Buneci Beach Albania, plaja linistita si mai putin cunoscuta din apropierea satului Borsh

Litoralul albanez isi asteapta turistii cu o multitudine de plaje frumoase, unele foarte bine organizate, altele ceva mai izolate, insa la fel de populare. Daca faci parte din randul celor care vor sa se bucure de soare intr-un loc mai ferit de aglomeratie, e posibil sa rezonezi cu Buneci Beach, o plaja localizata relativ aproape de satul Borsh si la o distanta rezonabila fata de orasul Saranda.

Localizare Buneci Beach Albania si cum ajungi la aceasta plaja 

Plaja Buneci se afla intre satele Piqeras si Lukove, in partea de sud a tarii, intr-un golfulet retras. 

Din Borsh si pana la Buneci Beach sunt 13,5 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 25 minute pe drum cu masina. Din Saranda, distanta este putin mai lunga, de 27,9 kilometri, adica aproximativ 40 minute pe drum. 

Cea mai usoara modalitate prin care poti ajunge la aceasta plaja este cu masina. Pe Harti, o vei gasi cu exact aceeasi denumire “Buneci Beach”, desi mai este cunoscuta si cu numele de Bunec Beach. Vei observa ca in imediata apropiere exista si un resort care poarta acest nume. 

Din drumul principal va trebui sa cobori spre plaja pe un drum secundar de pamant, descris ca fiind in conditii destul de vitrege (cu gropi), lung de circa 1.5 kilometri. Totusi, unii turisti care au fost aici in vara lui 2022 spun ca au putut sa coboare relativ ok cu un Fiat 500. 

Gasesti parcare gratuita in zona din spatele plajei. 

Daca esti cazat in zona Saranda si nu dispui de masina, poti aranja sa vii aici fie cu un taxi, fie cu un scuter inchiriat, fie cu microbuzele locale care circula pe SH8 (drumul principal care duce in directia Vlora), comunicand soferului sa te opreasca in dreptul Plazhi i Bunecit. De acolo, vei mai avea de mers pe jos acei 1.5 kilometri de drum secundar care coboara catre plaja. 

Cum arata Buneci Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Buneci este o plaja formata din pietris, foarte linistita si potrivita in mod special celor care vor sa stea departe de freamat si de aglomeratie. 

Exista o serie de beach baruri in dreptul carora gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, preturile fiind usor mai scazute comparativ cu tarifele intalnite la alte plaje mai populare din zona Saranda – Ksamil. 

In vara lui 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Buneci Beach cu sume cuprinse intre 800-1000 LEK (intre 35-45 RON), in functie de zona in care alegi sa te asezi. 

Fiind o plaja de dimensiuni generoase, Buneci Beach are suficient de mult spatiu si pentru cei care prefera sa stea pe prosop.

La Buneci Beach gasesti si restaurante, ceea ce inseamna ca poti lua oricand masa de pranz sau chiar si cina, daca alegi sa te bucuri de mare si de soare la aceasta plaja. Bar Restaurant BUSHI, Mema Restorant si Taverna Nikolaos sunt cateva dintre aceste locuri. 

Aceasta plaja are si o micuta zona de camping, dar si un magazin de unde te poti aproviziona cu apa, racoritoare si mici gustari. 

Buneci Beach are si un debarcader din beton, destul de lung, pe care o parte dintre vizitatorii  mai experimentati la inot il folosesc pentru a face sarituri in apa. 

In aceasta zona se afla si gura de varsare a unui rau in mare, motiv pentru care apa marii poate fi putin mai rece. Se recomanda sa ai la tine si incaltamintea potrivita pentru apa, caci exista pietre atat pe mal, cat si la intrarea in mare. 

Cand e mai bine sa vii la Buneci Beach 

Spre deosebire de alte plaje din aceasta zona, Buneci Beach este o plaja mai putin aglomerata, chiar si in plin sezon. 

Sunt turisti care au fost aici in mijlocul lunii iulie si care povestesc ca au prins o atmosfera cat se poate de linistita si locuri oriunde voiau. 

Buneci Beach nu este atat de populara si are totodata si avantajul de a fi localizata aproape de plaja Borsh (cea mai lunga plaja de la Marea Ionica – 7 kilometri), unde turistii au atat de mult spatiu de desfasurare, incat nu mai sunt tentati sa vina pana la Buneci. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni la Buneci Beach in intervalul iulie-august, insa daca vii aici la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, te vei putea bucura de o atmosfera cat se poate de zen 🙂 

Alte plaje apropiate de Buneci Beach 

Daca mergi la Buneci Beach si constati ca nu este pentru tine sau daca vrei ca in fiecare zi sa incerci o plaja noua, in aceasta zona ti-ar mai putea atrage atentia si:

Plaja Lukova, localizata la 9 kilometri de Buneci Beach si formata tot din pietris. Si aceasta plaja este mai putin cunoscuta si cu o atmosfera linistita, amenajata cu sezlonguri si umbrele la preturi decente si cu taverne si restaurante in zona din spate. 

Plaja Kroreza, localizata putin mai sus de Golful Kakoma, este una dintre plajele de-o frumusete naturala aparte din aceasta zona. Dezavantajul este ca poti ajunge aici numai cu barca. Gasesti diferite tururi care includ si o oprire la Kroreza Beach, cu plecare din Saranda. 

Plaja Kakoma se afla la circa 13 kilometri nord de Saranda, pe o proprietate privata, ceea ce inseamna ca nici aici nu poti ajunge cu masina. 

Fiind vorba despre o proprietate privata, teoretic nu prea ai avea voie sa ajungi aici nici cu barca. Sunt unele tururi care fac oprire in golful Kakoma, dar care nu te vor duce cu barca pe plaja, in timp ce alti operatori acosteaza ambarcatiunile la tarm, iar pe internet apar fotografii cu turisti aici. 

Plaja este complet lipsita de amenajare, organizare si servicii de orice fel. 

Plaja Borsh are 7 kilometri lungime si o gasesti la circa 13 kilometri distanta de Buneci. Aceasta poate fi una dintre cele mai bune variante de plaja la care sa te bucuri de spatiu cat cuprinde, avand atat sectiuni foarte bine organizate, cat si zone de plaja libera. 

In loc de concluzie

Buneci Beach este una dintre plajele mai putin cunoscute si ferite de aglomeratie, potrivita pentru tine daca-ti faci concediul in aceasta parte a Rivierei Albaneze si daca te afli in cautarea unui loc linistit la malul marii, unde sa te poti relaxa citind o carte sau ascultand sunetul valurilor. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?