Ksamil Beach, plaja cu nisip fin din Albania, comparata cu plajele din Maldive

Micul oras-statiune Ksamil isi bucura vizitatorii cu unele dintre cele mai spectaculoase plaje din intreaga Albanie, iar daca ti-ai propus sa organizezi o vacanta aici, cu siguranta vei fii interesat si de principalele caracteristici ale plajei Ksamil, completata de celelalte plaje din golfurile invecinate. 

Poate unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Ksamil Beach este faptul ca aceasta plaja este formata dintr-un nisip cat se poate de fin, de culoare deschisa – acesta fiind si unul dintre motivele pentru care apa are nuante turcoaz la mal si pentru care peisajele de aici sunt asemanate cu cele din Maldive. 

Unde este Ksamil Beach si cum se ajunge aici 

Plaja Ksamil este localizata in sudul orasului Saranda, la mica distanta de insula Corfu si in imediata apropiere a Parcului National Butrint

Daca alegi sa te cazezi in Saranda, pana la Ksamil Beach ai de parcurs in jur de 12 kilometri. Poti ajunge aici fie cu masina personala, fie cu taxi, fie cu autobuzele locale. 

In cazul ultimei variante, va trebui sa iei autobuzul din zona terminalului de feriboturi de pe strada Jonianet, care circula din ora in ora. Traseul va fi pe strada Skënderbeu si ulterior pe strada Butrinti pana in Ksamil, iar pretul unei calatorii este de circa 150 LEK (adica in jur de 1,35 euro). 

Daca vii cu masina, gasesti pe Harti aceasta plaja cu denumirea de “Plazhi Ksamilit” (iti recomandam sa folosesti Google Maps in modul offline), iar din Saranda si pana aici nu ar trebui sa faci mai mult de 18-20 minute. 

Turistii care au fost la aceasta plaja in sezoanele trecute recomanda sa te feresti de cei care te ghideaza catre parcarile lor private, cerand circa 500 LEK/automobile. Exista locuri de parcare gratuite in apropierea plajei, parcarea fiind inclusa in pretul sezlongurilor pe care le vei inchiria. 

Exista si turisti care spun ca au prins plaja foarte aglomerata in plin sezon si ca au parcat intr-o zona cu plata (cu taxa de circa 200 LEK/autoturism). 

Cum arata Ksamil Beach 

Ksamil Beach este o plaja deosebit de frumoasa, mai ales daca ai ocazia sa o vizitezi in extrasezon, cand nu este aglomerata. 

Plaja este formata dintr-un nisip fin, de culoare alba, este amenajata cu sezlonguri si umbrele si are o multime de restaurante, baruri, terase in zona din spate. 

In 2022, doua sezlonguri si o umbrela putea fi inchiriate la Ksamil Beach cu sume cuprinse intre 1500 LEK – 2300 LEK (13,50 – 20 euro). Preturile la sezlonguri variaza de la un sezon la altul, insa si de la o zona la alta. Unii vizitatori spun ca au intalnit diferente de preturi chiar si de la o zi la alta 🙂 

Intrarea in apa este lina la Ksamil Beach, insa e bine sa iei la tine si incaltamintea potrivita pentru apa, caci pe unele portiuni exista pietre. 

In cazul in care ti-ai propus sa faci snorkeling, e bine sa stii ca la Ksamil Beach sunt sanse ca apa sa fie usor tulbure la mal, din cauza nisipului foarte fin, ceea ce inseamna ca vizibilitatea sub apa poate fi ceva mai redusa. 

Cea mai buna perioada pentru a vizita Ksamil Beach 

Felul in care vei percepe aceasta plaja poate depinde destul de mult si de perioada in care alegi sa vii aici. 

Multi spun ca plaja Ksamil devine foarte aglomerata in varf de sezon (in lunile iulie si august) atunci cand apa marii inregistreaza cele mai ridicate temperaturi si litoralul albanez primeste cel mai mare numar de vizitatori. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in acest interval, te sfatuim sa vii la Ksamil Beach la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si sezlong acolo unde-ti place. Asteapta-te totusi ca in jurul pranzului, aceasta plaja sa se transforme intr-un furnicar. 

Acestea fiind zise, cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona Ksamil si implicit pentru o vizita la Ksamil Beach poate fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste perioade, temperaturile vor fi ceva mai blande, iar preturile la cazare ceva mai prietenoase cu buzunarul 🙂 

Alte plaje frumoase in apropiere de Ksamil Beach 

Ksamil Beach este doar una si poate cea mai cunoscuta dintre plajele acestei zone. Tot in dreptul orasului-statiune Ksamil sau la mica distanta de acesta se mai afla si alte plaje interesante, care merita vazute atata vreme cat te vei afla in vacanta aici. 

Plaja Bora Bora este localizata la doar 500 metri distanta de Ksamil Beach, este formata din nisip si devine, de asemenea, foarte aglomerata in plin sezon. Poti inchiria hidrobicilete de aici, pentru a explora mai relaxat zona de coasta. 

Plaja Paradise este descrisa ca fiind mai linistita decat Ksamil Beach sau Bora Bora, amenajata cu sezlonguri si umbrele si cu baruri in zona din spate. 

Plaja Lori se afla la 1,4 kilometri departare de Ksamil Beach, are tot nisip alb fin si dimensiuni ceva mai reduse. In partea din stanga a plajei se afla si o zona de sezlonguri si umbrele amplasate pe un ponton. 

Plaja Pescarusilor (Pulëbardha Beach) se afla in dreapta plajei Ksamil cum te uiti la mare, in directia Saranda. Intre plaja Pescarusilor si Ksamil Beach este o distanta de 4 kilometri. 

Plaja Pestera Porumbeilor (Shpella e Pëllumbave) este usor mai ingusta, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar pentru a ajunge chiar la malul marii este nevoie sa cobori un sir de trepte. Un set de sezlonguri poate fi inchiriat aici cu sume cuprinse intre 1000 – 1500 LEK. 

Plaja Oglinzilor (Plazhi i Pasqyrave), formata din pietris, este o alta plaja de care te poti bucura in apropiere. Si aici exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si un bar-restaurant in zona din spate. Poate fi un loc bun pentru snorkeling.  

Plaja Manastir (Plazhi i Manastirit) este tot o plaja populara din aceasta zona. Este una dintre cele mai apropiate de Saranda, insa in 2022 au existat turisti care nu au putut sa o viziteze, comunicand ca urmeaza sa fie reamenajata. 

In loc de concluzie

Ksamil Beach este o plaja cu un aspect deosebit, dat in principal de nisipul in nuante deschise si de acel turcoaz fascinant al apei, insa in plin sezon poate deveni neplacut de aglomerata. Printre avantajele sale se numara si faptul ca este localizata in vecinatatea altor plaje frumoase, ceea ce inseamna ca poti alterna mereu locurile in care te bucuri de mare si de soare in Ksamil.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?