Cum ii implicam pe copii in alegerea vacantelor? 8 sfaturi practice

Postat de

Vacanțele sunt ocazii excelente pentru a petrece timp împreună cu cei dragi, pentru a planifica activități de neuitat sau chiar pentru a va odihni pe șezloange la plajă. O aventura sau o expediție, relaxare sau adrenalina, vacanța în familie este un moment de conectare, în care veți construi amintiri de neuitat. 

Mari sau mici, toți membrii familiei au preferințe atunci când vine vorba despre destinații și activitățile planificate. Pentru ca toată lumea să fie încântată de alegerea făcută, este bine să începeți să faceți planuri cât mai devreme. Imaginați-vă ce locuri veți vizita în următoarea călătorie și povestiți cu toții despre asta. 

”Legendele Olimpului” cu siguranța îi vor face pe copii sa își dorească o vacanta in Grecia, să vadă cu ochii lor locul unde s-au născut zeii și eroii din  mitologia greacă. Iar dacă veți citi împreună o carte de istorie despre Regina Elena a României, negreșit veți pune pe lista scurta o vacanța în Bulgaria, pentru a vizita faimoasa grădină botanică de la Balcic.

  1. Alegeți destinațiile preferate

Dacă aveți copii mici care nu sunt în măsură să își exprime preferințele pentru o anumită destinație, le puteți oferi câteva posibilități din care să aleagă. Mare sau munte, plajă sau pădure, piscină sau drumeții. Le va fi ușor să se decidă ce își doresc cel mai mult așa că veți putea lua o decizie împreună. 

Dacă aveți copii mai mari ca vârstă, deja discuțiile vor fi puțin mai elaborate. Ar trebui să întrebați fiecare membru al familiei, ce așteptări are de la următoarea vacanță. După ce aveți o listă destul de mare din care să puteți alege o destinație, stabiliți care sunt interesele voastre comune. Vă place să mergeți împreună în drumeții, să înotați sau să vizitați muzee?

  1. Căutați cazarea potrivită

O vacanță reușită alături de copii presupune existența condițiilor necesare pentru toți membrii familiei. Pentru că înțelegem importanța unor paturi suplimentare pentru copii, în cameră sau posibilitatea de a putea alege un duplex sau un apartament, la Travel Planner colaborăm doar cu hoteluri care au incluse aceste servicii. Un copil fericit are nevoie să se odihnească în vacanță, atât noaptea dar și la prânz. Majoritatea ofertelor pe care le oferim pentru familiile cu copii, includ cazări în hoteluri sau chiar stațiuni în care sunt respectate orele de somn și care sunt vizitate anual de clienții noștri. 

Toate camere sunt dotate cu minifrigider și fierbător pentru a putea păstra gustările celor mici în condiții optime și pentru a le putea încălzi laptele sau a le prepara un ceai atunci când își doresc.

Vă recomandăm vacantele all inclusive deoarece nu va trebui să vă faceți niciun fel de griji referitor la necesitatea unei mici bucătării în cameră. Cu aceste pachete veți avea în permanență la dispoziție feluri principale sau gustări pentru copii. 

  1. Stabiliți meniul

Dacă ați ales o variantă de cazare (ultra) all inclusiv, nu va trebui să vă faceți niciun fel de griji referitor la masă. Cu siguranță, cei mici vor găsi mai multe feluri de mâncare pe care să le devoreze cu poftă. Oricât de mofturoși ar fi, după o zi plină de activități, se vor bucura de o felie de pizza, o friptură cu salată sau un desert dulce. Chiar dacă veți avea tot timpul mâncare la dispoziție, ideal ar fi ca cel puțin de două ori să mergeți să luați masa în afara locației în care sunteți cazați. Veți avea parte de o experiență deosebită, mai apropiată de energia locului în care vă aflați. 

Dacă ați ales o cazare care nu oferă și opțiunea de masă inclusă, atunci nu vă rămâne decât să căutați locații apropiate unde mancarea este apreciată de turiști. Puteți stabili împreună dacă alegeți o anumită bucătărie internațională (mexicană, chinezească, italiană) sau dacă veți încerca restaurantele tradiționale, care servesc preparate cu specificul zonei. 

Copiii vor avea un cuvânt foarte greu în luarea acestei decizii. Orice părinte știe că vacanța nu este cel mai potrivit moment să încerci meniuri noi, așa că cel mai indicat este să mergeți pe mâncarea preferată de cei mici. Dacă vor fast food, puteți să faceți o excepție în concediu. Iar dacă își doresc pizza sau paste, va trebui să le faceți pe plac pentru a evita momente tensionate care vă pot distruge concediul.

4. Stabiliți bugetul disponibil

Destinația de vacanță este direct legată de bugetul pe care îl aveți disponibil. În funcție de acest detaliu puteți restrânge lista cu variantele pe care le-ați stabilit deja. Le puteți explica celor mici care sunt diferențele dintre o vacanță scumpă și una cu un preț rezonabil. Vor înțelege cât de important este să planifici totul din timp și să organizezi un buget necesar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor. 

