Bagajul unui copil pentru vacanta la ski. Ce ar trebui sa contina si ce este important sa nu uiti acasa

Te pregatesti pentru o vacanta la ski alaturi de micutul tau si vrei sa-ti faci din timp lista cu tot ce nu trebuie sa uiti acasa? Cu siguranta cel mai fericit in toata aceasta ecuatie este copilul tau, insa confortul lui la ski poate depinde si de unul sau mai multe dintre obiectele pe care ti le-am pregatit in sectiunile acestui articol. 

Exceptand lucrurile clasice care trebuie luate, dintre care iti reamintim actele de identitate, actele masinii, bani (cash/card), asigurarile de calatorie, telefoane, incarcatoare, haine de iarna, trusa de cosmetice, skipass-uri (in cazul in care le achizitionezi inainte) si echipamente de ski (pe care fie le iei de acasa, fie le vei inchiria la fata locului), e bine sa ai in vedere si cateva alte lucruri, pe care le vei lua exclusiv pentru copilul tau.

In cazul in care cauti o destinatie de ski apropiata de casa si vrei sa studiezi intens mai multe optiuni, la noi pe site gasesti cele mai bune oferte de cazare ski Bulgaria la hoteluri din statiunile bulgaresti de ski Bansko, Borovets si Pamporovo, majoritatea cu un raport calitate/pret foarte bun pentru o vacanta la ski in Europa.

Articole de imbracaminte si incaltaminte pentru copii, de luat in vacanta la ski 

Pe langa hainele uzuale pe care le vei impacheta pentru un concediu pe timp de iarna, e de preferat ca in ceea ce-l priveste pe copilul tau, sa nu uiti sa iei urmatoarele articole:  

Salopeta de ski si combinezonul de ski in variante impermeabile sunt articole vestimentare esentiale daca te pregatesti sa-l duci pe cel mic pe partie sau la cursuri de ski. Spre deosebire de costumele de ski din doua bucati, salopetele sau combinezoanele il ajuta pe cel mic sa ramana uscat mai mult timp. E de preferat sa ai doua astfel de piese la tine (mai ales in cazul in care vei merge cu micutul tau la partie de doua ori pe zi). 

Sosetele de iarna – de neuitat acasa indiferent de circumstanta daca mergi intr-o vacanta la ski, si totodata esentiale atunci cand te pregatesti sa-l incalti pe cel mic cu clapari. Cateodata, se intampla ca claparul sa fie purtat mai usor daca micutul tau va avea o pereche de sosete subtiri si inca o pereche de soseste mai groase pe deasupra, asadar ia cu tine mai multe variante. Nu ocupa mult spatiu si sunt esentiale pentru confortul copilului tau daca va fi expus la temperaturi scazute. 

Dresuri groase – Se intampla ca echipamentul de ski sa nu fie suficient de calduros, mai ales daca in perioada in care mergeti se inregistreaza cele mai scazute temperaturi. Pentru cei mici, doua perechi de dresuri groase puse in bagaj sunt binevenite, mai ales daca se pregatesc sa petreaca mai multe ore pe partie in fiecare zi. 

Caciuli, manusi si cagule de ski – la fel de esentiale daca plecati in concediu la ski. E de preferat ca manusile sa fie impermeabile in cazul in care copilul tau se va juca in zapada, insa pentru ski, e posibil ca manusile groase impermeabile (cele foarte umflate) sa-l deranjeze si sa-i reduca din mobilitate, asadar sunt de preferat cele mai subtiri, insa de buna calitate, astfel incat manutele copilului sa nu inghete. Si din aceasta categorie, e bine sa ai la tine cate doua perechi din fiecare articol. 

Ghete calduroase si comode – mai ales daca ai de gand sa-l urci pe schiuri, cel mic va avea nevoie dupa o astfel de sedinta sa se incalte cu ceva comod si calduros. Evita cizmele de cauciuc, pentru ca fac condens si nu tin de cald si ia la tine doua perechi de incaltaminte potrivita pentru iarna, eventual imblanita sau impermeabila. 

HINT: Daca ai nevoie de inspiratie in materie de articole vestimentare si accesorii pentru o vacanta la ski, prietenii nostri de la wintermag.ro iti vin in ajutor cu o multime de produse la preturi tentante.

Accesorii si gustari pentru copii, de luat in vacanta la ski 

Exceptand accesoriile clasice pe care le vei pune in bagaj pentru intreaga familie (incarcatoare de telefoane, echipamente de ski personale si altele) exista o serie de obiecte care vor prinde extrem de bine celui mic. 

Casca de protectie – aceasta este un obiect indispensabil pe partie in ceea ce priveste un incepator, cu atat mai mult daca acesta este copil. Cu siguranta se vor gasi casti de protectie de inchiriat sau de cumparat la fata locului, insa daca vrei sa pleci de acasa linistita din acest punct de vedere, ii poti lua din timp un model care sa-i vina asa cum trebuie si care sa-i placa. Nu uita, casca la ski nu este un moft. 

Incalzitor pentru maini reutilizabil – se gasesc in comert sub forma unor pernute cu gel colorat si sunt recomandate in special copiilor care merg la ski sau persoanelor cu probleme ale circulatiei periferice. Este mic si poate fi purtat cu usurinta in buzunarul gecii de ski. 

Jucarii – Daca vei merge cu masina, e important sa ai in vedere faptul ca micutii se pot plictisi destul de usor pe drum, iar in camera de hotel nu strica sa aiba diferite activitati distractive la indemana. In acest sens, poti lua cu tine o parte din jucariile preferate ale copilului, un joc educativ, un puzzle de facut inainte de culcare sau orice mai simti nevoia. Nu exagera insa la capitolul jucarii, pentru ca destinatia in sine va reprezenta un motiv de distractie pentru cel mic. 

Batoane cu cereale si fructe uscate – in cazul in care copilul va petrece mai multe ore pe partie, este important ca intre mesele principale sa aiba la indemana mici gustari, care sa-i asigure aportul optim de substante nutritive. Poti lua batoane cu cereale, ciocolata sau fructe uscate, pe care le poate avea in buzunar sau in rucsac, atunci cand este pe partie. 

HINT: Nu este recomandat sa-l dotezi pe cel mic cu prea multe gadget-uri la el atunci cand se va afla pe partie, mai ales daca se pregateste sa ia lectii de ski si implicit abia invata acest sport. Lasa asadar camerele go pro, telefoanele mobile si alte gadget-uri la indemana adultilor care-l vor insoti pe partie, caci vrei ca el sa-si focusese atentia pe lectiile de ski. 

Nu uita de ofertele noastre pentru vacantele la ski in Bulgaria! Gasesti pe travelplanner.ro peste 65 de hoteluri din Bansko, astfel incat sa poti selecta ce se potriveste mai bine pentru familia ta!

Cosmetice si medicamente care pot fi de ajutor daca pleci cu copilul la ski 

Pe langa trusa clasica de medicamente recomandata indiferent de perioada si zona in care alegi sa-ti faci vacanta, exista o serie de cosmetice si alte produse pe care e bine sa le ai la indemana daca pleci in concediu la ski alaturi de cel mic. 

Balsamul de buze – pentru a preveni crapaturile si crustele formate din cauza expunerii prelungite la vant si temperaturi scazute, balsamul de buze este un must in bagajul pentru ski. Mai mult, pentru ca ocupa si foarte putin loc, cel mic il poate tine in buzunar atunci cand se afla pe partie. 

Crema cu factor de protectie solara – pare ciudat, insa exista cazuri de persoane care au suferit arsuri solare serioase in vacanta la ski. Razele solare pot fi la fel de puternice si sus, in varful partiei, iar aplicarea unui strat de crema cu factor de protectie solara cat mai ridicat este intens recomandata de catre dermatologi, pentru a preveni efectele negative ale razelor solare, in special asupra tenului (zona cea mai expusa atunci cand ne aflam pe partie). 

Crema hidratanta pentru pielea expusa la frig – exista in comert produse destinate exclusiv expunerii la temperaturi scazute. Aplicata cel putin o data pe zi, dimineata, inainte de partie, o astfel de crema protejeaza pielea de crapaturi si uscaciune.

Plasturii cu silicon – in unele cazuri, acestia pot fi elementul salvator daca micutul tau simte ca claparii il jeneaza catusi de putin. Desigur, echipamentul de ski trebuie sa fie unul de calitate si pe masura celui mic, indiferent daca vii cu accesoriile de ski de acasa sau alegi sa le inchiriezi.  

Fasa elastica – un alt obiect care merita pus in bagajul pentru ski. Chiar daca nu pot fi anticipate si nu sunt deloc dorite, micile accidente se intampla la ski, iar o fasa elastica poate fi binevenita in astfel de circumstante, in loc sa stai sa o cauti prin farmaciile de la fata locului. 

Unguent antiinflamator – Tot pentru a fi folosit in situatii mai putin placute, un gel cu efect antiinflamator ar trebui sa se afle in trusa ta daca pleci intr-o vacanta la ski. In ceea ce-i priveste insa pe copiii mici, acesta trebuie aplicat numai la recomandarea medicului, asadar nu ezita sa ceri o parere avizata inainte sa folosesti acest produs medicamentos pentru tratarea celor mici. 

In concluzie, desi poate parea putin mai complicat la inceput, bagajul unui copil pentru vacanta la ski nu ar trebui sa-ti dea prea mari batai de cap, iar cu o buna organizare, te vei asigura ca escapada voastra la zapada va fi exact asa cum ati visat cu totii! Te asteptam pe site cu oferte tentante pentru vacantele la ski in Bulgaria!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?