Vacante in cuplu sau impreuna cu copiii? Argumente pro si contra

cuplu indecis vacante
Postat de

O să recunoaștem din start: vacanțele împreună cu cei mici sunt minunate. Pozele pline cu amintiri pe care vă uitați cu nostalgie la întoarcerea acasă, sunt cel mai bun argument. Mai ales dacă totul a fost planificat așa cum trebuie, cazarea a fost elegantă și confortabilă, mâncarea gustoasă și toate condițiile de la excelent în sus.  

Dacă aveți copii mici și încă nu simțiți nevoia să plecați fără ei în concediu, intrați pe Travel Planner unde vă puteți alege o vacanță pentru toată familia, în locații foarte apreciate de turiști. Peste 35 de hoteluri cu Family Club vă așteaptă în Bulgaria, cu activități pentru copii, de la bebeluși la adolescenți. Asadar, nu uitati sa aruncati o privire pe ofertele cazare litoral Bulgaria!

Dacă, totuși, vă gândiți la o escapadă în doi, am pregătit un articol cu argumente pro și contra care, sperăm că vor fi de folos în luarea cât mai rapidă a unei decizii. Printre cele mai importante beneficii putem include îmbunătățirea relației, regăsirea romantismului și bucuria de a fi împreună. 

9 Argumente pentru vacanțele în cuplu

  1. Vă puteți odihni

Orice părinte va recunoaște, cel puțin în primii ani de viață ai copilului, că tot ce își dorește este doarmă. Odihna este imposibilă atunci când trebuie să fii non stop la dispoziția celui mic. Zi sau noapte noapte, când copilul are nevoie să mănânce, să fie schimbat sau plimbat, părinții trebuie să fie prezenți. Diminețile în care puteți dormi până târziu, nu vor mai fi doar un vis îndepărtat. Fără stresul ceasului deșteptător sau al trezirilor bruște în țipete de copii, asta înseamnă o vacanță în doi. 

  1. Zilele par mai lungi

Când călătorești fără copii nu mai trebuie să îi îmbraci, să te duci cu ei la piscină ori în parc. Veți scăpa de grija meselor regulate și a somnului la ore fixe. De dimineață până seara târziu în noapte, veți avea tot timpul din lume doar pentru voi. Puteți merge în plimbări lungi, la ședințe de Spa, puteți exersa la sală ori vă puteți uita la un film. Totul, fără să fiți întrerupți în orice moment de copiii care nu mai au răbdare și care își doresc neapărat să faceți ceva cu ei. 

  1. Puți reaprinde magia în cuplu

De câte ori nu v-ați gândit cu melancolie la serile în care erați doar voi doi și aveați timp să vă împărtășiți cele mai intime gânduri și să beți împreună un pahar cu vin? O vacanță fără cei mici vă dă posibilitatea să ieșiți la o cină romantică care se poate întinde până târziu și se poate termina în cel mai senzual mod în camera de hotel. Puteți comanda o sticlă de șampanie de la roomservice și totul va fi perfect. 

  1. Puteți reveni în lumea adulților

Poate nu v-ați dat seama dar, de când aveți copii, lumea voastră s-a schimbat complet. Sunteți înconjurați doar de alți părinți care au aceleași preocupări ca și voi,  mergeți doar în magazine cu haine pentru copii, iar casa este plină cu obiectele și jucăriile lor. Trăiți într-o lume a copiilor și asta se va întâmpla mult timp de acum încolo. O scurtă evadare în lumea adulților va fi ca o gură de aer proaspăt. Veți afla care mai sunt discuțiile actuale, cu ce ocupă oamenii obișnuiți, unde călătoresc, la ce filme se uită. Practic, o vacanță în doi s-ar putea să fie doar prima dintre multe altele care vor urma. 

  1. Vă întoarceți acasă cu bateriile încărcate

Un copil fericit are nevoie de părinți fericiți. Altfel nu se poate. Din acest motiv, o vacanță în doi vă oferă soluția perfectă pentru a vă reîncărca bateriile și a vă umple cu energie. Veți fi mult mai disponibili față de copii, mult mai răbdători și îndatoririle zilnice nu vor mai părea atât de apăsătoare. Amintirea zilelor de vacanță alături de partener va umple multe momente mai greu de suportat, iar gândul că veți putea repeta oricând experiența este chiar liniștitor. 

