Excursie de o zi catre Paradise Island Hurghada

Paradise Island Hurghada este o atractie care apartine de insula Giftun, practic o plaja amenajata intr-un loc cu aspect desertic din apropierea marelui oras-statiune de la Marea Rosie, catre care se indreapta zilnic multi turisti dornici sa vada peisaje rupte parca din Maldive. 

Cel mai usor poti ajunge aici prin intermediul excursiilor optionale organizate de operatorii locali, intr-un tur de o zi, care implica atat snorkeling, cat si o oprire la Paradise Island. 

Gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii despre tot ce presupune o vizita la Paradise Island Hurghada, dar si despre alte locuri similare, aflate tot pe insula Giftun.

Cum poti sa ajungi la Paradise Island Hurghada

Pentru a ajunge la Paradise Island Hurghada, este necesar, indiferent de tipul excursiei pe care o alegi, sa iei barca. 

Cel mai des intalnite variante de tururi catre Paradise Island Hurghada si in general catre insula-mama Giftun sunt cele de tip day-trip, in cadrul carora esti preluat de la hotel, dus in portul de agrement Hurghada, imbarcat catre Giftun, urmand programul stabilit de catre operator. 

In general, preluarea de la hotel are loc in jurul orei 8 dimineata, urmand ca in jur de 9 sa fii deja pe barca, in drum spre Paradise Island. Cele mai multe dintre excursiile optionale au incluse masa de pranz si 2-3 opriri in locuri pentru snorkeling, caci Hurghada si ale sale imprejurimi sunt deosebit de potrivite pentru a observa viata subacvatica din Marea Rosie. 

Daca optezi pentru o experienta de acest tip, trebuie sa ai in vedere ca timpul efectiv pe care-l vei petrece la Paradise Island va fi in jur de 1-2 ore, caci in restul excursiei vei fi pe mare, la snorkeling. De aceea, este recomandat ca inainte sa achizitionezi excursia, sa intrebi operatorul care este programul exact, cat timp vei avea alocat pentru fiecare experienta si alte detalii care ar putea conta pentru tine. 

Mai exista si varianta de a lua o barca privata (speed boat, in general) care sa te transporte pana la Paradise Island si care sa te preia ulterior, cand ai terminat ziua de plaja. In acest caz, nu sunt incluse, de regula, masa de pranz si opriri pentru snorkeling, ci te vei putea bucura de o experienta full day la aceasta atractie. 

Cum arata Paradise Island Hurghada si ce poti sa faci intr-o excursie aici 

Cei care au mai fost la Paradise Island Hurghada au mers, in mare majoritate, prin intermediul tururilor organizate, ceea ce inseamna ca au avut de petrecut intre 1-3 ore pe aceasta plaja. O parte dintre ei spun ca timpul pare insuficient, in timp ce altii spun ca pentru a face fotografii frumoase si pentru a te bucura de putina relaxare, sunt ok si doar cateva ore. 

Apa are o culoare turcoaz foarte frumoasa in apropiere de Paradise Island Hurghada, iar nuantele devin din ce in ce mai deschise pe masura ce ajungi aproape de mal. 

Plaja este de nisip si este amenajata cu saltelute/rogojini si umbrelute, iar intrarea in apa este lina, ceea ce inseamna ca locul este potrivit si pentru familiile cu copii.

Tot in zona plajei se mai afla si cateva leagane (unele in apa, devenite adevarate atractii pentru cei care vor sa faca poze spectaculoase), o serie de atractii gonflabile asezate chiar in apa, dar si zone de bar, restaurant si toalete. 

In apropierea plajei de la Paradise Island exista locuri potrivite pentru snorkeling, iar pe plaja vei gasi si echipament (labe, ochelari +teava) de inchiriat, desi este de preferat, in cazul ultimelor doua, din motive de igiena, sa le ai pe ale tale. 

Vei gasi racoritoare, bere si cocktail-uri la bar, insa o parte dintre cei care au ajuns aici spun ca preturile sunt usor piperate. 

Unii dintre operatorii care organizeaza excursii aici ofera masa pe barca, in timp ce altii folosesc Paradise Island si drept popas pentru a lua masa de pranz. Nu uita sa pui intrebari operatorului tau si cu privire la acest aspect. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Paradise Island Hurghada 

Cele mai calduroase luni in Hurghada sunt iulie si august, cand vei intalni si cea mai apa calda a marii, insa si cea mai torida atmosfera. Daca-ti faci vacanta in Egipt in aceasta perioada, si alegi sa faci si o excursie la Paradise Island, e bine sa ai in vedere ca nisipul pe insula va fi incins, mai ales ca vei ajunge aici aproape de ora pranzului. 

Asadar, nu uita sa iei cu tine papuci sau incaltaminte speciala care sa-ti protejeze talpile, dar si o sapca/palarie, care-ti va fi de folos si pe plaja, dar si in timpul calatoriei cu barca. 

Nu uita nici de prosop (pentru a-l aseza sub umbrela, pe salteluta, dar si pe barca), si nici de crema cu factor de protectie ridicat. Soarele este foarte puternic in Egipt in aceasta perioada. 

Pe de alta parte, cea mai buna perioada pentru o vizita la Paradise Island, dar si pentru o vacanta in Hurghada, poate fi pe timp de primavara (martie-mai), dar si pe timp de toamna (octombrie-noiembrie), cand temperaturile sunt mai suportabile. Apa marii se pastreaza chiar foarte calda pe timp de toamna in Hurghada. 

Ia in considerare totusi ca Paradise Island si in general, insula Giftun, reprezinta locuri foarte populare pentru turisti, asadar asteapta-te sa nu fii singurul care-si doreste sa viziteze aceste plaje. 

Alte atractii similare cu Paradise Island Hurghada

Insula Giftun mai gazduieste si Orange Bay, dar si Mahmya Island, doua locuri asemanatoare cu Paradise Island ca si aspect, si care fac obiectul altor excursii de o zi cu plecare din Hurghada. 

In linii generale, toate 3 ofera cam acelasi peisaj, insa cei care le-au vizitat pe toate spun ca Mahmya ar putea fi cel mai frumos. In toate cele 3 cazuri exista amenajare pe plaja, umbrele, saltelute sau sezonguri, bar, toaleta, teren de volei, leagane, etc. 

Orange Bay este cea mai recent amenajata, iar fiecare dintre cele 3 plaje iti poate oferi o experienta destul de diferita comparativ cu plajele din zona de coasta a Hurghadei, mai ales in ceea ce priveste culoarea turcoaz a apei. 

Sunt sanse sa prinzi aglomeratie atat la Paradise Island, cat si la Mahmya sau la Orange Bay, iar in ceea ce priveste preturile de la baruri, acestea par a fi destul de ridicate in fiecare dintre cele 3 locatii. 

In loc de concluzie

Paradise Island Hurghada este un loc special din apropiere de Hurghada, iar excursii de o zi catre insula Giftun vei gasi la tot pasul si in variate forme, atat catre Paradise, cat si catre Orange Bay si Mahmya. Toate sunt locuri din care te poti intoarce cu fotografii spectaculoase, insa iti recomandam sa studiezi cu atentie varianta de excursie pe care o alegi si sa intrebi operatorul toate detaliile de care ai nevoie, pentru a te asigura ca experienta este una cat se poate de placuta. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?