Secretul vacanțelor care nu vor goli bugetul personal, este să fie planificate din timp. Pe site-ul nostru puteți găsi nenumărate oferte care vă garantează anularea gratuită, indiferent de motiv.

Dacă nu aveți confirmarea certă pentru perioada de concedii de la birou ori dacă aveți alte motive imprevizibile care vă pot da planurile peste cap, Travel Planner vă pune la dispoziție posibilitatea de a reprograma oricând vacanța pe care v-o doriți.

  1. Începeți să strângeți bani

Este una dintre activitățile în care cei mici trebuiesc neapărat incluși. Dacă nu au deja o pușculiță, acum este momentul să o inaugureze și să pună în ea fiecare bănuț pe care îl au. Chiar dacă suma pe care o vor avea la final nu va fi una mare, vor fi entuziasmați să aibă ”banii lor” în vacanță, pe care să-i cheltuiască așa cum își doresc. Pot cumpăra un suvenir pe care să-l păstreze în cutia cu amintiri sau își pot cumpăra singuri o înghețată atunci când ”părinții nu au bani”. Umplerea pușculiței este un proiect care îi va ajuta mult în viață, în special pentru a înțelege ideea ”ca fiecare lac este format din multe picături”.

  1. Faceți o listă de activități zilnice

Programul zilnic este unul dintre secretele unei vacanțe reușite. Copiii sunt în general obișnuiți să aibă un program, ei au nevoie să știe când e ora de somn, când e ora de masă și când e ora de joacă. În funcție de asta, puteți stabili împreună locațiile în care veți merge și obiectivele pe care le veți vizita. 

Dacă ați ales un resort unde veți sta pe toată perioada vacanței, cu siguranță că ați primit deja programul locurilor de joacă și al evenimentelor programate. Dacă celor mici le place un anumit personaj care va fi invitat în locație sau dacă s-a anunțat proiecția unui film care le place foarte mult, atunci programul întregii familii se va stabili în funcție de evenimentele respective. 

  1. Organizați drumul până la destinație

În funcție de vârsta copiilor puteți alege un mijloc de transport care să vă ducă mai repede sau mai încet până la destinație. 

Pentru distanțele lungi, care ar dura mult cu mașina, cel mai bine este să alegeți avionul. În doar câteva ore veți ajunge în vacanța mult visată iar copiii vor fi încă fascinați de drum. Dacă nu au mai zburat cu avionul, va trebui să le povestiți care sunt procedurile, în ce constă controlul la aeroport și de ce vameșii sunt atât de serioși. Este important ca cei mici să cunoască aceste detalii care, altfel, i-ar putea speria. Apoi, va trebui să discutați despre zborul propriu-zis, despre faptul că vor trebui să poarte centura și să stea liniștiți pe scaun, pe toată durata zborului.

Dacă aveți copii mai mari, care pot rezista în mașină chiar și pentru un drum de 8 – 12 ore, atunci puteți alege acest mijloc de transport preferat de cei care vor să se bucure și de toate atracțiile turistice întâlnite pe drum. Puteți alege traseul astfel încât să faceți pauzele pentru sandviș în zone turistice unde aveți ce vizita. Cei mici se pot dezmorți după atâtea ore petrecute în scaunul de mașină sau pot alerga pentru a-și consuma energia. Când veți relua drumul, poate îi va ajunge oboseala și vor trage un pui de somn. 

  1. Apucați-vă de bagaje

Deja vă apropiați de momentul mult așteptat al plecării în vacanță. Va trebui să faceți fiecare o listă de bagaje, iar copiii, în funcție de vârsta pe care o au trebuiesc implicați cât mai mult. Lăsați-i să-și aleagă ei hainele, încălțările și jucăriile pe care le vor să le pună în bagaj. Îi puteți ajuta puțin, spunându-le ce tip de haine și accesorii vor avea nevoie. Dacă mergeți la mare și plajă, vor trebui să-și împacheteze costumul de baie, prosopul și formele pentru nisip. Dacă, în schimb, veți merge la ski, au nevoie de haine călduroase, de pulovere de lână și ciorapi groși. O geacă impermeabilă și cizmele călduroase vor trebui să fie, de asemenea, incluse în valiză. 

Oricât deranj vor face cei mici în tot procesul de organizare al bagajelor, va trebui să îi lăsați în pace și să nu vă enervați. Din contră, ar trebui să vă amuzați împreună în timpul acestor momente unice, în care nu veți putea crede ce idei le pot trece prin cap, în legătură cu lucrurile pe care vor să le ia cu ei.

La final, puteți face cu toții o trecere prin lista pe care ați pregătit-o, pentru a fi siguri că toate lucrurile necesare sunt la locul lor și nu ați uitat nimic. 

Dacă vă atrage una dintre destinațiile propuse în acest articol ori dacă aveți nevoie de mai multe informații, ne puteți contacta aici. Și nu uitați să vă înscrieți la Newsletter pentru a putea afla la timp despre cele mai interesante oferte pe care vi le-am pregătit.

Alte articole care te pot interesa:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?