Beneficiile vacantelor in familie impreuna cu copiii

familie fericita pe plaja
Postat de

Călătoriile pot reuni familia începând chiar cu etapa de planificare. Discuțiile despre destinația potrivită, stabilirea mijlocului de transport și chiar alegerea perioadei potrivite pentru toți membrii familiei, reprezintă primul dintre cele mai importante beneficii ale vacanțelor alături de copii. 

Dacă vă gândiți deja că, având copiii alături de voi, costurile vor fi mai mari, că drumul va fi mai obositor, iar liniștea la care visați este ceva imposibil de atins, atunci avem câteva vești bune. 

Pentru partea referitoare la cazare și drum, intrați pe site-ul nostru unde veți găsi cele mai bune oferte pentru familiile cu copii. Cu doar o mică diferență plătită în plus, o vacanță alături de copii poate fi mult mai profitabilă pentru toată lumea. Pe Travel Planner puteți găsi destinații de vis în Bulgaria și Grecia, cu plata în rate și avans zero. 

Referitor la liniștea pe care v-o doriți, aveți dreptate. Însă, ca părinți, trebuie să acceptăm faptul că cei mici vin la pachet cu multe avantaje dar și multe provocări. Poate și din acest motiv, vacanțele alături de copii au multe beneficii, despre care specialiștii vorbesc într-una. 

Puteți citi în continuare cele mai importante 7 sfaturi de la psihologi

  1. Călătoriile vor avea loc la viteză mai mică, și la propriu și la figurat

Mai ales atunci când copiii sunt mici, va trebui să călătoriți într-un ritm mai lent. Totul se schimbă atunci când devii părinte, inclusiv ritmul frenetic în care descoperi lumea din jurul tău. Atunci când ai un pui de om lângă tine, totul se va adapta la ritmul lui, pașii vor fi mai mici, iar experiențele mai profunde. 

  1. Veți cunoaște oameni noi

NImic nu leagă mai mult doi adulți decât copiii lor care se joacă împreună. Inevitabil se vor lega conversații, se stabilesc întâlniri ulterioare, iar relațiile se dezvoltă și pot continua chiar și după întoarcerea acasă. 

  1. Călătoriile împreună stabilesc legături puternice în familie

Trăim vieți aglomerate și stresante și ne este din ce în ce mai greu să ne conectăm chiar și cu copiii noștri. Mulți părinți își petrec majoritatea timpului la muncă, iar când ajung acasă sunt prea obosiți pentru a se implica în activitățile energice dorite de copii. În cel mai fericit caz, familiile vor sta împreună atunci când se uita la televizor, dar și această activitate este tot un fel de izolare socială. 

Călătoriile vă îndepărtează de tot ce înseamnă obligații precum munca, școală sau rutina zilnică a familiei. Veți avea, în schimb, mai mult timp pentru a vorbi, a vă juca și experimenta împreună tot felul de aventuri. 

  1. Veți construi amintiri 

Avantajul vacanțelor alături de copii este că vă oferă tot timpul necesar pentru a vă reconecta și a face lucruri împreună. Copiii vor interioriza toate aceste amintiri și le vor purta în suflet chiar și atunci când vor fi adulți. Vor ajunge, treptat, să se bucure mai mult de experiențe, mai degrabă decât să-și dorească bunuri materiale. 

Zilele pe care le veți petrece împreună pe plajă sau vizitând vestigii antice, le vor deschide pasiunea pentru un stil de viață activ, petrecut în aer liber. 

  1. Vă puteți relaxa, având copii alături de voi

Surprinzător, chiar dacă o călătorie alături de copii poate părea obositoare, adevărul este că e mult mai relaxant este să îi ai lângă tine. 

Doar așa poți ști în permanență ce fac, cum se simt, dacă au mâncat și dacă sunt fericiți. O călătorie departe de copii poate însemna mult stres, o grijă permanentă și, uneori, chiar scurtarea vacanței fără motiv. 

  1. Veți revedea lumea prin ochii celor mici

În mod evident, copiii sunt mai mai curioși decât adulții, iar asta vă poate ajuta să deschideți  mai bine ochii la tot ce se întâmplă în jurul vostru. Reacțiile entuziasmate ale celor mici vă vor molipsi fără îndoială, iar milioanele de întrebări pe care le vor pune vor ajuta întreaga familie să afle informații noi. 

Totul este diferit atunci când privești prin ochii copiilor. Nu mai există limite sau piedici, iar viața devine mai liberă și mai frumoasă. Călătorind alături de copii, veți regăsi bucuria lucrurilor mici. 

  1. Copiii au intrare gratuită în multe locații turistice

Este un argument care trebuie luat în considerare. Poate nu aveați pe lista de vizitat anumite obiective turistice înă, aflând că cei mici pot intra fără costuri suplimentare, parcă totul devine mai atrăgător. De multe, ori aceste pachete pentru copii sunt incluse în ofertele de cazare ale hotelurilor. Vă așteptăm pe site-ul nostru pentru a afla cele mai interesante oferte pentru familiile cu copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile