Cu bunicii si copiii in vacanta. Motive pentru o vacanta cu toata familia si idei de activitati pe care sa le faceti impreuna

Vrei sa pui la cale o vacanta cu copiii, in care sa-i aveti alaturi si pe bunici, insa nu stii cu certitudine daca aceasta este cea mai buna alegere? Pe langa suportul si ajutorul pe care-l pot avea parintii intr-o asemenea experienta, o astfel de vacanta poate avea si rolul de a suda legaturile dintre membrii familiei si de a-i face sa petreaca timp de calitate impreuna, iar argumentele pro nu se termina aici. 

Desi pare la prima vedere putin mai greu de organizat, cheia reusitei unei astfel de vacante consta in cateva detalii simple: o locatie potrivita, o perioada potrivita, un hotel care sa raspunda tuturor nevoilor si cerintelor voastre si, in mod evident, bucuria de a fi impreuna alaturi de cei dragi. 

Daca ai in plan sa organizezi un concediu alaturi de parintii tai/ai sotului si alaturi de copii, te poti inspira din ideile pe care ti le-am lasat mai jos, iar daca vrei sa nu te agiti prea tare cu organizarea unei vacante, ne poti lasa pe noi, cei de la Travel Planner, sa ne ocupam de acest aspect. 

Intre timp sau printre picaturi, poti arunca o privire si pe ofertele disponibile pe site-ul nostru, caci ai toate sansele sa gasesti ceva care sa imbine perfect asteptarile tale, ale copiilor si ale bunicilor. Ne laudam cu unele dintre cele mai tentante oferte vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Motive pentru o vacanta alaturi de bunici si copii

Te gandesti sa petreci urmatoarea vacanta alaturi de copii si de bunici, insa nu-ti dai seama exact cum veti functiona in aceasta formula? E posibil sa rezonezi cu unul sau mai multe dintre motivele de mai jos.

  • este un prilej bun ca voi toti sa petreceti timp de calitate in familie. Sa fim seriosi! Cat de des putem spune ca petrecem suficient de mult timp alaturi de cei dragi si cat de multe sunt ocaziile in care putem sa facem acest lucru? 
  • cu totii veti avea bucuria de a vedea lumea si de a descoperi locuri noi prin ochii celor 3 generatii. E uimitor cat de multe poti invata calatorind alaturi de parinti si bunici si este la fel de fascinant pentru acestia sa poata observa cum percepe cel mic o vacanta alaturi de  alte doua generatii. 
  • daca oricare dintre membrii familiei tale a stat prea mult timp izolat, nu a calatorit o perioada indelungata sau nu a mai avut parte recent de momente de relaxare, aceasta experienta ii poate imbunatati vizibil starea. Locurile noi si prezenta voastra pot fi adevarate pansamente pentru cel care nu a mai avut ocazia sa socializeze ca inainte. 
  • este un moment potrivit pentru a povesti amintiri de familie, pentru a va suda, pentru a rade impreuna si pentru a invata din experientele si povestirile celorlalti. 
  • este o ocazie potrivita si de neratat pentru parintii care nu pot pleca departe de copii in vacanta, dar care au nevoie sa mai ia si o gura de aer si sa se relaxeze. Ce bine ar suna ca tu sa stai relaxata pe sezlong si sa te bronzezi, in timp ce micutul tau face un castel de nisip cu bunicul, nu? 
  • pentru bunici, este o incantare sa fie alaturi de copii si nepoti intr-un loc nou, pe care poate nu l-ar fi explorat daca ar fi trebuit sa mearga pe cont propriu.

Cum alegi destinatia potrivita pentru o vacanta cu bunicii si copiii

E drept, nu toate destinatiile sunt potrivite atunci cand alegi sa calatoresti alaturi de bunici si de copii si asta pentru ca nevoile voastre vor fi diferite, iar locul in care veti merge ar trebui sa corespunda intr-o masura destul de mare cu asteptarile si necesitatile fiecaruia.

De aceea, atunci cand te pregatesti sa rezervi o vacanta undeva alaturi de intreaga familie, e important sa-ti indrepti atentia catre urmatoarele aspecte:

  • distanta fata de casa si transportul tuturor pana la destinatie
  • serviciile de care veti beneficia si facilitatile pe care le aveti la dispozitie, in functie de categoria de varsta
  • raportul bun calitate/pret 

Costurile unei calatorii cu masina vor fi, mai mult ca sigur, mai reduse comparativ cu pretul biletelor de avion, insa in acest sens, e bine sa te orientezi catre o destinatie aproape de casa, tocmai pentru ca timpul petrecut in masina sa nu se transforme intr-un efort prea obositor. Totodata, e bine sa iei in calcul ca s-ar putea sa aveti nevoie de doua masini sau de o masina tip van, in care sa incapeti cu totii. 

