Argumente pro vacante in familie, impreuna cu copiii. De ce sa iei micutii cu tine in concediu?

familie fericita pe plaja
Postat de

Călătoriile pot reuni familia începând chiar cu etapa de planificare. Discuțiile despre destinația potrivită, stabilirea mijlocului de transport și chiar alegerea perioadei potrivite pentru toți membrii familiei, reprezintă primul dintre cele mai importante beneficii ale vacanțelor alături de copii. 

Dacă te gândești deja că, având copiii alături de tine, costurile vor fi mai mari, că drumul va fi mai obositor, iar liniștea la care visezi este ceva imposibil de atins, atunci avem câteva vești bune. 

Pentru partea referitoare la cazare și drum, pe site-ul nostru vei găsi cele mai bune oferte pentru familiile cu copii.

Cu doar o mică diferență plătită în plus, o vacanță alături de copii poate fi cu mult mai profitabilă pentru toată lumea. Pe Travel Planner poți găsi destinații de vis pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia!

Referitor la liniștea pe care ți-o dorești, este limpede că o vacanță alături de cei mici este mai solicitantă, însă, ca părinți, trebuie să acceptăm faptul că cei mici vin la pachet cu multe bucurii, dar și multe provocări. Poate și din acest motiv, vacanțele alături de copii au multe beneficii, despre care specialiștii vorbesc într-una. 

Cele mai importante 7 concluzii de la psihologi în ceea ce privește vacanțele alături de copii

  1. Călătoriile vor avea loc la viteză mai mică, la propriu și la figurat

Mai ales atunci când copiii sunt mici, trebuie să te obișnuiești să călătorești într-un ritm mai lent. Totul se schimbă atunci când devii părinte, inclusiv ritmul frenetic în care descoperi lumea din jurul tău. Atunci când ai un pui de om lângă tine, totul se va adapta la ritmul lui, pașii vor fi mai mici, iar experiențele mai profunde. Și da, timpul pare sa treaca mai încet atunci când te afli alături de copii în vacanță.

  1. Vei cunoaște oameni noi și potențiali prieteni

NImic nu leagă mai mult doi adulți complet străini decât copiii lor care se joacă împreună. Inevitabil se vor lega conversații, se stabilesc întâlniri ulterioare, iar relațiile se dezvoltă și pot continua chiar și după întoarcerea acasă. 

  1. Călătoriile împreună stabilesc legături puternice în familie

Trăim vieți aglomerate și stresante și ne este din ce în ce mai greu să ne conectăm chiar și cu copiii noștri. Mulți părinți își petrec majoritatea timpului la muncă, iar când ajung acasă sunt prea obosiți pentru a se implica în activitățile energice dorite de copii. În cel mai fericit caz, familiile vor sta împreună atunci când se uita la televizor, dar și această activitate este percepută tot ca un fel de izolare socială. 

Călătoriile, pe de altă parte, vă îndepărtează de tot ce înseamnă obligații precum munca, școală sau rutina zilnică a familiei. Cu toții veți avea mai mult timp pentru a vorbi, a vă juca și pentru a experimenta împreună tot felul de aventuri. 

  1. Veți construi amintiri împreună

Avantajul vacanțelor alături de copii este și faptul că ai tot timpul necesar pentru a te reconecta și pentru a face lucruri noi împreună cu familia. Copiii vor interioriza toate aceste amintiri și le vor purta în suflet chiar și atunci când vor fi adulți. Vor ajunge, treptat, să se bucure mai mult de experiențe, mai degrabă decât să-și dorească bunuri materiale. 

Zilele pe care le veți petrece împreună pe plajă sau vizitând vestigii antice le vor deschide pasiunea pentru un stil de viață activ, petrecut în aer liber. 

  1. Te poți relaxa, având copiii alături

Surprinzător, chiar dacă o călătorie alături de copii poate părea obositoare, adevărul e că e mult mai relaxant să îi ai lângă tine, mai ales dacă ești genul de părinte care se stresează din orice și stă cu telefonul mereu în mână pentru a afla informații despre cel mic.

Doar așa poți să știi în permanență ce fac, cum se simt, dacă au mâncat și dacă sunt fericiți. O călătorie departe de copii poate presupune o grijă permanentă și, uneori, chiar scurtarea vacanței fără motiv. 

  1. Vei revedea lumea prin ochii celor mici

În mod evident, copiii sunt mai curioși decât adulții, iar asta te poate ajuta să deschizi mai bine ochii la tot ce se întâmplă în jurul tău. Reacțiile entuziasmate ale celor mici te vor molipsi fără îndoială, iar sutele de întrebări pe care le vor pune vor ajuta întreaga familie să afle informații noi. 

Totul este diferit atunci când privești prin ochii copiilor. Nu mai există limite sau piedici, iar viața devine mai liberă și mai frumoasă. Călătorind alături de copii, vei regăsi bucuria lucrurilor mici.

7. Vacanțele și călătoriile au un impact pozitiv asupra sănătății psihice a copiilor

Cei mici devin astfel mult mai adaptabili și mai flexibili, învață să privească din mai multe perspective, înțeleg diferențele între culturi și obiceiuri, învață mai ușor limbi străine, devin mai empatici și, într-un final, chiar au rezultate mai bune la învățătură, pentru că vacanțele le stimulează intelectul și dorința de cunoaștere.
Poți citi mai multe informații despre acest subiect în articolul: Care sunt beneficiile vacantelor pentru copii si cum ii ajuta sa se dezvolte

HINT: Copiii au intrare gratuită în multe locații turistice

Este un argument care trebuie luat în considerare. Chiar dacă nu aveai în plan să vizitați anumite obiective turistice, ia totuși în considerare faptul că micuții pot intra la multe dintre obiective fără costuri suplimentare

Te așteptăm pe site-ul nostru pentru a afla cele mai interesante oferte pentru familiile cu copii, in destinatii apropiate de casa.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?