Plaja Pulëbardha din zona Ksamil Albania si tot ce trebuie sa stii despre vizita aici

Zona Saranda-Ksamil de pe Riviera Albaneza este cat se poate de ofertanta la capitolul plaje frumoase, iar Pulëbardha Beach (in traducere, Plaja Pescarusilor) nu face o exceptie in acest sens. 

Cu o apa a marii in nuante ametitoare, organizare cu sezlonguri si umbrele si marginita de stanci cu vegetatie, aceasta plaja este considerata a fi una dintre atractiile populare de la intrarea in Parcul National Butrint

Despre Pulëbardha Beach gasesti detalii utile in cele ce urmeaza, astfel incat odata ajuns la fata locului sa stii la ce sa te astepti si sa te poti bucura din plin de experienta 🙂

Localizare Pulëbardha Beach si cum se ajunge aici 

Plaja Pescarusilor se afla la 11 kilometri departare de Saranda si la 5,4 kilometri de centrul statiunii Ksamil, intr-un loc cu peisaje idilice, datorate tarmului cu aspect stancos si a apei marii in nuante turcoaz. 

Practic, daca pornesti din Saranda cu masina catre Plaja Pescarusilor, ar trebui sa fii aici in maximum 20 de minute. 

Daca ai norocul sa fii cazat chiar in Ksamil, drumul va fi si mai scurt (in jur de 15 minute). 

Poti ajunge relativ aproape de Pulëbardha Beach si cu minibusurile locale care pleaca din Saranda in directia Butrint. Vei fi lasat totusi la drumul principal SH81, insa din acest punct si pana la plaja vei mai avea de mers pe jos circa 20 de minute. 

Nu uita sa-i comunici soferului atunci cand te urci ca vrei sa ajungi la Plazhi i Pulëbardhes, pentru a fi lasat la iesirea corecta. 

Daca vii cu masina pana la aceasta plaja, trebuie sa stii ca drumul secundar de pamant pe care vei vira dupa ce iesi de pe SH81 nu se afla in cele mai bune conditii, mai ales pe ultimul segment, unde a fost descris de catre cei care au fost aici sezoanele trecute ca fiind ingust si plin de gropi.

In partea de sus a plajei se afla o zona de parcare cu plata (100 lek/autoturism), insa e bine sa ai in vedere ca in perioadele aglomerate e posibil sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina. 

Cum arata Pulëbardha Beach si cand e mai bine sa vii la aceasta plaja

Ei bine, la capitolul aspect, putem spune din start ca Plaja Pescarusilor este un loc frumos, desi nu exceleaza la capitolul dimensiuni. Se ingusteaza destul de bine catre extremitatea stanga si este amenajata cu sezlonguri si umbrele aproape integral. 

In vara lui 2022, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate la aceasta plaja cu 2000 lek (18,50 euro). 

In zona din spatele plajei exista bar, de unde poti comanda cafea, bere, sucuri si alte racoritoare. 

In dreapta plajei, cum te uiti la mare, te asteapta sus pe o stanca un restaurant care poarta acelasi nume, cu o nota de 4,4 din 5 pe Google (in mai 2023) si cu un meniu bogat in peste si fructe de mare, aperitive, salate, dar si supe, paste si diferite preparate din carne. 

Plaja Pescarusilor este formata din pietris, motiv pentru care sunt recomandate incaltarile speciale, iar intrarea in mare se adanceste relativ repede (dupa aproximativ 3 metri), asadar, atentie in cazul in care nu stii sa inoti sau vii aici alaturi de cei mici. 

Impresia ta despre acest loc va depinde foarte mult de perioada in care vei veni aici. Daca-ti faci vacanta in Albania in miez de vara, e posibil sa gasesti atat Pulëbardha Beach, cat si celelalte plaje din zona Saranda-Ksamil foarte aglomerate, mai ales spre orele pranzului. 

Daca alegi sfarsitul lunii mai, inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie, sunt sanse sa gasesti Pulëbardha Beach ceva mai aerisita si mai linsitita. 

Alte plaje interesante in apropiere de Pulëbardha Beach

Daca simti ca aceasta plaja nu este pentru tine sau ti-ai propus sa bifezi toate plajele frumoase din aceasta zona, te mai poti orienta rapid catre unul sau mai multe dintre urmatoarele locuri: 

Plaja Pestera Porumbeilor (Shpella e Pëllumbave) este plaja imediat urmatoare din dreapta cum te uiti la mare, are un aspect relativ similar (marginita de stanci), formata din pietricele si organizata cu sezlonguri si umbrele. 

Tine cont ca trebuie sa cobori o serie de trepte din beton pentru a ajunge la malul marii. 

Plaja Oglinzilor (Plazhi i Pasqyrave) este localizata la 3 kilometri de Pulëbardha Beach si este considerata a fi o alta atractie a acestei zone in materie de plaje. Si aici gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, poate si cateva locuri libere la extremitati pentru cei care vor sa stea pe prosop. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla o stanca de dimensiuni mari, pe care unii vizitatori mai aventurieri o escaladeaza ca sa admire privelistea catre Saranda. Noi iti recomandam totusi sa nu te pui in pericol inutil. 

Plaja Monastery (Plazhi i Manastirit), pe care o gasesti la fix 4 kilometri distanta de Pulëbardha Beach este mai apropiata de Saranda, este la fel de populara si de aglomerata in plin sezon (desi au existat voci care au spus la finalul verii 2022 ca e posibil sa fie inchisa pentru lucrari de reamenajare). 

In loc de concluzie

Plaja Pescarusilor sau Pulëbardha Beach este o plaja cunoscuta din aceasta zona a litoralului albanez si poate face obiectul unei vizite de neuitat atata vreme cat o prinzi mai libera. Daca totusi esti conditionat sa-ti faci vacanta aici in mijlocul verii, te sfatuim sa vii la aceasta plaja cat mai devreme posibil, pentru a prinde loc acolo unde-ti place 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?