Daca vrei o destinatie aproape de casa, pe travelplanner.ro gasesti multiple optiuni de cazare in statiuni din Bulgaria, Grecia si Turcia, iar consultantii nostri te vor ajuta sa alegi ce se potriveste mai bine familiei tale.

Regimul de cazare all inclusive poate reprezenta un mare plus in vacanta ta alaturi de bunici si copii si asta pentru ca nu veti mai avea stresul cautatului de locuri libere la restaurante, iar costurile vor fi implicit mai mici. Veti avea toate mesele asigurate, chiar in incinta hotelului la care veti fi cazati. 

Plaja bine organizata, cu intrare lina in apa si cat mai spatioasa, poate fi un alt criteriu de care sa tii cont atunci cand mergi alaturi de cei dragi din familie in vacanta. 

Vacantele in extrasezon – daca te numeri printre cei care nu sunt foarte prietenosi cu aglomeratiile si vrei ca tu si familia ta sa va relaxati intr-un spatiu mai degajat, poti alege o vacanta intr-o perioada mai putin aglomerata. Singurul inconvenient care poate aparea este schimbarea vremii, insa si in acest caz ai sanse destul de mari sa faci alegeri inspirate, daca urmaresti din timp prognoza meteo sau valorile medii ale temperaturilor din destinatia in care urmeaza sa plecati. 

Activitati pe care le puteti face impreuna cu bunicii in vacanta

Pe langa mersul la plaja, balaceala si mesele impreuna, in vacanta alaturi de copii si bunici puteti sa mai planificati si alte activitati.

Programele de animatie de la hotel, atat pentru copii, cat si pentru adulti, pot reprezenta un alt serviciu util pe care sa-l ai la indemana chiar in locul in care sunteti cazati. Dupa cina, va puteti distra impreuna ascultand muzica si participand la activitatile antrenante pregatite de angajatii hotelului, special pentru a va face sederea mai frumoasa. Intereseaza-te daca hotelul la care vrei sa rezervi camere are astfel de servicii incluse. 

Concurs de facut castele de nisip – nu toate zilele petrecute la plaja trebuie sa fie la fel, asa ca acesta este doar un exemplu de ceea ce ati putea face impreuna intr-o zi la malul marii. 

Seara de karaoke – Fie la hotel, fie intr-unul dintre localurile din apropiere, daca sunteti cazati intr-o statiune mai animate, iar copiii nu au varste foarte mici, puteti organiza si o astfel de iesire. S-ar putea sa aveti surprize in ceea ce-l priveste pe cel mai talentat vocalist din familie. 

Ia in considerare totusi ca scopul vacantei voastre alaturi de bunici si de copii nu este acela de a face absolut totul impreuna si de a sta constant laolalta. Desigur, acestea vor fi cele mai memorabile activitati, insa tine cont atat de timpul vostru ca si cuplu, cat si de clipele de odihna care le vor prinde bine bunicilor. 

Veti fi 3 generatii, fiecare cu un program diferit, obiceiuri diferite si ritmuri diferite. Atat timp cat veti alcatui un program care sa functioneze bine pentru toata lumea, cu siguranta vacanta voastra va fi una frumoasa, pentru ca toti membrii familiei vor fi odihniti si implicit relaxati. 

Concluzionand, vacanta cu bunicii si copiii poate fi o experienta cu adevarat reusita si care sa capete pe viitor caracter repetitiv, pentru ca fiecare membru al familiei are de castigat de pe urma timpului petrecut alaturi de cei dragi si totodata de pe urma posibilitatii de a avea ocazia sa-si traga sufletul. Daca vei alege o locatie potrivita tuturor, iar serviciile de care veti beneficia vor fi unele bune, nu va ramane decat sa va bucurati de cele mai frumoase clipe petrecute impreuna! 

Travel Planner iti este alaturi daca ai nevoie de consultanta in alegerea unei destinatii potrivite de vacanta pentru tine si cei dragi, iar la noi pe site gasesti numeroase oferte de cazare la hoteluri din destinatii apropiate de casa, de unde poti selecta ce ti se potriveste mai bine.

Alte articole care te pot interesa:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?