Mahmya Island Beach, una dintre cele mai spectaculoase plaje din zona Hurghada

Mahmya Island Beach este o plaja de pe insula Giftun, localizata in Marea Rosie, in apropierea cunoscutei statiuni egiptene Hurghada. Giftun face obiectul celor mai multe dintre excursiile de o zi cu barca, tocmai pentru ca aici se afla 3 plaje amenajate cu toate facilitatile si catre care se indreapta zilnic mai multi operatori locali care organizeaza experiente de tip day trip cu plecare din Hurghada

Mahmya Island Beach este descrisa ca fiind una dintre cele mai frumoase, gratie culorii deosebite a apei din apropierea malului, comparata nu de putine ori cu peisajele din Maldive. 

Atentie, insa, caci exista si o plaja care poarta numele de “Mahmya Beach” in zona de coasta a Hurghadei. Desi este o plaja amenajata frumos si cu toate serviciile si facilitatile la indemana, aceasta nu este aceeasi cu cea de pe insula Giftun. 

Gasesti mai jos toate detaliile pe care trebuie sa le ai in vedere daca ai in plan sa-ti achizitionezi o experienta la Mahmya Island Beach Giftun in timpul vacantei tale in Egipt.

Cum ajungi la Mahmya Island Beach cu plecare din Hurghada 

La Mahmya si implicit, pe insula Giftun, se poate ajunge numai cu barca, pe care o vei lua din Hurghada. 

Sunt o multime de variante de excursii optionale catre Mahmya Island, al caror pret poate varia in functie de operator, dar si in functie de serviciile incluse.

Poti alege si transport cu speed boat, ceea ce inseamna ca distantele vor fi parcurse mai rapid, insa si pretul va fi mai mare sau poti opta pentru o scurta plimbare cu o barca dotata cu fund de sticla, ideala in cazul in care nu stii sa inoti sau snorkelingul nu este pe placul tau, pentru ca vei avea posibilitatea sa admiri frumusetea vietii subacvatice din Marea Rosie, fara sa fii nevoit sa intri in apa.

Vei descoperi la fata locului mai multe tipuri de excursii optionale catre insula Giftun, printre care si cele catre Orange Bay, dar si catre Paradise Island, ambele cu un aspect similar. Tine insa cont ca acestea sunt localizate in alte parti ale insulei si ca, mai mult ca sigur, experientele nu includ si opriri la Mahmya.  

In linii generale, daca decizi sa rezervi un astfel de tur de-o zi, vei fi preluat de la hotel in jurul orei 8 dimineata, transportat in portul de agrement Hurghada, transportat cu barca spre Mahmya, urmand ca in jurul orei 16 sa fii adus inapoi la cazare. 

Exista si varianta de a achizitiona un pachet care sa includa doar transportul dus-intors la Mahmya Island Beach (in jur de 30 euro/persoana – 16 euro/copii cu varsta intre 3-12 ani), dar si un program de tip day use + lunch (care include transportul dus-intors catre Mahmya si inapoi in Hurghada, dar si masa de pranz). 

Pentru a proteja zonele cu recif de corali si vietuitoarele, barcile acosteaza de regula putin mai departe de malul golfului, urmand sa fii adus pe plaja cu o barcuta de dimensiuni reduse. 

Cum arata Mahmya Island Beach si ce poti sa faci aici 

Mahmya este doar una dintre atractiile insulei Giftun, alaturi de Paradise si Orange Bay, plaje cu aspect asemanator. 

In zona Mahmya a fost amenajata o plaja cu toate facilitatile necesare unei experiente confortabile (umbrelute, saltele tip sezlong, bar, restaurant, toalete), iar majoritatea celor care ajung aici prin intermediul excursiilor organizate petrec in jur de 1-2 ore efectiv pe plaja, unde se pot racori la umbra, pot inota in apa clara de la mal, pot face poze frumoase si, in unele cazuri pot lua masa la restaurantul de aici. 

Plaja de la Mahmya Island este din nisip deschis la culoare, iar intrarea in apa este lina, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. Locul este unul destul de exploatat in plan turistic, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa te astepti sa fii tocmai singur cand ajungi acolo. 

Pe Google, Mahmya Island are o nota de 4,7 din peste 3500 de recenzii, asadar majoritatea celor care au fost aici au descris experienta ca fiind foarte frumoasa, ba chiar, in unele cazuri, mai incantatoare decat celelalte doua plaje celebre ale insulei.  

Nu are aspectul unei plaje comerciale din Hurghada si in general face obiectul unor fotografii speciale, gratie culorii apei din aceasta zona. 

Preturile de la bar sunt descrise de catre cei care au vizitat locul in 2022 ca fiind destul de ridicate (in jur de 4,5 – 5 euro o bere la 250 ml). 

Programul unei excursii obisnuite catre Mahmya Island Beach include in cele mai multe dintre cazuri transferul catre Mahmya (care dureaza in jur de o ora), 1-2 ore timp la dispozitie pentru a explora locul, masa de pranz (luata pe barca sau la restaurantul de pe plaja) dar si o serie de opriri in locuri potrivite pentru snorkeling.

Cand e mai bine sa vii la Mahmya Island Beach si alte informatii utile

Cea mai calduroasa perioada in Hurghada este cea a lunilor iulie-august, asadar, daca se intampla sa-ti faci vacanta in acest interval, ia masuri de protectie suplimentare in cazul in care pleci intr-o excursie pe mare. 

Nu uita la hotel o sapca/palarie, dar nici crema cu factor ridicat de protectie, prosopul si incaltarile potrivite pentru plaja. La orele pranzului, cand vei fi, cel mai probabil, la Mahmya, nisipul din zona plajei se incinge destul de tare, iar picioarele tale iti vor multumi daca stii sa le feresti de arsuri 🙂

Cei care au mai fost aici recomanda sa iei cu tine si prosopul la plaja, pentru ca unele dintre saltelutele amplasate sub umbrele nu sunt neaparat foarte curate. 

Totusi, catre aceasta atractie se organizeaza excursii pe tot parcursul anului, caci in Hurghada, vremea se pastreaza blanda chiar si pe timp de iarna. Cea mai buna perioada pentru o vacanta aici si implicit pentru o vizita la Mahmya Island Beach poate fi intre martie-aprilie sau intre octombrie-noiembrie (mai ales in acest caz, apa va fi mai calda), iar temperaturile vor fi mai suportabile. 

Nu uita sa intrebi operatorul de la care urmeaza sa achizitionezi excursia care sunt serviciile incluse in pretul final al experientei, dar si care este timpul alocat pentru plaja, snorkeling si alte eventuale atractii, tocmai pentru a te asigura ca experienta pe care o vei avea va fi asa cum te astepti. 

In loc de concluzie,

Mahmya Island Beach este poate cel mai frumos loc din insula Giftun si poate face obiectul unei experiente de neuitat, intr-un cadru usor diferit comparativ cu plajele din zona de coasta a Hurghadei. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?