Excursii optionale Hurghada. Care sunt cele mai interesante variante de day trips si ce implica fiecare experienta

Hurghada este un adevarat paradis turistic si asta pentru ca, pe langa atractiile in materie de scufundari si de snorkeling, are atat de multe de oferit si celor care prefera distractia pe uscat. Excursiile optionale cu plecare din Hurghada reprezinta un subiect de mare interes pentru cei care aleg sa-si faca vacantele in acest oras-statiune de la Marea Rosie, iar oferta operatorilor locali este extrem de variata. 

Vei gasi, cel mai probabil, o sumedenie de cataloage cu astfel de experiente chiar la receptia hotelului tau sau iti vor fi prezentate chiar de catre operatorul/ghidul care te preia de la aeroport. E bine de luat in considerare ca acest gen de excursie de tip day-trip are mai multe avantaje: esti insotit de catre un ghid vorbitor de limba engleza sau chiar limba romana, esti preluat de la hotel si adus inapoi, in unele cazuri iti este asigurata masa de pranz, poti beneficia de preturi mai bune alaturi de un grup mai mare, uneori poti obtine mici discounturi daca negociezi pretul final al experientei (mai ales in cazul in care mergi alaturi de o gasca mai mare), iar experienta in sine este mai safe. 

Preturile acestor excursii pot varia de la un operator la altul, insa pot varia si in functie de tipul experientei pentru care optezi. Astfel, e posibil ca spre exemplu, pentru o excursie pana la Cairo-Giza, sa intalnesti 3-4 preturi cu mari diferente intre ele (unele au transport cu autocarul, in timp ce altele includ transport cu avionul, unele asigura transport privat cu un autoturism, sau poate o noapte de cazare la Cairo, etc). Asadar, e bine ca inainte sa achiti o astfel de excursie sa te asiguri ca stii toate detaliile despre ce anume include, care sunt obiectivele pe care le vei putea bifa, cat timp ai la dispozitie in fiecare dintre respectivele locuri, care sunt conditiile de transport, daca exista mese incluse si alte servicii. 

Totodata, atunci cand alegi o experienta de tip snorkeling/diving/calarie/safari sau care implica activitati fizice/sporturi si momente presarate cu adrenalina, e mai mult decat recomandat sa respecti toate indicatiile primite de la personalul insotitor.

Excursii optionale Hurghada pe apa

Hurghada este una dintre destinatiile internationale de top in ceea ce priveste snorkeling-ul si scufundarile si asta pentru ca e deosebit de favorizata de mediul subacvatic din imprejurimi – zone cu recife de corali care gazduiesc o viata marina absolut spectaculoasa, practic, o adevarata atractie pentru toti cei care vor sa o observe indeaproape. 

Snorkeling-ul si scuba diving-ul in Hurghada sunt practicate zi de zi de mii de turisti, care, in mare majoritate, se inscriu la excursii optionale de tip day trip pe mare, cu masa de pranz asigurata si cateva opriri in locuri potrivite pentru aceste activitati.

Oferta este foarte variata, mai ales in ceea ce priveste locurile in care poti face snorkeling si diving in Hurghada si in imprejurimi. Pentru scuba diving, instructajul va fi unul ceva mai amplu. In pretul trip-ului va fi inclus si echipamentul de care ai nevoie.  

Parasailing in Hurghada, o alta activitate plina de adrenalina pe care o poti face pe mare. Acest tip de experienta poate implica preturi ceva mai mari comparativ cu o excursie pentru snorkeling, iar daca vrei sa optezi pentru un trip de o zi, e posibil ca turul tau sa includa si o plimbare cu banana, dar si timp pentru snorkeling. 

Inotul cu delfinii poate fi o alta experienta de neuitat in Hurghada. Pe langa faptul ca implica apa, in aceasta excursie vei avea ocazia sa intalnesti si delfini – fie pentru a-i observa, fie chiar si pentru a inota alaturi de indragitele mamifere.

Acest tip de pachet poate avea preturi mai mari, insa-ti va oferi oportunitatea de a atinge delfini, de a te juca alaturi de ei, intr-un cadru special amenajat, la delfinariu.

Exista si varianta experientei la Dolphin House, o zona de recif unde-si fac aparitia frecvent si delfini, care pot fi observati in timp ce faci snorkeling. Desigur, in acest caz, nu este 100% garantat faptul ca te vei intalni cu indragitele mamifere.  

Plimbare cu submarinul in Hurghada – o experienta in general preferata de familiile cu copii mai mici sau de cei care nu stiu sa inoate, care iti va oferi posibilitatea sa observi corali, pesti exotici si alte vietuitoare de pe fundul marii. Te vei scufunda la o adancime de circa 25 metri. 

Aventura cu jet ski-ul, potrivita celor care cauta si mai multa adrenalina in timpul vacantelor in Hurghada. Vei beneficia de instructaj, asistenta si vesta de salvare. 

