mai cautate si asta pentru ca sunt extrem de utile in ceea ce priveste impachetatul eficient. Pe langa faptul ca te ajuta sa organizezi lucrurile celor mici pe categorii, acestea mai au si scopul de a comprima hainele, astfel incat sa ocupe mai putin loc in bagaj. 

Le gasesti pe net in toate dimensiunile – insa masoara valizele inainte sa le achizitionezi, pentru a stii exact ce dimensiuni ai nevoie. Le poti folosi pe cele mai mari pentru haine groase, pe cele mai mici pentru accesorii, lenjerie, sosete, etc. 

3.Alcatuieste o lista cu tot ce vrei sa pui in bagaj 

E bine ca procesul de impachetat sa inceapa cu o lista. Acolo vei nota tot ce consideri ca ai nevoie in prima instanta, urmand ca ulterior sa mai ajustezi cantitatile sau anumite obiecte care nu sunt totusi atat de necesare. 

Mai mult, daca asterni pe hartie, cu liniuta, tot ce este nevoie sa iei in vacanta cu copiii, e mai putin probabil sa uiti ceva. 

4.Evalueaza corect obiectele de care ai nevoie vs. obiectele pe care le-ai vrea cu tine in vacanta 

E o diferenta destul de greu de sesizat in prima instanta intre obiectele de care vei avea cu adevarat nevoie si obiectele pe care ai vrea sa le iei cu tine in vacanta. Fie ca vorbim de cateva tinute noi pentru cel mic, de ceva mai multe jucarii care crezi ca-i vor capta atentia, de scutecele pe care crezi ca le gasesti numai acasa – e posibil ca multe dintre aceste obiecte sa nu fie neaparat un “must” in vacanta voastra. 

5.Ia cu tine consumabile in cantitati mici 

Orice consumabile care s-ar putea gasi usor in supermarketurile/magazinele de la destinatie, ar trebui luate in bagaj cu masura. Mai mult, nu ar trebui sa fie o tragedie daca uiti acasa crema de soare, baxul de scutece sau samponul – pentru ca ai toate sansele sa le gasesti acolo unde-ti vei face vacanta. 

Poti pune mai mult accent pe trusa de medicamente – caci e posibil ca anumite medicamente sa fie mai greu de gasit intr-o destinatie de vacanta, insa nici in acest caz nu-ti recomandam sa faci excese. 

6.Alege cosmetice pe care le pot folosi mai multi membri ai familiei

Daca va puteti spala cu totii pe dinti cu aceeasi pasta pentru cateva zile sau daca gelul de dus al copilului miroase suficient de imbietor cat sa-l folositi cu totii, de ce nu? Trusa de cosmetice poate deveni uriasa daca ne raportam la produsele pe care le foloseste fiecare membru al familiei in parte, asa ca o comprimare a acestora nu strica niciodata. 

Totodata, sunt avantajoase in vacanta produsele de tip 3 in 1 sau 2 in 1(sampon/balsam/gel de dus pentru copii, gel de dus cu lapte de corp hidratant, etc). 

Nu uita nici de cosmeticele in varianta travel size – daca plecati undeva pentru 3-4 zile, e limpede ca samponul de 500 de ml ar trebui sa ramana acasa si sa fie inlocuit de o varianta mai micuta, nu? 

7.Pune in bagaj obiecte pe care cei mici sunt obisnuiti sa le foloseasca si acasa

Vacanta nu este intotdeauna si cea mai buna ocazie pentru a testa obiecte noi de imbracaminte si mai ales incaltaminte. Asadar nu-i lua celui mic 2 perechi de adidasi pe care nu i-a incaltat niciodata, doar pentru ca arata bine si sunt noi. O alegere mai potrivita poate fi perechea pe care a purtat-o in ultimele saptamani acasa – pentru ca in mod cert se va simti bine cu acea incaltaminte. 

La fel si in cazul outfit-urilor mai pretentioase – sigur ca poti lua cu tine 1,2 articole noi pe care astepti cu entuziasm sa le imbrace, insa va fi mai comod si mai practic pentru toata lumea sa va limitati la ceea ce stiti deja ca va asigura confortul. 

8.Alege haine care pot fi asortate usor sau in culori neutre

O regula valabila pentru fiecare membru al familiei – outfit-urile mix and match sunt o solutie foarte buna pentru un bagaj compact si restrans. 

Sunt articole de imbracaminte care cu siguranta pot fi purtate de 2 sau 3 ori (mai ales blugii/pantalonii), asadar incearca sa alcatuiesti mai multe tinute axandu-te pe o anumita piesa vestimentara.  

9.Limiteaza perechile de incaltaminte la strictul necesar

Incaltamintea ocupa mult spatiu, iar in ceea ce-i priveste pe cei mici, avem mereu tendinta sa impachetam adidasi/ghete extra – pentru ca se pot uda la picioare, pentru ca nu se asorteaza cu anumite haine, si lista poate continua. 

Realitatea e ca te poti limita la incaltamintea cea mai comoda si eventual la o alta varianta de back-up. Poti proceda in acest mod indiferent de destinatia de vacanta (daca mergeti la ski – 2 perechi de ghete, daca mergeti la mare – o pereche de sandale si una de adidasi). Poti adauga pe langa o pereche de papucei. 

10.Ia in calcul ca exista servicii de curatatorie la hotel

Un alt aspect care te-ar putea ajuta sa impachetezi mai light atunci cand calatoresti cu copiii este si faptul ca, in principiu, cam orice se murdareste se poate si spala. 

Cele mai multe dintre hoteluri au si servicii de curatatorie, iar daca se intampla sa vrei sa speli sau sa clatesti rapid ceva in camera, cu siguranta vei gasi un loc in care sa pui respectivul articol de imbracaminte la uscat. 

In concluzie, vacantele alaturi de copii nu trebuie sa implice intotdeauna si luatul intregii case dupa tine, caci daca decizi sa te organizezi si sa selectezi exact ce ai nevoie, e posibil ca greutatea bagajului tau sa scada considerabil. Poti urma unul sau cateva dintre sfaturile de mai sus si ne poti impartasi experienta ta. Nu uita nici de ofertele de vacanta pe care ti le-am pregatit la noi pe site!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?