Lori Beach Albania. Totul despre vizita la aceasta plaja micuta din Ksamil

Plajele din Ksamil reprezinta atractia numarul 1 si motivul principal pentru care aceasta mica statiune din sudul litoralului albanez este atat de vizitata pe timp de vara. Lori Beach nu face o exceptie in acest sens, fiind bine organizata si destul de populara, in ciuda dimensiunilor sale mai reduse. 

Lori Beach este o plaja privata, administrata de unul dintre resorturile din apropiere, este formata din nisip si, la fel ca majoritatea celorlalte locuri frumoase de la malul marii din Ksamil, isi bucura vizitatorii cu o apa in nuante ametitoare de turcoaz. 

Gasesti mai jos cateva detalii utile daca te pregatesti sa faci o vizita la Lori Beach Albania. 

Localizare Lori Beach si cum poti sa ajungi aici 

Lori Beach se afla chiar in Ksamil, la 1,4 kilometri de plaja centrala a acestei statiuni si la 13,6 kilometri de centrul orasului de coasta Saranda

Practic, daca esti cazat in Saranda si vrei sa vii cu masina pana aici, vei face pe drum maximum 20 de minute. 

Accesul cu masina se face usor, iar in imediata apropiere a plajei exista o parcare destul de generoasa, dupa cum o descriu cei care au fost aici sezoanele trecute. Totusi, in plin sezon, e posibil sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina, mai ales daca vii catre pranz. 

Si transportul cu taxi ramane o varianta convenabila daca vrei sa te deplasezi din Saranda sau din alta zona a statiunii Ksamil pana aici. In general, costurile sunt medii (in jur de 10 euro/calatorie daca pleci din Saranda). 

Poti ajunge destul de aproape de Lori Beach si cu microbuzele locale care circula pe ruta Saranda – Ksamil – Parcul National Butrint (SH81), specificandu-i soferului ca vrei sa cobori cat mai aproape de aceasta plaja. Vei fi lasat la drumul principal, de unde vei mai avea de mers in jur de 13-15 minute pe jos. 

Cum arata Lori Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Lori Beach este o plaja de dimensiuni micute, insa atrage multi turisti pentru ca este bine amenajata si pentru ca este formata din nisip fin. 

Fasia de nisip este aproape in totalitate organizata cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate, insa vei gasi sezlonguri asezate si pe 1-2 portiuni de ponton. 

Intrarea in apa este lina la Lori Beach, insa marea poate deveni usor tulbure la mal din cauza nisipului fin, mai ales daca plaja este aglomerata, iar in apa se afla multe persoane. De aceea, nu putem spune ca ar fi cel mai bun loc in care sa faci snorkeling 🙂 

In 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Lori Beach cu 1000 lek (aproximativ 9,30 euro), insa exista si variante ceva mai costisitoare, daca vrei sa stai in zona hamacelor din plasa asezate deasupra apei. 

Chiar in spatele plajei te asteapta restaurantul Lori, cotat cu o nota de 4.2 pe Google (in iunie 2023). In meniu gasesti diferite preparate traditionale, supe, aperitive de toate felurile, pizza, salate, fructe de mare, paste, risotto si altele. Locul poate fi o alegere rezonabila si pentru micul dejun, daca nu ai aceasta masa asigurata la hotel. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Lori Beach 

Multi dintre cei care au fost la Lori Beach in miez de vara s-au plans de aglomeratie. Ba, mai mult, unii turisti chiar au facut glume referitoare la multitudinea de sezlonguri amplasate pe plaja, spunand ca vor ajunge sa le supraetajeze 🙂

Sigur, Lori Beach este o plaja frumoasa indiferent de momentul in care ajungi aici, insa daca preferi mai multa liniste si mai putina lume in jurul tau, perioade foarte bune pentru a face o vizita aici sunt luna mai, eventual inceputul lunii iunie, sfarsitul lunii septembrie si inceputului lui octombrie. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni, evident, in intervalul iulie-august, cand atinge valori medii de 26 de grade. Cu toate acestea, in septembrie, apa marii se pastreaza destul de calda, cu o medie de 24-25 grade. 

In mai, apa are in jur de 20 grade, iar in iunie, media atinge aproximativ 22.5 grade, temperaturi intalnite si la inceput de octombrie. 

Alte plaje apropiate de Lori Beach 

Daca te numeri printre cei care vor sa bifeze cat mai multe plaje din aceasta zona in timpul vacantei, e bine de stiut ca destul de aproape de Lori Beach se mai afla si urmatoarele locuri:

Plaja Paradise este localizata in dreapta plajei Lori cum te uiti la mare, la o distanta de doar cateva sute de metri. Este formata tot din nisip, amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar aici vei gasi si o zona de cearceafuri, dar si vreo 3 restaurante in extremitatea dreapta. 

Plaja Ksamil 9 se afla la o distanta de 550 metri de Lori Beach, este formata din nisip, insa la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care-ti recomandam sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa. 

Si aici gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si cateva restaurante in zona din spate.

Plaja centrala din Ksamil, foarte bine organizata cu sezlonguri si umbrele pe majoritatea segmentelor sale, se afla la 1,4 kilometri de Lori Beach. 

Aceasta este una dintre cele mai populare si cele mai aglomerate in plin sezon, insa si aici te poti bucura de o apa turcoaz si de multe restaurante cu peste si fructe de mare. In 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate aici cu preturi cuprinse intre 1500 lek – 2300 lek.

In loc de concluzie

Lori Beach este doar una dintre plajele apreciate ale statiunii Ksamil, are tot ce-i trebuie din punct de vedere al organizarii si al facilitatilor, insa poate deveni aglomerata in mijlocul verii. Daca ai ajuns deja aici sau planuiesti sa vii in perioada urmatoare, asteptam cu interes si feedback-ul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?