Restaurante in Saranda. Ce fel de mancare gasesti la fiecare si care sunt locurile cu recomandari

Daca urmatoarea ta destinatie de vacanta este Saranda Albania, mai mult ca sigur vei fi interesat si de locurile in care poti sa mananci, pentru ca regimul de cazare all inclusive lipseste, iar zona oricum are de oferit foarte multe din punct de vedere gastronomic. 

Bucataria albaneza este foarte bogata, contine influente si din gastronomia altor tari balcanice, dar si din Grecia si Italia. 

Fiind vorba despre o statiune de coasta – Saranda, dar si in ceea ce priveste oraselul invecinat Ksamil si in general mai toate statiunile de pe Riviera Albaneza, exista o oferta foarte bogata la capitolul peste si fructe de mare. 

Din meniurile restaurantelor acestei zone nu lipsesc nici midiile, mai ales ca exista o ferma de midii foarte cunoscuta in Ksamil. Totodata, vei observa ca restaurantele din aceasta zona au o influenta greceasca usor mai pronuntata. 

Bineinteles, fiind vorba despre un oras dezvoltat si foarte bine pregatit la capitolul turism, din Saranada nu lipsesc nici restaurantele cu specific international. 

Mai jos am selectat o mica parte a restaurantelor bine cotate din Saranda, urmand sa lasam la aprecierea cititorilor care dintre acestea este mai potrivit gusturilor fiecaruia 🙂 

HINT: E bine sa ai si cash la tine, pentru ca la unele restaurante nu vei putea plati cu cardul. 

Haxhi

Acesta este unul dintre locurile cu nota foarte mare pe Google (4,8 din 5 la inceputul anului 2023) si care a primit totodata si foarte multe recenzii (peste 1700). 

Haxhi se afla la 850 metri distanta de Saranda Beach, pe Rruga 40 Shenjtorët, are un decor axat pe mult lemn si un plating deosebit in comparatie cu alte restaurante. 

Aici poti manca peste si fructe de mare (anchoa marinat, dorada la gratar, creveti picanti, caracatita la gratar, midii, biban si altele), insa in meniu se regasesc si supe, cateva preparate din carne (coaste de porc, piept de pui la gratar si altele) si salate. 

Cei care au fost aici spun ca mancarea este gustoasa, iar personalul foarte amabil. 

Fiind unul dintre restaurantele foarte populare, e posibil sa fii nevoit sa astepti pana se elibereaza o masa sau sa incerci sa faci o rezervare, mai ales daca ai in plan sa iei cina sau pranzul alaturi de un grup mai mare. 

Taverna Laberia 

Un restaurant ce se distinge printr-un meniu foarte bogat in preparate cu carne (fripturi, coaste de miel, chiftelute, shish kebab, ficat de miel, carnati traditionali, carne la rotisor), din care nu lipsesc insa nici supele, salatele, pestele si fructele de mare. 

Il gasesti destul de aproape de plaja Era si in imediata vecinatate a Vilei e Bardhe de 3 stele.

The Mussel House

Ne indepartam putin de centrul Sarandei pentru a ajunge in zona Ksamil. Aici gasesti The Mussel House, o ferma de midii cu restaurant, devenita o atractie turistica in toata regula. 

Acest lucru se remarca si din sutele de comentarii primite pe Google, majoritatea pozitive, iar daca ai in plan sa mananci midii proaspete, acesta este unul dintre cele mai bune locuri in care sa vii. 

Evident, in meniu le vei gasi preparate in diferite moduri – risotto cu midii, linguine cu midii, supa de midii, midii gatite in stil saganaki, midii a la creme, midii pane si multe alte variante. 

Nu lipsesc nici diferitele soiuri de peste (cod, snapper, sargo, biban, etc), carora li se adauga si lobster, supa de peste, caracatita, calamari, stridii, creveti si altele.

Unii dintre turistii care au fost aici in 2022 spun ca nu au putut plati cu cardul.  

Sheqer Pikant

Localizat pe Rruga Butrinti, la 2,8 kilometri de Saranda Beach, acest restaurant se afla relativ aproape de hotelul Oasis si are in meniu preparate destul de interesante. 

Spre exemplu, la aperitive ai de ales intre vinete coapte servite cu branza de capra, pe paine din malai, branza la cuptor cu seminte de floarea soarelui, feta la cuptor cu rosii, patrunjel si ulei de masline, branza de capra servita in kataif, cu miere si seminte de susan si altele.

Desigur, ai si variante de supe, salate, paste, pizza, vreo doua feluri de peste (biban si somon) si aperitive cu fructe de mare, iar daca mai ramane loc si pentru desert, poti alege intre panna cotta, crema de zahar ars, kataif cu mere caramelizate si crema de branza sau tort de ciocolata servit cu inghetata. 

Exista un restaurant al aceluiasi lant si in Tirana, capitala Albaniei.  

Bar Restaurant Limani

Un alt restaurant popular, cu vedere frumoasa catre mare si cu sute de comentarii adunate pe Google, Restaurant Limani se afla la doar 4 minute de mers pe jos de Haxhi si foarte aproape de monumentul lui Nicolae Iorga (da, exista asa ceva in Saranda, Albania :)) 

Meniul este variat (aperitive, supe, salate, peste, fructe de mare prajite sau la gratar), pizza, iar in ceea ce priveste deserturile, speram ca vei stii ce sa alegi intre crem caramel, iaurt inghetat, tiramisu, profiterol, cheese cake sau soufle de ciocolata. 

