Orange Bay, una dintre cele mai faimoase atractii din apropiere de Hurghada. Cum arata si ce poti sa faci aici

Orange Bay este unul dintre cele mai populare locuri de plaja ale insulei Giftun, localizat nu departe de Hurghada, in Marea Rosie. 

Se poate ajunge aici cu barca, prin intermediul excursiilor organizate de catre operatorii locali, Orange Bay fiind una dintre cele mai des alese experiente ale turistilor care-si petrec vacantele in Hurghada. 

Peisajele si in general nuantele apei din zona insulei Giftun au fost nu de putine ori comparate cu insulele Maldive, asadar, spre deosebire de plajele din zona de coasta a orasului-statiune, asteapta-te la imprejurimi ceva mai frumoase, care pot face obiectul unor fotografii de exceptie.

Cum ajungi la Orange Bay si variante de excursii optionale

Fiind una dintre cele mai cerute destinatii in ceea ce priveste excursiile optionale cu plecare din Hurghada, vei observa oferte pentru Orange Bay la mai toti operatorii locali. 

In linii generale, ar trebui ca plimbarea cu barca pana la Orange Bay sa dureze in jur de o ora, insa excursiile pot fi de mai multe feluri: in unele cazuri, poti opta pentru transport cu o barca de viteza, ceea ce inseamna ca vei parcurge distantele mai repede. Totusi, acestea au preturi mai ridicate, mai ales ca nu vei imparti ambarcatiunea cu tot atatea persoane ca in cazul unui transport mid priced. 

Majoritatea experientelor includ preluarea turistilor de la hotel si returul, dar si masa de pranz, luata cel mai des pe barca, sau, in unele variante de trip-uri “plus”, masa luata la unul dintre restaurantele de pe insula. 

Mai exista si posibilitatea de a opta pentru o plimbare scurta cu un vaporas cu fund de sticla, prin care se poate observa viata marina deosebit de colorata din imprejurimile Hurghadei, urmand ca ulterior sa schimbi ambarcatiunea pentru a te indrepta catre Giftun.  

Atentie, asadar, la tipul excursiei pe care o vei achizitiona. Preturile sunt diferite de la un operator la altul, la fel si tipul experientei, dar si serviciile incluse. 

Cel mai bine este sa intrebi inainte de a cumpara excursia ce fel de barca veti folosi, ce este inclus in pachet si care este timpul pe care-l veti avea la dispozitie pentru Orange Bay, respectiv alte atractii sunt incluse in program. 

Ce poti sa faci pe parcursul unei excursii la Orange Bay Hurghada 

Programul unui astfel de tur poate arata cam asa: La ora 8 dimineata esti preluat de la hotel cu o masina, fiind transportat in portul de agrement pentru barci (drumul dureaza circa 20-30 minute, in functie de locatia hotelului in care esti cazat). In jurul orei 08.30 se face imbarcarea, iar la 09.00 se pleaca spre insula Giftun. Se petrec 1-2 ore pe plaja din Orange Bay, pentru ca ulterior sa porniti catre primul loc in care veti face snorkeling. 

In jurul orei `13.30-14.00 se ia masa de pranz (cel mai adesea pe barca), unde vei avea la dispozitie cateva preparate cu carne, alaturi de orez, paste, salate si bauturi racoritoare. In general, cei care au fost in astfel de excursii spun ca masa nu este nicidecum la fel de variata precum cea de la hotel, insa vei gasi ce sa mananci, iar preparatele sunt gustoase.  

La circa o ora dupa masa, se face o oprire in al doilea punct de snorkeling. Cele mai multe dintre aceste excursii includ 2 sau 3 opriri pentru snorkeling, insa daca nu te pasioneaza sa intri in apa sau nu te simti foarte confortabil, poti ramane fara problema pe barca pentru a te bronza si a te relaxa. 

In jurul ore 16.00 ar trebui sa fii adus inapoi la hotel. 

