Lukove Beach, una dintre plajele mai putin aglomerate din vecinatatea orasului Saranda

Plaja Lukove (cunoscuta si intalnita pe Harti cu denumirea de “Lukova Beach”) apartine de satul cu acelasi nume, aflat la nord de orasul Saranda. 

Lukove Beach poate fi una dintre plajele mai linistite de care te poti bucura in aceasta zona, locuri care, de altfel, se intalnesc destul de rar in plin sezon, cand majoritatea plajelor de pe Riviera Albaneza sunt luate cu asalt de catre turisti. 

Te-ar putea interesa si: Despre Lukove Albania, satul din apropiere de Saranda inconjurat de plantatii de maslini si de portocali

Unde se afla Lukove Beach si cum ajungi aici 

Lukova are doua plaje principale, aflate la cativa kilometri departare de satul ridicat pe deal. E posibil ca denumirile intalnite pe Harti sa te induca putin in eroare, pentru ca vei gasi practic doua plaje care poarta acelasi nume. 

Plaja principala a satului mai este cunoscuta si drept Plazhi i Shpelles sau Cave Beach, insa este marcata pe Google Maps cu denumirea de “Plazhi i Lukovës”. Aceasta este plaja la care vei gasi cele mai multe facilitati. 

O a doua plaja a satului Lukova se afla catre nord, este ceva mai linistita, mai slab amenajata si cu doua zone de camping. Pe aceasta o vei gasi marcata pe Harti cu denumirea de “Lukova Beach”. 

Sunt 25,2 kilometri din Saranda si pana la plaja principala din Lukova, ceea ce inseamna in jur de 35 – 40 minute cu masina. Odata ajuns in satul Lukova, trebuie sa parasesti drumul principal SH8 si sa o iei pe prima iesire la stanga, urmarind indicatorul “Shpella”. Vei merge pe un drum de asfalt lung de circa 3,5 kilometri, pana jos la plaja.  Gasesti parcare gratuita in zona din spate. 

Daca vrei sa ajungi la a doua plaja, cea cu aspect mai salbatic, vei urma acelasi drum, insa dupa circa 500 metri vei vira la dreapta. In acest caz, drumul este neasfaltat si se afla in conditii ceva mai vitrege. Unii dintre soferi recomanda sa vii aici cu masina 4×4 si in orice caz, sa cobori cu viteza redusa si cu prudenta. 

Exista si autobuze care pleaca din Saranda in directia satului Lukova (pe SH8), insa pentru a ajunge la aceasta plaja, va trebui sa comunici soferului ca vrei sa cobori in Lukova, urmand ca de aici sa mergi pe jos catre oricare dintre aceste doua plaje. Asadar, distanta pe care o vei avea de parcurs la pas va fi intre 2,8 – 3,5 kilometri, in functie de plaja pe care o vei alege. 

Cum arata Lukove Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Lukove Beach este una dintre plajele mai linistite ale acestei zone si este potrivita in mod particular celor care vor sa evite aglomeratia si galagia. 

Atmosfera relaxanta caracterizeaza fiecare dintre cele doua sectiuni de plaja ale satului Lukova, insa, asa cum spuneam si mai sus, cea mai multa organizare si cele mai multe servicii le vei gasi la plaja centrala, marcata pe Harti cu “Plazhi i Lukovës” sau cu “Lukove – Shpelle”. 

Aici sunt mai multe restaurante si baruri pe plaja, fiecare cu segmentul sau amenajat cu sezlonguri si umbrele, parcare in zona din spate, toaleta, dusuri si alte facilitati. 

Printre tavernele pe care le vei gasi aici se numara Taverna Dashi  (localizata mai sus de plaja, pe drumul de acces), Troja Bar, Cueva si Blue Paradise Beach. 

In vara lui 2022, un set de sezlonguri + o umbrela costau aici in jur de 1000 LEK (adica aproximativ 45 RON). 

A doua plaja, cea la care gasesti si zonele de camping, este mai pustie si cu aspect mai salbatic. Intalnesti si aici amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa in linii generale, aceasta plaja va fi potrivita pentru tine daca vrei si mai multa liniste si prilej de relaxare 🙂 

Ambele plaje ale satului Lukova sunt formate din pietris si au pietre la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca incaltarile speciale pentru apa sunt binevenite. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Lukove Beach

Lukove Beach nu este o plaja atat de cunoscuta si de aglomerata precum cele din zona Saranda-Ksamil, nici macar in plin sezon. 

Sigur, se poate intampla ca in intervalul iulie-august sa gasesti mai greu sezlong acolo unde-ti place daca vii la plaja centrala din Lukova catre orele pranzului, insa in general, sunt sanse mult mai mari sa gasesti loc aici, alaturi de preturi mai bune, decat in zona plajelor din Ksamil

In iulie si august, temperaturile ating o medie a maximelor de circa 32 grade (la umbra), iar apa marii atinge valori medii de 26 grade. 

Daca nu esti foarte prietenos cu temperaturile ridicate, poti alege sa vii aici la sfarsit de mai, inceput de iunie sau in a doua jumatate a lunii septembrie (cand apa se pastreaza inca destul de calda) si te vei putea bucura de o atmosfera si mai aerisita. 

Alte plaje apropiate de Lukove Beach 

Alaturi de Lukove Beach, in aceasta zona mai intalnesti si alte plaje care merita atentia ta, mai ales daca simti nevoia sa fugi de agitatia din Ksamil sau din Saranda. Mai jos gasesti cateva exemple in acest sens:

Plaja Buneci este practic urmatoarea plaja din nord dupa Lukove Beach si este caracterizata tot de o atmosfera linistita. Este formata din pietris, are zone amenajate cu sezlonguri si umbrele (intre 800-1000 LEK setul de sezlonguri + umbrela) si cateva taverne si baruri in zona din spate. 

Plaja Borsh este cea mai lunga de la Marea Ionica, se intinde pe 7 kilometri, iar daca vii aici, sansele sa nu gasesti un loc placut in care sa stai sunt egale cu zero, chiar si in plin sezon, pentru ca vorbim totusi despre o plaja de dimensiuni impresionante. O gasesti la 21 kilometri nord de Lukove Beach. 

Plaja Krorëza se afla la sud de Lukove Beach, este o plaja complet izolata, la care poti ajunge doar de pe apa. In sezonul cald, se organizeaza zilnic excursii pe mare cu plecare din portul Saranda (cu preturi de aproximativ 25 euro/persoana), care includ opriri si la plaja Kroreza. Cei care au mai fost aici spun ca au intalnit si cateva baruri si restaurante pe aceasta plaja. 

In loc de concluzie

Lukove Beach este doar una dintre plajele mai linistite si mai putin cunoscute din apropiere de Saranda, catre care te poti indrepta relativ usor daca vrei sa eviti forfota si preturile mai ridicate intalnite in plin sezon in zonele mai comerciale. 

Daca ai ajuns deja aici sau planuiesti sa o faci in viitorul apropiat si simti ca mai ai de adaugat si alte detalii utile despre Lukove Beach, asteptam cu drag feedback-ul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?