Vizita la ferma de midii “The Mussel House” din Ksamil, Albania

Ai ales sa-ti faci vacanta pe Riviera Albaneza si ai in plan sa vizitezi plajele incantatoare din Ksamil si sa te bucuri de atractiile Parcului National Butrint? Ei bine, cu siguranta ti se va face si foame, iar unul dintre cele mai cunoscute restaurante din zona este The Mussel House, loc care gazduieste si o ferma de midii. 

The Mussel House are avantajul de a fi amplasat intr-o zona extrem de frumoasa din punct de vedere al peisajelor si al mediului inconjurator, intre Saranda si Ksamil si la doar 3,4 kilometri de intrarea in Parcul National Butrint. 

Gasesti mai jos toate detaliile de care ai nevoie in cazul in care esti tentat sa iei masa la The Mussel House, incepand cu localizare si pana la meniu, preturi si alte informatii utile. 

Unde se afla restaurantul The Mussel House si cum ajungi aici 

The Mussel House este localizat la doar 10 kilometri departare de centrul orasului Saranda, ceea ce inseamna ca vei face pana aici, cu masina, in jur de 15 minute.

Din Ksamil, distanta pana la ferma de midii este si mai mica, de respectiv 4,4 kilometri, iar de la plaja centrala a acestei statiuni si pana aici vei avea de parcurs nu mai mult de 3,1 kilometri.

Drumul secundar care coboara spre restaurant se afla in conditii rezonabile, usor abrupt pe alocuri, iar in partea de jos exista parcare. In unele zile mai aglomerate, vizitatorii parcheaza si pe marginea drumului. 

La restaurantul The Mussel House poti ajunge si prin intermediul unei excursii optionale. Operatorii locali organizeaza tururi, care includ plimbari cu barca si prezentarea fermei, dar si o oprire la restaurant. Avantajul acestor tururi este ca vei fi preluat de la hotel si adus inapoi, fara sa mai fii nevoit sa te stresezi cu condusul si cu parcatul, mai ales daca-ti faci vacanta in zona intr-o perioada aglomerata. 

Ce poti sa mananci la The Mussel House Ksamil 

In primul rand, midii 🙂 Majoritatea celor care vin la The Mussel House se deplaseaza aici pentru a savura midii proaspete (culese de la fata locului) si preparate intr-o sumedenie de modalitati. 

Printre variantele din meniu se numara si midiile sotate, midiile gatite in stil saganaki, midiile a la creme, midiile a la marinara (cu ceapa, usturoi, rosii, patrunjel si ardei), crochetele de midii, dar si midiile pane. Bineinteles, nu lipsesc nici pastele cu midii, nici risotto-ul cu midii si nici supa de midii, asadar, vei avea de ales dintr-o varietate de preparate. 

Totusi, daca nu ai venit aici setat pe midii si preferintele tale culinare nu includ aceste scoici, te poti orienta rapid catre altceva, pentru ca meniul este cat se poate de bogat si in alte preparate. 

Vei avea la indemana vreo 4 variante de salate, cateva tipuri de aperitive (tzatziki, bruschete, branza la cuptor, etc.)

In meniu gasesti si o multime de feluri de paste si de risotto, dar si peste prajit sau la gratar (cod, dorada, biban, platou mix fish si altele). 

La desert, te poti rasfata cu o panna cotta, cu un cheesecake, cu inghetata sau cu salata de fructe. 

In cazul in care nu urmeaza sa conduci, e bine sa ai in vedere ca la The Mussel House gasesti si o selectie interesanta de vinuri, unele produse in Albania, dar si alte variante din Italia si Franta. 

Preturi The Mussel House Ksamil 

Preturile de la The Mussel House sunt descrise de catre cei care au vizitat locul ca fiind medii, asadar, iti putem spune ca in zona Ksamil-Saranda ai sanse sa gasesti si restaurante cu preturi mai bune, dar si locuri in care se mananca la preturi mult mai piperate. 

Iti lasam mai jos cateva exemple de preturi practicate la The Mussel House in vara lui 2022:

  • ansoa marinat – 800 leke (7,47 euro)
  • midii a la marinara – 650 leke (6 euro)
  • midii a la creme – 700 leke (6,50 euro)
  • midii pane – 700 leke (6,50 euro)
  • caracatita la gratar – 1700 leke (15,80 euro)
  • creveti in stil saganaki – 1500 leke (14 euro) 
  • salata de legume – 550 leke (5 euro)

Daca vrei sa mananci peste, vei vedea ca majoritatea soiurilor au pretul trecut per kilogram. Asadar, daca nu intentionezi sa depasesti un anumit buget, intreaba chelnerul cam cat va cantari pestele pe care urmeaza sa-l comanzi.

  • cheesecake – 300 leke (2,80 euro)
  • salata de fructe – 500 leke ( 4,70 euro)
  • frappe – 250 leke (2,33 euro)
  • un pahar de vin local (250 ml) – 250 leke (2,33 euro)
  • sticla de vin local – intre 2500 leke – 3000 leke (23,33 euro – 28 euro)
  • sticla de vin frantuzesc – intre 3800 leke – 8000 leke ( 35,46 euro – 74 euro) 

Atentie! Multi dintre cei care au luat masa aici si au lasat recenzii pe Google au semnalat faptul ca nu se poate plati cu cardul. Asadar, nu uita sa iei cash la tine atunci cand vii la The Mussel House. 

Mai multe informatii despre schimb valutar si plata cu cardul in Albania gasesti in articolul: Despre moneda Albania, preturi si alte informatii utile despre bani, plati si schimb valutar in aceasta tara

Alte activitati pe care poti sa le faci la The Mussel House Ksamil

Domeniul de aici este compus din ferma de midii, restaurant si 10 bungalowuri. Astfel, daca-ti plac imprejurimile suficient de mult incat sa vrei sa petreci una sau mai multe nopti aici, te poti orienta si catre cazare. Totusi, daca intentionezi sa vizitezi zona in miez de vara, iti recomandam sa rezervi cazarea din timp, pentru ca locul este faimos si se aglomereaza. 

Casutele sunt ideale pentru cupluri si pentru familiile cu pana la 4 membri, iar oaspetii cazati la The Mussel House au acces la un balcon cu vedere frumoasa catre lac si catre gradina. La proprietate este disponibil si mic dejun. 

Vizitatorii au si posibilitatea de a face, contra cost, un tur al fermei, pentru a observa cum sunt crescute midiile si ulterior recoltate. 

Daca vii insotit de prichindei, vei gasi la The Mussel House si un mic loc de joaca. 

The Mussel House Ksamil este deschis zilnic in intervalul orar 11.30 – 23.00, iar daca alegi sa vii aici in varf de sezon, iti recomandam sa suni si sa faci o rezervare inainte. 

In loc de concluzie

The Mussel House este unul dintre cele mai populare restaurante din zona Ksamil-Saranda si poate face obiectul unei experiente interesante si plina de savoare, mai ales pentru iubitorii de midii. 

Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa mergi la aceasta ferma de midii in viitorul apropiat, asteptam cu interes si impresiile tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?