Orange Bay este golful cu plaja cea mai noua de pe insula Giftun, devenita intre timp si una dintre cele mai populare. Tot aici vei gasi si un leagan chiar la malul marii, perfect pentru pozele reusite. 

Apa are o culoare turcoaz deschis, asemanatoare intr-adevar cu cea din insulele Maldive. Pe masura ce te indrepti cu barca spre Giftun, vei observa ca treci printr-o paleta intreaga de nuante de albastru, care se deschid surprinzator de mult cand avansezi catre mal. 

Vei gasi aici mai multe portiuni de plaja amenajate cu umbrelute si perne (pe post de sezlonguri), un bar, toaleta, insa cei care au vizitat locul in ultima vreme spun ca preturile in zona de plaja sunt destul de ridicate (un cocktail -15 euro, o bere la 250 ml -7 euro). 

Intrarea in apa este lina, ceea ce face din Orange Bay un loc potrivit si pentru famiile cu copii, iar plaja este cu nisip fin. 

La intrarea in mare, pe o mica portiune, a fost amenajat si un bar cu mese si scaune, asadar iti poti savura bautura stand asezat chiar in apa Marii Rosii. 

Alte locuri interesante in insula Giftun

Insula Giftun nu atrage turisti numai la Orange Bay, ci si in alte locuri aproape la fel de celebre. 

Paradise si Mahmya Beach sunt alte doua plaje, similare ca si aspect cu Orange Bay, cu o apa foarte deschisa la culoare in apropiere de mal. 

La Mahmya vei gasi tot o intrare lina in apa, amenajare cu umbrele si saltelute groase asezate pe nisip, dar si un restaurant cu o capacitate mai mare. 

O parte dintre turistii care au vizitat Mahmya spun ca locul arata chiar mai bine decat Orange Bay, ca pranzul pe care l-au servit aici (inclus in pretul excursiei) a fost unul divers, iar toaletele au fost foarte curate. Totodata, unii turisti au spus ca in zona Mahmya exista multe locuri minunate pentru scufundari. Preturile la bar se pastreaza destul de ridicate si aici (o bere-4,5 euro, in 2022). 

Paradise, o a treia locatie din insula Giftun, la fel de populara, isi bucura vizitatorii cu acelasi gen de peisaj si relativ acelasi decor. Si aici exista amenajare, intr-o zona arida care a fost dezvoltata pentru a putea primi turisti, astfel ca vei gasi toalete, umbra, loc de luat masa, si preturi tot usor piperate la bar. 

In fiecare dintre aceste locatii, timpul efectiv petrecut in zona de plaja este de circa 2 ore. Unii dintre turisti spun ca poate parea insuficient, altii sunt de parere ca programul este structurat asa cum trebuie cat sa ajunga si pentru snorkeling si masa, asadar, e important ca atunci cand achizitionezi pachetul, sa intrebi si aceste detalii. 

Preturile pentru o excursie de o zi (08.00-16.00) catre Orange Bay, Paradise sau Mahmya pot varia destul de mult (intre 30-90 dolari/persoana), in functie de operator, dar si in functie de tipul experientei alese. 

Mai ales daca mergi intr-o perioada calduroasa, nu uita sa iei cu tine si incaltari potrivite pentru nisip, caci plaja este incinsa la orele pranzului, adica fix in perioada in care vei ajunge cel mai probabil pe insula Giftun. Nu toate variantele de excursii includ si sezlonguri/umbrele la plaja, asadar cere informatii si despre acest aspect si ia-ti cu tine o palarie/sapca, pentru orice eventualitate, caci iti va prinde bine si pe barca. 

In loc de concluzie

Orange Bay este un loc intens vizitat de catre cei care aleg sa-si faca vacantele in Hurghada si poate fi o experienta diferita comparativ cu plaja de la hotel, in primul rand gratie culorii apei de la mal, dar si a activitatilor variate din timpul zilei. Poate fi un loc potrivit pentru tine daca-ti doresti sa vezi peisaje altfel si sa te intorci cu poze wow din vacanta, insa asteapta-te sa fie ceva mai aglomerat in plin sezon. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?