Top statiuni Lefkada. Care sunt cele mai cunoscute asezari turistice si care ti se potriveste mai bine

Nuantele ametitoare ale apei si plajele cu peisaje spectaculoase te-au ispitit si pe tine suficient de tare incat sa-ti doresti sa pleci in Lefkada? Aceasta insula greceasca din Marea Ionica are foarte multe de oferit la capitolul turism: statiuni dezvoltate, plaje deosebite, excursii pe mare, acces facil direct cu masina fara sa depinzi de feribot, si multe alte argumente pro vacanta in aceasta destinatie. 

Practic, odata ajuns aici, sansele sa nu mai vrei sa pleci inapoi spre casa sunt destul de mari. Mai mult ca sigur te-ai intrebat pana acum si care este cea mai frumoasa statiune din Lefkada, iar in cele ce urmeaza gasesti o scurta descriere a celor mai importante statiuni Lefkada, astfel incat sa-ti fie mai usor sa alegi locul in care urmeaza sa te cazezi. 

Si pentru ca tot vorbim de cazare, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute!

Capitala insulei Lefkada si ce trebuie sa stii despre Lefkada Town 

Imediat ce vei trece podul plutitor care te duce pe insula Lefkada, vei intra in Lefkada Town, cel mai mare oras de pe insula, cu rol de capitala. 

Acest oras se distinge printr-o arhitectura cu influente ale stilului venetian, desi multe dintre casele de aici nu sunt atat de vechi pe cat par, pentru ca Lefkada Town a fost afectat, in repetate randuri, de o serie de cutremure, iar cladirile au trecut prin procese de reabilitare si/sau reconstructie. 

In Lefkada Town gasesti o multime de taverne, magazine, banci, bancomate, supermarketuri, farmacii, practic, cam toata paleta de servicii de care ai putea avea nevoie cat timp esti in vacanta. 

Te poti plimba prin zona de port, poti face o vizita la Muzeul de Arheologie Lefkada (localizat in capatul promenadei de nord), poti face o scurta oprire in piata principala a orasului vechi sau te poti plimba pe Podul Venetian din lemn (pe care iti recomandam sa-l vezi in preajma apusului). 

In Lefkada Town mai exista si cateva bisericute vechi, iar la 1 kilometru departare de centrul orasului poti vizita cetatea Agia Mavra. 

Exista suficiente variante de cazare in Lefkada Town, insa nu vei fi neaparat aproape de cele mai spectacuoase plaje ale insulei. In apropierea acestui oras se afla totusi o serie de plaje precum Ammoglossa, Kastro, Agios Ioannis sau Kaminia, care, in majoritate, nu au cine stie ce organizare cu sezlonguri si umbrele, insa fiecare isi asteapta vizitatorii cu farmecul si atmosfera sa aparte. 

Mai multe detalii si informatii utile despre Lefkada Town gasesti la noi pe blog in articolul: Despre Lefkada Town, orasul cu influente venetiene si capitala insulei Lefkada

Statiuni Lefkada in partea de vest a insulei 

Pornind spre vest, una dintre cele mai cunoscute statiuni din aceasta parte a insulei este Agios Nikitas, localizata la 12,9 kilometri de Lefkada Town, intre plajele Pefkoulia si Milos. 

La doar 3,5 kilometri de centrul acestui sat traditional pescaresc care a capatat usor popularitatea unei statiuni in toata regula se afla si faimoasa plaja Kathisma. Asadar, avantajul de a te caza aici este ca vei fi relativ aproape de unele dintre cele mai aspectuoase plaje ale insulei. 

Desi vibe-ul satului Agios Nikitas este unul usor boem, potrivit in special celor care cauta relaxare in vacanta, acesta nu este ferit de aglomeratie in miez de vara. Si aici exista mai multe optiuni de cazare: cateva hoteluri, vile cu studio-uri cotate cu 2-3 stele, in regim self catering, dar si vile cu pisicina si vedere superba catre mare, amplasate putin mai sus in raport cu plaja. 