Fish Restaurant Black Marlin

Un restaurant modern, cu decor interesant, Fish Restaurant Black Marlin este tot relativ aproape de mare, la 750 metri de Saranda Beach si in apropierea hotelului Oceanic Overview Suites de 4 stele. 

Meniul nu este foarte stufos, insa asigura felurile de baza (supe, salate, paste, risotto, cateva aperitive, fructe de mare), dar si o selectie interesanta de vinuri. 

Taverna Oxhaku

Ceva mai indepartata de malul marii (la circa 600 metri de Plaja Era), aceasta taverna are un aspect usor mai simplist, dar si mancare gustoasa si un meniu destul de variat, dupa cum o spun chiar cei care i-au calcat pragul in ultimele sezoane. 

Poti manca aici salate, supe (de peste, de pui, de vita si de legume), paste, carnuri preparate fie la cuptor, fie pe gratar, dar si fructe de mare si alte cateva feluri traditionale. 

Portiile sunt descrise ca fiind generoase, iar restaurantul accepta si plata cu cardul. 

Taverna Rustemi

O gasesti la doar cativa pasi de Oxhaku si poate fi o alta varianta de loc in care sa iei masa, mai ales daca esti cazat in aceasta zona. 

Turistii care au mancat aici spun ca s-au bucurat de o serie de specialitati albaneze foarte gustoase, la un pret decent (musaca, ardei umpluti, budinca de macaroane, etc).  

Meniul nu este extrem de variat, iar restaurantul are majoritatea meselor amplasate la interior, cu doar cateva locuri pe micuta terasa din fata. 

A Casa Mia

Acesta este un restaurant italienesc, aflat in apropierea plajei Mango, descris ca fiind cu preturi rezonabile si cu o pizza delicioasa. 

Unii turisti transmit ca proprietarul de la A Casa Mia vorbeste si romana, iar in meniu gasesti si propuneri suficiente pentru micul dejun, dar si vreo 6 feluri de supa, peste, fructe de mare si o multime de preparate la gratar. 

Shemo Beach Bar & Restaurant

Cu o vedere incantatoare catre mare si catre plaja, Shemo Beach Bar & Restaurant este localizat in apropierea hotelului Sunset Suites de 3 stele si, fara sa facem neaparat referire la denumirea acestui hotel, locul este cat se poate de frumos la apus. 

Cei care au luat masa aici au avut de ales intre salate, paste, risotto, supe (de peste, de pui si de creveti), coaste de miel, de porc si alte preparate din carne la gratar, dar si fructe de mare (creveti, calamar, caracatita, midii). 

Poti veni aici si pentru micul dejun. 

Taverna Rrapo

Destul de aproape de portul din Saranda, taverna Rrapo a strans pe Google cateva sute de comentarii si o nota de 4,5 din 5 (aprilie 2023). 

Bucatarul a primit laude pentru preparate precum ardeii umpluti, branza saganaki, carnea de miel, risotto, paste si vinete. 

Decorul este simplist, iar atmosfera este una de familie, dupa cum o descriu o parte dintre turistii care au luat masa aici. 

Italian Mattarello pizzeria

Cu o  priveliste frumoasa catre malul marii si o pizza excelenta (dupa cum o descriu unii dintre turistii care au fost recent aici), Italian Mattarello este genul de loc in care sa te opresti pentru un pranz sau pentru o cina rapida, urmand ca ulterior sa-ti continui plimbarea in zona de faleza. 

In meniu mai gasesti si cateva aperitive italiene, deserturi, salate, iar aperol spritz este evident nelipsit 🙂 

Taverna Fish Filipi

Revenind in zona portului din Saranda, destul de aproape de taverna Rrapo gasesti si taverna Fish Filipi, unde e recomandat sa vii in special pentru fructe de mare si peste. 

Exista si platouri pentru 2 sau 4 persoane, in diferite combinatii, iar preturile sunt descrise ca fiind accesibile. 

Cu toate acestea, e posibil ca in plin sezon sa prinzi destul de aglomerat aici si sa fii nevoit sa astepti pentru eliberarea unei mese. 

Restaurant Pulbardha

Ne indepartam din nou putin de Saranda si pornim catre Ksamil, unde in imediata apropiere a plajei Pescarusului se afla si restaurantul cu acelasi nume, intr-o zona inalta, cu priveliste spectaculoasa catre mare si catre aceasta plaja. 

Acesta este un loc cat se poate de potrivit in care sa iei masa daca alegi sa te bucuri de mare si de soare la Pulëbardha Beach, iar in ceea ce priveste preparatele pe care le poti incerca aici, vei avea de ales intre peste, fructe de mare, preparate la gratar, salate, aperitive de diferite feluri, supe (de peste, de pui sau de broccoli), spaghete, risotto si altele. 

In loc de concluzie

Restaurantele din Saranda Albania sunt numeroase, zona fiind extrem de bine dezvoltata din punct de vedere turistic. 

Suntem ferm convinsi ca exista cu mult mai multe restaurante si taverne bune in Saranda, iar daca ai fost deja aici sau urmeaza sa mergi in viitorul apropiat, nu uita ca lista de mai sus poate fi oricand completata si actualizata cu propunerile tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?