Giftun Island Hurghada si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa faci o excursie optionala pe aceasta insula

Giftun este o insula aflata in apropierea orasului-statiune Hurghada, in Marea Rosie, fiind totodata si cea mai populara destinatie pentru excursiile cu barca. 

Practic, vorbim despre doua insule Giftun, una de dimensiuni mai mari (Big Giftun sau Giftun Kebir) si Giftun Sughayer (sau Little Giftun), mai micuta si localizata putin mai departe. 

Majoritatea excursiilor de o zi au loc pe insula mare, celebra de altfel pentru plajele sale cu nisip fin deschis la culoare si apele turcoaz, comparate nu de putine ori cu peisajele din Maldive. 

Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in Hurghada, este putin probabil sa nu intalnesti in oferta operatorilor locali o excursie catre Giftun Island, mai exact catre una dintre plajele frumoase ale insulei, pe care le vom aborda in cele ce urmeaza.

Cum ajungi pe Giftun Island si principalele plaje bune de vizitat

Singura modalitate prin care poti ajunge pe Giftun Island este cu barca, asadar daca intentionezi sa vezi una dintre plajele de aici, va trebui sa achizitionezi o excursie optionala sau sa inchiriezi o ambarcatiune privata. 

Cea mai convenabila modalitate de a vizita locurile frumoase din Giftun este un day trip, in cadrul caruia vei fi preluat de la hotel, dus in portul de agrement Hurghada si transportat catre una dintre plajele insulei, urmand ca la finalul experientei sa fii transportat inapoi la cazare. Aceasta este si cea mai safe dintre variante, caci ai toate transferurile asigurate, dar si asistenta pe toata perioada vizitei. 

Excursiile sunt de mai multe feluri: poti opta pentru un speedboat (caz in care pretul va fi mai piperat, insa distantele se vor parcurge mai repede), poti alege o experienta care sa includa si o scurta plimbare cu o barca dotata cu fund de sticla (o varianta buna daca nu esti fan snorkeling sau scufundari, caci vei putea observa viata marina extrem de diversa si colorata din Marea Rosie) sau poti alege un trip clasic. 

Vei avea de ales intre Orange Bay, Paradise sau Mahmya Beach, cele mai populare plaje ale insulei Giftun, iar excursia va include si pranzul (luat fie pe barca, fie la un restaurant de pe plaja), dar si cateva opriri pentru snorkeling (intre 2-3 pauze). 

Vei fi preluat de la hotel in jurul orei 8 dimineata, urmand ca pe la ora 16.00 sa fii adus inapoi. 

Calatoria pe mare pana la Giftun Island dureaza aproximativ o ora. 

Ce sa stii despre Orange Bay, Paradise si Mahmya Beach

Orange Bay, Paradise si Mahmya Beach sunt cele 3 cele mai vizitate locuri din Giftun Island. Toate au plaje amenajate cu umbrelute, servicii (bar, toaleta, terasa) si un peisaj/decor relativ asemanator. In toate cazurile, vei intalni o apa a marii foarte deschisa la culoare aproape de mal, locuri potrivite pentru snorkeling in apropiere, dar si multe ambarcatiuni care opresc in aceste zone. 

Orange Bay este cea mai nou amenajata plaja dintre toate. Vei gasi aici umbrele si perne pe plaja (sunt unele variante de excursii care includ in pret si sezlonguri/umbrele la plaja), un leagan asezat la malul marii (devenit un fel de simbol al locului, in care toata lumea vrea sa faca fotografii pentru Instagram), dar si un bar amplasat chiar in apa, la malul marii. 

Cei care au vizitat recent locul spun ca preturile la bar sunt cam piperate (in jur de 15 euro pentru un cocktail, 7 euro pentru o bere la 250 ml). 

Per total, Orange Bay este apreciat pentru peisajul frumos, plaja cu intrare lina in apa, marea de un turcoaz ireal, asadar, daca vrei sa te intorci cu poze spectaculoase din vacanta, acesta poate fi locul potrivit in care sa le faci. 

Paradise este o alta plaja asemanatoare ca si aspect, amenajata la randu-i cu umbrele si saltele, loc de luat masa, toalete, bar si o culoare a apei la fel de fascinanta. 

Si in acest caz, cei care au vizitat recent locul spun ca preturile la bar sunt destul de ridicate.

Mahmya Beach, un al treilea loc apreciat de pe insula Giftun, se bucura tot de o apa turcoaz si de o plaja cu intrare lina in apa, un bar, un restaurant, si amenajare pe plaja cu umbrele si saltelute. 

Unii dintre cei care au fost aici in 2022 spun ca Mahmya ar arata chiar mai bine decat Orange Bay si ca peisajul pe care l-au admirat a fost realmente superb. 

Excursiile catre Giftun includ, in cele mai multe dintre cazuri, o oprire la unul dintre locurile de mai sus, oferind turistilor un ragaz de aproximativ 2 ore petrecute la una dintre aceste plaje. Excursia continua apoi cu masa de pranz si opriri pentru snorkeling. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Giftun Island si alte informatii utile 

Desi Hurghada este o destinatie buna de vizitat pe intreg parcursul anului, in lunile de vara (iunie, iulie, august si chiar inceput de septembrie) se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi.

Luand in considerare ca excursiile la Giftun Island au loc si in aceasta perioada, iar ca pe insula ajungi undeva in apropierea pranzului, e de preferat sa-ti iei masuri de safety in ceea ce priveste expunerea la caldura. 

Nu toti operatorii ofera sezlonguri si umbrele incluse in pretul excursiei, pe perioada vizitei la una dintre plajele insulei, asadar intreaba acest detaliu inainte sa cumperi experienta, mai ales daca mergi intr-o perioada foarte calduroasa. 

Ia cu tine o palarie/sapca, indiferent daca vei avea umbrela, caci va fi utila si pe barca si nu uita de crema cu factor ridicat de protectie. 

Nu uita sa iei si un prosop, caci va fi la fel de util si pe barca, si la plaja (nu toate saltelutele de sub umbrele sunt curate), dar si mai multe lichide de baut (vei avea la dispozitie si pe barca, insa preturile la barurile de pe plaje sunt ridicate). Ia cu tine si incaltari potrivite (nisipul de pe plaja va fi incins la orele pranzului). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Giftun Island poate fi in martie-aprilie sau in octombrie-noiembrie, cand temperaturile sunt mai suportabile. 

Tine cont si ca pretul excursiei tale poate fi, in unele cazuri, usor negociabil, mai ales daca vorbim despre un grup mai mare de care apartii. Preturile variaza destul de mult de la un operator la altul, insa pot reliefa si serviciile de care vei beneficia pe parcursul experientei (preturi intre 30 dolari – 90 dolari pentru o excursie la Giftun Island). 

Nu uita sa ceri informatii despre toate opririle pe care le vei face pe parcursul excursiei si despre cat timp vei avea la dispozitie pentru a te bucura de fiecare loc in parte. 

Te-ar putea interesa si: Vremea Hurghada si cea mai buna perioada pentru o vacanta in acest oras-statiune de la Marea Rosie

In loc de concluzie

Giftun Island ramane una dintre atractiile de top din apropierea orasului-statiune Hurghada si este aproape imposibil sa nu gasesti la indemana o oferta pentru o excursie aici. Alege varianta care ti se potriveste cel mai bine si nu uita de toate detaliile care-ti pot face experienta cat mai reusita!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?