Kroreza Beach, una dintre plajele ascunse ale Rivierei Albaneze

In randul plajelor mai putin populare din sudul litoralului albanez se regaseste si Kroreza Beach, care se afla la jumatatea distantei dintre Saranda si Borsh si la care nu poti ajunge cu masina.

Kroreza Beach este o plaja frumoasa, de dimensiuni generoase, este marginita de stanci si are peisaje idilice, accentuate intr-o mare masura si de nuantele turcoaz ale apei marii. 

In cele ce urmeaza gasesti o serie de detalii utile in cazul in care esti tentat, in pofida accesului greoi, sa faci o vizita la Kroreza Beach. 

Unde se afla Kroreza Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Distanta intre Kroreza Beach si Saranda nu este una mare (in jur de 15-16 kilometri), insa daca intentionezi sa simulezi un posibil traseu pe Harti, vei vedea ca nu exista cale sa ajungi aici cu masina. 

Plaja Kroreza este situata imediat dupa golful Kakoma cum mergi spre nord, iar aici poti ajunge cu barca, pe care o poti lua din Saranda. 

Mai exista si un traseu de hiking, pornind din zona Lukove Beach, care te duce la Kroreza, insa nu este recomandat persoanelor fara experienta si poate fi cu mult mai solicitant daca este facut in miez de vara, cand temperaturile pot fi deranjant de ridicate. 

Operatorii locali organizeaza diferite tururi cu barca spre golfurile si plajele salbatice din imprejurimile Sarandei, asadar nu va fi o problema sa gasesti o astfel de oferta. Unele dintre acestea includ chiar si preluarea si respectiv returul la hotel, in timp ce in alte situatii va trebui sa vii direct in portul din Saranda la ora stabilita. 

Exista si tururi care includ in pretul final masa de pranz luata pe barca sau pe una dintre plajele la care te vei opri, insa nu uita sa intrebi operatorul si care va fi timpul alocat pentru a explora fiecare dintre aceste locuri. 

Vei avea la indemana atat variate de ambarcatiuni mai mari (care in general implica si un numar mai mare de turisti la bord), dar si barci mai mici, potrivite grupurilor restranse si care-ti vor oferi un program mai flexibil. Majoritatea barcilor pleaca din Saranda intre orele 09.00 – 10.00 AM si mai au cateva opriri pana ajung la Kroreza. 

Pe Google Maps o gasesti si cu denumirea “Plazhi i Krorëzës”, in cazul in care vrei sa te delectezi cu mai multe fotografii de la fata locului. 

Cum arata Kroreza Beach si ce servicii gasesti aici 

Kroreza este o plaja lunga si destul de lata in zona de centru, marginita de stanci si formata din pietris. 

Exceptand perioada sezonului de vara, plaja este complet neamenajata si lipsita de servicii, insa in plin sezon, se poate intampla sa gasesti aici cateva sezlonguri si umbrele, dar si o serie de mici baruri (vreo 6 la numar) si chiar un restaurant. O parte dintre turistii care au fost aici sezoanele trecute spun ca au mancat un peste la gratar bun, la preturi rezonabile. 

Plaja este lipsita de umbra naturala, ceea ce inseamna ca va trebui sa intrebi organizatorul turului cu barca daca exista sau nu umbrele de inchiriat la fata locului si sa nu uiti sa iei cu tine sapca/palaria, mai ales daca vii aici in iulie-august, cand soarele este arzator. 

In cazul in care vei ajunge la Kroreza la sfarsit de mai sau poate la inceput de octombrie, te sfatuim sa iei cu tine ceva gustari si apa plata, pentru ca e posibil ca barurile de pe plaja sa fie inchise. 

Apa marii are o nuanta de turcoaz fascinanta in cele mai multe cazuri la Kroreza, acesta fiind si unul dintre argumentele pentru care turistii o descriu ca fiind atat de frumoasa. 

Iti recomandam sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa, caci exista pietricele si ar fi ideal sa-ti menajezi talpile 🙂 

Alte plaje in apropiere de Kroreza Beach 

Daca simti ca nu rezonezi cu Kroreza sau vrei sa alegi una dintre plajele din apropiere la care poti ajunge direct cu masina, in relativa vecinatate mai ai urmatoarele variante:

Plaja Lukove este urmatoarea dupa Kroreza cum mergi catre nord. Se afla la 24 kilometri departare de Saranda, iar odata iesit de pe drumul principal SH8, trebuie sa urmezi indicatorul “Shpella”.

Vei merge pe un drum secundar de asfalt in jur de 3,5 kilometri, iar in zona din spatele plajei exista parcare amenajata. Lukove este o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, in general mai linistita decat plajele din Saranda si din Ksamil. 

Plaja Buneci, pe care o vei gasi imediat dupa Lukove, este o alta plaja potrivita pentru cei care vor sa se relaxeze. Drumul secundar care coboara catre plaja (1.5 km lungime) nu se afla insa in cele mai bune conditii, asadar, iti recomandam sa reduci viteza si sa conduci cu precautie, mai ales daca ai o masina cu garda joasa. 

Plaja Borsh este cea mai lunga plaja de la Marea Ionica, se intinde pe circa 7 kilometri si este locul in care indiferent de perioada, vei gasi suficient spatiu sa te asezi. O gasesti la 15 kilometri de Buneci Beach, daca vrei sa ajungi cu masina in  partea sa centrala. 

In loc de concluzie

Kroreza Beach este una dintre plajele frumoase ale Rivierei Albaneze, chiar daca accesul aici este usor mai dificil, iar daca ai ocazia sa o vizitezi prin intermediul unui tur cu barca, nu uita sa te intorci de acolo cu poze si sa ne relatezi impresiile tale 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?