  1. Puteți vizita locuri care nu sunt neapărat atractive pentru copii

Niște vestigii grecești sau un castel pe litoralul Bulgariei pot fi extrem de atrăgătoare pentru voi dar nu le spun foarte multe celor mici. Ei vor la piscină, la plajă sau la locul de joacă. O vacanță în doi vă dă posibilitatea să vizitați toate locurile minunate din stațiunea sau orașul în care sunteți cazați, fără să fiți stresați că cei mici se vor plictisi, vor începe să plângă ori vor adormi în mașină. 

  1. Puteți discuta pe îndelete despre planurile pe care le aveți 

Dimineața veți putea bea cafeaua împreună, în liniște, în timp ce stabiliți programul pentru întreaga zi. Aveți toate condițiile pentru studiat ghidurile de călătorie, pentru stabilit trasee ori pentru lenevit la piscină. Planurile pot fi făcute și abandonate în funcție de cum aveți chef, fără ca nimeni să se supere și să înceapă să se tăvălească pe jos. 

  1. Veți regăsi discuțiile în doi

O vacanță în doi vă scoate din subiectele de ”părințeală”. Veți ieși din zona scutecelor, a laptelui praf, a hainelor potrivite pentru locul de joacă ori a meselor incomplete. Veți putea, în sfârșit, să discutați despre voi, despre cum vă simțiți și cum v-a schimbat experiența de părinți. Veți putea să vă regăsiți și veți avea timp să vă faceți planuri pentru perioada care urmează. Câteva discuții în doi și veți fi surprinși câte lucruri noi veți afla unul despre celălalt. Toată perioada de când sunteți părinți v-a umplut cu alte responsabilități, iar viața de cuplu a trecut în mod clar pe locul 2. 

  1. Puteți petrece timp singuri

Adică fiecare separat. Dacă unul dintre voi vrea să doarmă, celălalt poate merge la piscină. Sau, dacă nu vă este foame în același timp, vă puteți bucura în liniște de o gustare delicioasă la restaurantul hotelului. Singurătatea este o utopie atunci când ești părinte, se poate să fi uitat deja cum este să îți auzi doar propriile gânduri iar imaginația să poată să lucreze la maxim. 

Pentru ca mesele sau gustările să nu vă streseze cu un program fix, vă recomandăm ofertele all inclusive pe care le-am pregătit special pentru turiștii care își doresc o vacanță relaxată și fără griji.

Intrați pe Travel Planner și veți găsi pachete în Bulgaria și Grecia, la cele mai atractive prețuri. Dacă nu sunteți încă siguri dacă puteți pleca în perioada dorită, puteți face o rezervare cu avans zero și plata în rate.

Dacă până acum v-am spus de ce o vacanță în doi pare ceva extrem de simplu, urmează să vă arătăm și reversul medaliei. Puteți citi în continuare și câteva argumente ca s-ar putea să vă pună pe gânduri. Sunt lucruri la care trebuie să vă așteptați și pentru care trebuie să vă pregătiți din timp altfel, vacanța în doi se poate transforma într-un fiasco. 

6 Argumente contra vacanțelor fără copii

  1. O să vă fie dor de copii

Inevitabil, dorul și grija pentru copii or să vă cuprindă de multe ori. Dar, pentru că trăim în secolul vitezei și putem comunica cu oricine extrem de ușor, veți putea să vă liniștiți cu un video call zilnic, pentru a-i vedea pe cei mici și a vă asigura că sunt ok. Dacă veți păstra o atitudine echilibrată, fără lacrimi și suferințe, puteți fi sigur că și cei mici se vor comporta la fel. Or să se bucure de răsfățul oferit de bunici sau de cine stă cu ei și se vor putea lăuda, la rândul lor, cu o minivacanță fără părinți. 

  1. Ați vrea să fie prezenți la toate experiențele voastre

Cu siguranța v-ar fi plăcut să mergeți împreună la plajă, să vă jucați cu formele pentru nisip. Și parcul acvatic de la hotel le-ar fi plăcut la nebunie, ar fi stat acolo până la ora de închidere. Dar, nu uitați, ați ales o vacanță în doi și trebuie să vă bucurați de ea. Probabil că nici nu trebuie să menționați toate atracțiile care vă înconjoară, nu veți face decât să-i supărați că a trebuit să rămână acasă. Cel mai bine păstrați toate poveștile pentru când vă veți întoarce din vacanță și tot atunci puteți stabili detaliile pentru următoarea călătorie în formulă completă. 