Plaja din Agios Nikitas nu are dimensiuni foarte generoase, insa are o vedere catre mare si un fundal superbe, iar in zona din spate gasesti suficient de multe taverne si magazine cu suveniruri cat sa nu ai timp sa le explorezi pe toate 🙂 

Daca te tenteaza sa stii mai multe detalii despre acest loc din Lefkada, le gasesti in articolul: Agios Nikitas, satul traditional din Lefkada cu peisaje superbe si apropiat de cele mai frumoase plaje din insula

Chiar daca partea de vest a insulei este mai putin dezvoltata in ceea ce priveste statiunile de la malul marii, in aceasta zona se afla, fara doar si poate, cele mai frumoase plaje pe care le-ai putea vedea in Lefkada. 

Dupa plaja Kathisma, cum cobori catre sud, urmeaza plaje precum Avali, Megali Petra, Gialos, Egremni si spectaculoasa Porto Katsiki

Statiuni Lefkada in partea de sud a insulei 

Catre sud, la circa 15 kilometri distanta de plaja Egremni, se afla golful Vasiliki, impartit in doua zone: in vest se afla satul Ponti, iar in est, satul Vasiliki. 

Vasiliki este localizat la aproximativ 37 kilometri departare de Lefkada Town si este una dintre statiunile populare ale acestei insule. Sat pescaresc la origini, Vasiliki a inceput sa cunoasca treptat succesul in sfera turistica si, chiar daca are dimensiuni destul de micute, este dotat cu mai toate facilitatile si serviciile necesare unui concediu relaxant (plaja buna, unitati de cazare pentru toate preferintele, supermarket, piata, sectie de politie, benzinarie, agentii de turism, etc.)

Mai multe informatii despre acest loc din Lefkada gasesti in articolul: Vasiliki Lefkada, statiunea apropiata de cele mai frumoase plaje din insula si indragita de practicantii de windsurf

Plaja din Vasiliki este unul dintre locurile des frecventate de catre iubitorii de windsurf, insa gratie intrarii line in apa si a amenajarii bune, aceasta este vizitata si de catre familiile cu copii. In capatul din stanga al plajei cum te uiti la mare, catre zona de port, gasesti cele mai multe dintre taverne. 

Sivota este localizat la doar 9 kilometri distanta de Vasiliki si este un sat inconjurat de dealuri si de vegetatie, pozitionat intr-un golfulet absolut superb. In zona de port se afla mai multe taverne pitoresti, majoritatea cu un decor boem (flori in jardiniere, vedere catre barcutele ancorate la mal). 

In general, Sivota este un loc preferat de catre turistii care calatoresc pe iaht si de catre aceia care-si planifica un concediu mai static, fara prea multa animatie si agitatie. In partea de sus a satului exista unitati de cazare ceva mai pretentioase (vile cu piscina, servicii mai bune, cateva proprietati private). 

Si despre Sivota gasesti un articol ceva mai cuprinzator la noi pe blog: Vizita in satul Sivota Lefkada. Ce sa ai in vedere daca vrei sa ajungi aici

Statiuni Lefkada in partea de est a insulei

Plecand din Sivota catre coasta de est a Lefkadei, te vei putea pregati pentru ceva mai multa dezvoltare la capitolul statiuni, aspect favorizat intr-o masura destul de mare si de relieful din aceasta zona. 

Satul Poros, alaturi de plaja sa Mikros Gialos, se afla la un drum de circa 20 minute cu masina pornind din Sivota (aproximativ 13 kilometri distanta). 

Poros nu este un loc in care sa-ti rezervi cazare (abia daca gasesti 1-2 variante), insa poate fi vizitat intr-o scurta plimbare pentru a te bucura de privelistea incantatoare de sus si pentru a vedea stradutele inguste, doua bisericute vechi, eventual pentru a lua masa la una dintre cele doua taverne de aici. 