Excursie la El Gouna, statiunea aflata la 30 de kilometri de Hurghada si comparata nu de putine ori cu orasul Venetia, gratie canalelor sale construite pe lagune.

Excursii optionale Hurghada desert 

Daca nu esti fan scufundari, nu stii sa inoti sau vrei ca pe langa sporturile acvatice sa te bucuri si de frumusetea desertului, in Hurghada vei avea la indemana si astfel de experiente, precum: 

Safari Quad-bike in desert, un trip care are loc de regula in a doua parte a zilei, inainte de apus, tocmai pentru a te bucura de temperaturi mai suportabile, dar si de o cina alaturi de beduini sau o plimbare pe camila. Vei gasi aceasta excursie in diferite variante, asadar iti recomandam sa citesti cu atentie programul si activitatile incluse. 

Cina la apus in desertul din apropiere de Hurghada, de regula legata si de alte experiente precum cea de mai sus, care are loc inainte. Vei servi preparate traditionale, in desert, si vei avea ocazia sa privesti un show cu dansuri orientale.  

Calarie in desert si pe malul marii, o alta experienta care merita incercata in Hurghada, atata vreme cat esti pasionat de cai sau esti tentat sa calaresti intr-un cadru de basm. In general, o astfel de aventura dureaza intre 2 si 3 ore, asadar o poti programa intr-o zi in care vrei sa mai bifezi si alte atractii care nu implica prea mult timp petrecut departe de hotel. Echipamentul de protectie (casca) va fi asigurat de operator, iar pe tot parcursul experientei vei fi insotit de un instructor. Vei calari atat in desert, cat si la malul marii (cate o ora alocata pentru fiecare locatie). 

Plimbare pe camila in desert – poti sa te inscrii la o astfel de experienta si in unele zone de plaja, dar si in desert. La fel ca si in cazul safari-ului, aventura poate fi completata de o cina la apus, in stil traditional. 

Excursie Piramide-Hurghada si excursie la Luxor 

Excursia Piramide-Hurghada este cea mai cautata astfel de experienta de catre turistii romani care isi planifica vacantele in orasul-statiune de la Marea Rosie. Totusi, nu tuturor li se pare convenabil si timpul alocat acestei experiente, atunci cand afla distanta care trebuie parcursa, respectiv timpul petrecut pe drum.

In oferta operatorilor locali exista o multime de variante pentru excursia pana la piramide, insa pentru ca vorbim despre un drum de aproximativ 1000 kilometri dus-intors, trebuie sa iei in considerare ca acest trip nu va fi unul care sa-ti permita sa te odihnesti prea mult. 

Desigur, ai varianta de a opta pentru un transport privat cu un autoturism (in locul autocarului), caz in care vei mai castiga timp pe drum, dar si varianta de a opta pentru transport cu avionul (vei ajunge cu mult mai repede, insa costurile sunt mai piperate). 

Daca alegi varianta cea mai prietenoasa cu bugetul, vei fi preluat cu autocarul de la hotel in jurul orei 2 dimineata, urmand ca restul noptii sa-l petreci pe drum catre Cairo. Odata ajuns la Cairo, vei bifa atractii precum Complexul Piramidelor, Marea Piramida a lui Khufu, Sfinxul, Templul din Vale al lui Khafre, Muzeul Egiptean, strada Ai Muizz, dar si bazarul Khan el Khalili. Va fi inclusa probabil si masa de pranz, iar la hotel in Hurghada vei fi adus inapoi in jurul orei 22.00. 

Exista si varianta unei excursii de 2 zile la Cairo si Giza, cu 1 noapte de cazare la Cairo inclusa. 

Excursia la Luxor cu plecare din Hurghada poate fi o alta varianta de experienta, e drept, mai putin solicitanta decat cea catre Cairo. Vei fi preluat de la hotel in jurul ore 04.00 dimineata si vei avea de parcurs dus-intors o distanta de circa 600 kilometri.

In cadrul acestei experiente vei bifa obiective emblematice precum Valea Regilor, Templul Hatshepsut, Colosii lui Memnon, Complexul de temple Karnak, cu o pauza pentru masa de pranz (care va fi inclusa in pretul excursiei).

Unii dintre operatori ofera si varianta unei scurte plimbari pe Nil la sfarsitul excursiei, in timp ce altii ofera si ragaz pentru shopping. 

In loc de concluzie

Excursiile optionale cu plecare din Hurghada sunt atat de variate si de multe, incat cu siguranta nu ai avea cum sa le bifezi pe toate intr-o singura vacanta.

Sunt operatori care au chiar si peste 50 de variante de day trips intr-un catalog, insa ce poti face astfel incat sa te asiguri ca vei avea o experienta conform asteptarilor este sa citesti cu atentie toate detaliile despre program si servicii incluse.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?