  1. Veți vedea în jur doar familii cu copiii alături

Asta e realitatea, tot ce veți vedea în jurul vostru vor fi copii fericiți care se bucură de vacanță alături de părinții lor. Va trebui să acceptați și să vă asumați faptul că de data aceasta ați plecat singuri, că cei mici sunt bine acasă și poate se distrează chiar mai tare decât voi. Bucurați-vă pentru familiile pe care le vedeți, dar atât. Și voi faceți la fel în majoritatea timpului, dar o evadare în doi este exact ce aveați nevoie. 

  1. Sentimentul de vinovăție este foarte puternic

Multe întrebări se vor învârti în capul vostru, născute din sentimentul de vinovăție că v-ați părăsit copiii.

  • Sunt un părinte rău că mă distrez fără ei?
  • Ce-or să zică când or să-și dea seama?
  • Oare vor rămâne traumatizați?
  • Vor mai vrea să meargă vreodată cu noi în vacanță?

Sunt doar un mic preview al nesiguranței și vinovăției care or să vă învăluie într-un nor negru, dar pe care trebuie neapărat să-l risipiți cât mai repede. Gândiți-vă doar la toate pregătirile pe care le-ați făcut înainte să plecați, cât de bine v-ați asigurat că cei mici vor fi bine și cât de mult v-ați dorit câteva zile de respiro. Lăsați vinovăția și bucurați-vă de vacanță, de partener și de relaxarea de care aveți parte. 

  1. Va trebui să găsiți pe cineva disponibil care să rămână cu cei mici

Sigur, cea mai bună variantă este cea în care bunicii sunt apropiați de familia voastră și au disponibilitatea de a-i îngriji pe cei mici. Dacă bunicii și nepoții au deja o relație, lucrurile vor fi foarte ușoare pentru toată lumea. Nici nu veți ști cine sunt cei mai încântați de acest aranjament: voi că plecați, bunicii că vor rămâne singuri cu nepoții sau chiar cei mici care știu că îi așteaptă doar răsfățuri. 

Dacă bunicii nu pot fi o soluție pentru vacanța voastră în doi, lucrurile sunt puțin mai complicate. Va trebui să găsiți o persoană de încredere, o bonă, o rudă sau o prietenă, care să își asume grija copiilor. Va trebui să fie perfect conștientă de responsabilitățile pe care le are, de toate situațiile neprevăzute care pot apărea și va trebui să facă rost de timpul necesar pentru această sarcină importantă. 

  1. Va trebui să le explicați copiilor că plecați fără ei

Aici este cu adevărat partea dificilă în toată planificarea vacanței în doi. Mai ales dacă sunteți la prima experiență de acest gen,  s-ar putea ca cei mici să primească destul de greu vestea și chiar să nu fie de acord cu ea. Oricât de mult le-ați explica, vor rămâne blocați în ideea că vor cu mami și cu tati, așa că va trebui să luați o decizie dificilă. Ori nu mai plecați în vacanță, ori plecați și îi lăsați supărați sau plângând. Indiferent de situație, probabil că vacanța nu o să vă priască și nu o să vă bucurați aproape deloc. 

Luând în calcul toate argumentele pro și contra de mai sus, va trebui să vă gândiți ce funcționează cel mai bine pentru familia voastră. Poate că nu este totuși momentul pentru o vacanță în doi. Sau, poate, cei mici vă vor face o surpriză și vor aștepta cu nerăbdare să rămână singuri acasă. 

Puteți programa vacanța în doi imediat după o vacanță împreună cu copii, astfel încât să nu se simtă excluși din planurile voastre. 

O altă variantă de compromis, ar fi să trimiteți și copii în vacanță alături de bunici sau de cineva de încredere, iar voi să fiți undeva în apropiere. Veți putea astfel să îi vizitați dacă situația devine tensionată, dar veți putea să vă bucurați și de momente relaxante în cuplu. 

Pentru a primi cele mai interesante oferte pentru vacanțele în cuplu sau împreună cu cei mici, nu uitați să vă înscrieți la Newsletter. La noi pe site veti gasi variante de cazare potrivite atat pentru concediile in doi, cat si pentru vacantele alaturi de copii.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?