Poti afla mai multe detalii despre Poros din articolul: Poros Lefkada si ce trebuie sa stii despre vizita in acest sat traditional din sud-estul insulei

Mikros Gialos este plaja atribuita acestui sat si poate fi un loc potrivit pentru tine daca vrei sa te bucuri de balaceala si de soare intr-un mediu organizat, amenajat cu sezlonguri si umbrele. In zona din spatele plajei exista mai multe taverne, dar si diferite unitati de cazare. 

Satul Vlycho si al sau port natural te asteapta pentru o scurta oprire, inaintea cunoscutului Nidri. 

Nidri este cea mai animata si mai populara statiune din Lefkada. Acesta este locul potrivit pentru tine daca simti ca vacanta ta trebuie sa fie una activa, vibranta, daca esti pus pe explorat sau pe distractie dupa lasarea serii. 

Nidri este localizat la 16 kilometri de Lefkada Town, are zona de promenada, foarte multe taverne, magazine, dar si destul de multa aglomeratie in perioada iulie-august. 

Tot din Nidri poti pleca si in cele mai multe dintre croazierele organizate in Lefkada. 

Ca si optiuni de cazare, in Nidri le vei avea pe toate: studiouri cu chicineta inclusa, vile de inchiriat, hoteluri, dar si cateva resorturi cu servicii mai bune, in imediata apropiere a statiunii. 

Citeste mai multe despre acest loc in articolul: Totul despre vacantele in Nidri, Lefkada. Ce e de stiut despre cea mai animata statiune din aceasta insula greceasca

Perigiali se afla intre Nidri si Nikiana, are acces la mai multe segmente de plaja si este o combinatie frumoasa intre natura, modernizare si traditie. Faptul ca este localizat destul de aproape de Nidri il poate face sa fie usor aglomerat in miez de vara. 

Daca se intampla sa ajungi in zona Perigiali, tine cont ca poti vizita destul de usor biserica Kokkini Eklissia (Biserica Rosie) ridicata in 1478. 

Nikiana este una dintre statiunile relativ apropiate de Lefkada Town (9 kilometri distanta) si este potrivita celor care vor concedii linistite. Este un loc care abunda in plantatii de maslini, vegetatie, paduri de pini, dar din care nu lipsesc variantele de cazare numeroase, tavernele si magazinele cu suveniruri. 

Si despre Nikiana avem pe blog un articol mai cuprinzator: Concediu in Nikiana Lefkada. Ce sa ai in vedere daca alegi sa-ti petreci vacanta in aceasta statiune mica si linistita

Plaja din Nikiana este organizata pe cateva segmente cu sezlonguri si umbrele si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Nu este foarte lata, insa este un loc potrivit pentru a te bucura de relaxare, de mare si de soare, asa cum se cuvine 🙂 

Ligia este cea mai apropiata statiune de Lefkada Town, localizata la doar 6 kilometri departare de acest oras si este, de asemenea, potrivita familiilor cu copii, seniorilor si amatorilor de pescuit. 

Din Ligia lipseste animatia, insa ai la indemana restaurante, magazine, benzinarie (cele mai multe servicii se afla de-a lungul drumului principal care traverseaza statiunea). 

Bineinteles, ti-am pregatit detalii suplimentare despre Ligia intr-un articol separat: Vacanta in Ligia Lefkada. Ce trebuie sa stii despre acest sat pescaresc din nord-estul insulei

In loc de concluzie

Cea mai frumoasa statiune din Lefkada va fi aceea care se va potrivi perfect stilului si necesitatilor tale, insa ce-ti putem spune sigur e faptul ca aceasta insula greceasca le are pe toate: locuri in care te poti relaxa in voie, locuri numai bune de explorat, plaje cu peisaje rupte parca de pe alta planeta, dar si locuri cu o viata de noapte vibranta si multa distractie.

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pentru a putea consulta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?