Reteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna Pitka 21 December 2020 Bulgaria Postat de Iulia Stanescu Aceasta reteta de paine bulgareasca, Koledna Pitka, se prepara in mod special in perioada Sarbatorilor de iarna si se mananca in ajunul Craciunului si apoi pana la Anul Nou. De obicei, in ea se ascunde o moneda de argint, iar cel care o gaseste se spune ca are noroc tot anul. Ai sanse totusi sa o intalnesti pe mesele bulgarilor si in restul anului. Desigur, in cazul in care ti-am facut pofta prea mare si vrei sa incerci acest preparat chiar la el acasa, te asteptam la noi pe site cu cele mai bune oferte de cazare la hoteluri de pe intreg litoralul bulgaresc, dar si din cele mai indragite statiuni de ski din Bulgaria. Ingrediente 250ml de apa calduta1 pachet de drojdie uscata activa (7 grame)2 linguri de zahar1kg de faina4 linguri de ulei sau de unt topit4 oua mari, la temperatura camerei, un ou separat1 lingurita de sare Mod de preparare Intr-un vas mic, dizolva drojdia in sare. Adauga zaharul si 2 lingurita de faina pana cand se combina totul bine. Transfera intr-un vas mai mare si adauga restul de faina, uleiul sau untul, 3 oua intregi si un albus, plus sarea. Amesteca pana cand obtii o coca elastica. Daca este prea uscata, mai adauga o lingura de apa calda pana cand obtii consistenta pe care ti-o doresti. Daca este prea umeda, mai adauga o lingura de faina. Imparte apoi aluatul in 7 parti egale, de forma unei bile. Pune o bila in centrul unei tavi de copt unsa cu unt. Acopera cu o folie alimentara. Apoi ruleaza partile ramase in forme lungi, pe care sa le adaugi in jurul primei bile. Acopera totul cu folie alimentara si lasa la dospit pana cand si-a dublat marimea (aproximativ 45 de minute). Intre timp, incalzeste cuptorul la 190 de grade. Combina galbenusul ramas cu o lingurita de apa si unge painea inainte sa o bagi in cuptor. Coace timp de 15 minute, apoi acopera cu o folie alimentara lejera pentru a evita prajirea rapida. Mai lasa la cuptor inca 15 minute sau pana cand un termometru pe care il introduci in partea cea mai groasa a painii arata 88 de grade. Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta. Alte articole care te-ar putea interesa Mancaruri traditionale bulgaresti. Care sunt preparatele pe care trebuie sa le incerci cand mergi in vacanta Gastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta tara Reteta de Mish Mash exact ca in Bulgaria, sa-ti aminteasca de vacanta Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria Cea mai simpla de reteta de Banitsa, placinta bulgareasca traditionala Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez Reteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricine Reteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna Pitka Cum e vinul in Bulgaria. Principalele regiuni viticole si cele mai bune vinuri bulgaresti Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești Kavarma, celebra tocanita bulgareasca. Reteta originala si modul de preparare Reteta traditionala de garash, tortul bulgaresc de ciocolata cu un gust exceptional Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc Reteta originala de Tikvenik, placinta bulgareasca de dovleac